Share |

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ:Εθελοντική προσφορά στην ΔΕ Λειβαθούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                      Αργοστόλι 11/2/2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                                                             

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαου Σκλάβου που δημοσιεύθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμος Κεφαλλονιάς αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων περί προώθησης και ανάπτυξης του Εθελοντισμού και τις διατάξεις του Ν.3852/2010, ο Δήμος Κεφαλλονιάς σχεδιάζει ήδη την δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού με αντικείμενο την προώθηση και τον συντονισμό εθελοντικών δράσεων στον Δήμο και γενικότερα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε δράσεις εθελοντισμού.

 

Στόχος του φορέα αναμένεται να είναι η δημιουργία ενός σώματος εθελοντών για την συνδρομή τους σε θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία διαφόρων τομέων του Δήμου που προάγουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Για τον λόγο αυτό κάθε εθελοντική παροχή βοήθειας είναι ευπρόσδεκτη ακόμη και κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου προσαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου του Δήμου.

Ο εθελοντισμός αποτελεί ένδειξη πολιτισμού, υπευθυνότητας και αλληλεγγύης για κάθε σύγχρονη κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2011 έχει ανακηρυχθεί, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έτος εθελοντισμού.

Στα πλαίσια αυτά, ιδιαίτερα χρήσιμος είναι ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει επί χρόνια Αντιδήμαρχος και έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Δεν τίθεται θέμα αμοιβής, ούτε θεσμικού ρόλου, τόσο του συγκεκριμένου εθελοντή όσο και άλλων.

Τέλος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς είναι ο Βαγγέλης Κεκάτος και δεν υποκαθίσταται από κανέναν.

 

   Εκ του Γραφείου Τύπου

----------------------------------

ΣΗΜ."Ι": Τελικά, η Κεφαλλονιά ζήλεψε τη δόξα της Ιθάκης στον "Εθελοντισμό"!

Άραγε, υπάρχει άλλο μέρος του κόσμου ή της Ελλάδας, με προσφορά εθελοντικής εργασίας σε υπηρεσίες του Δήμου ή του Δημοσίου;

Θα πάω να προσφέρω , εθελοντικά, τις υπηρεσίες μου στην εφορία.  Να βοηθήσω τη χώρα, που δεν μπορεί να εισπράξει το ΦΠΑ.

Ή ας πούμε, στην αποξήλωση "παράνομων" τεντών καταστηματάρχη , που έχει δηλώσει πως θα κατέβει υποψήφιος, κόντρα στον κ. Μιχαλάτο στο Επιμελητήριο.

Εθελοντής στα διόδια;

Εθελοντής στη ΔΕΗ , να κόβω το ρεύμα των συνταξιούχων;

Μπα, το παρακάνω. Ζήτω ο γνήσιος εθελοντισμός!

Βρε, τι σου είναι αυτός ο εθελοντισμός!

 

Όποιος με πει "εθελοντή", θα τον βρίσω...  Ακούγεται, σα να με κοροϊδεύει.