Share |

To διαδίκτυο δεν αποτελείται από αθώες περιστερές

Αυτό το διαπιστώσαμε πρώτη φορά, όταν το 201ο εμφανίστηκαν οι πρώτες μαζικές διαδικτυακές αντιδράσεις του λαού. Όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, οι πολίτες προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την επικοινωνιακή δύναμη του διαδικτύου.

Τη στιγμή της αθώας αγανάκτησης εμφανίστηκε ιστοσελίδα, η οποία συγκέντρωσε τον εκπληκτικό αριθμό των 75.000 μελών. Με τέτοιο πλήθος, ήταν θέμα χρόνου η πλειοψηφική αγανάκτηση να μετατραπεί σε κυρίαρχη οργανωμένη πολιτική δύναμη. Ήταν αυτονόητη η συνέχεια με τη συγκρότηση πολιτικού κινήματος, δηλαδή κινήματος πολιτών, του οποίου η εκλογική παρουσία θα είχε αποτελέσματα, που όλοι μπορούν να φανταστούν ή να προβλέψουν .

"Να πάρουμε την Ελλάδα πίσω" ήταν οι κοινή δήλωση όσων "συνυπέγραψαν" το κάλεσμα. 3 μήνες μετά οι διαχειριστές έκλειναν την ιστοσελίδα, βάζοντας μια μαύρη κάρτα που έγραφε "Καληνύχτα Ελλάδα" (Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2010).

---

Λίγες μέρες μετά τη Διακήρυξη του Μίκη οι ίδιοι άνθρωποι δημιουργούν ιστοσελίδα και διαδικτυακό forum τα οποία θέτουν  στην υπηρεσία της "Σπίθας" που άναψε ο Μίκης (Δεκέμβριος 2010). 

Η "Σπίθα" ήταν η δεύτερη μεγάλη απόπειρα του λαού να οργανωθεί και ήταν η πρώτη οργανωμένη εμφάνιση του αιτήματος της "Άμεσης Δημοκρατίας".

Στα μέσα του Φλεβάρη του 2011 γίνεται η πρώτη απόπειρα χειραγώγησης του ανεξέλεγκτου και εμφανίζεται η απαίτηση υπακοής σε αρχηγικές αντιλήψεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση της οργάνωσης, η οποία σήμερα υπάρχει ως μικρή ομάδα φίλων και οπαδών του Μίκη, με μηδενική πολιτική επιρροή.

Παράλληλα, η γνώση πολλών μελών για τα πεπραγμένα των ανθρώπων που δημιούργησαν τη "φιλική" προς τον Μίκη ιστοσελίδα οδήγησε σε έξωση την ιστοσελίδα και τους ανθρώπους της, οι οποίοι επανεμφανίστηκαν, για τελευταία φορά και πρόσκαιρα, με εκπομπή  στο Contra Channel(καλοκαίρι 2011).

Λίγο πριν, στην ώρα των "αγανακτισμένων", έκαμαν την εμφάνιση τους ανάμεσα σε συνδιαχειριστές των πρώτων πολιτικών ομάδων, που άρχισαν να συγκροτούνται στο περιθώριο του πλήθους των "αγανακτισμένων" πολιτών.  Πολύ γρήγορα, έγιναν αντιληπτοί και αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο τρόπο.

---

Στην πρώτη διαδικτυακή συσπείρωση, στη "Σπίθα" και στους "αγανακτισμένους" το πρώτο κοινό χαρακτηριστικό ήταν η Ενότητα του πλήθους, το οποίο συναποτελούσαν άνθρωποι από όλο το πολιτικό φάσμα. Το δεύτερο κοινό που τους ένωνε ήταν το "Άμεση Δημοκρατία, τώρα".

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του μεγάλου πλήθους στις πλατείες, ξεκίνησε και πέτυχε η προσπάθεια διαίρεσης του λαού, με βάση τις πολιτικές - ιδεολογικές καταβολές του καθένα.

Έκτοτε, ουδείς έκαμε προσπάθεια δημιουργίας ενός ενωτικού πολιτικού πλαισίου, το οποίο θα επανασυσπείρωνε το μεγάλο πλήθος.

---

Οι "πατριωτικές" και "δημοκρατικές" αναφορές εκατοντάδων ομάδων και ιστοσελίδων, που ξεφύτρωσαν μέσα από τα ερείπια της Ενότητας των Αντιστεκόμενων είχαν και έχουν δυο - τρία βασικά γνωρίσματα, τα οποία, τελικά, δεν βρίσκουν σημαντική ανταπόκριση. Δεν θα μπούμε στον κόπο να αναζητήσουμε προθέσεις ή σκοπιμότητες. Λίγο ενδιαφέρει αν η αναποτελεσματικότητα οφείλεται σε σκοπιμότητα ή σε ανικανότητα. Το αποτέλεσμα μετράει. Με τον ίδιο τρόπο που τα "επίσημα" κόμματα διαιρούν την κοινωνία των πολιτών,  αυτές οι ομάδες διαιρούν το πλήθος των ανθρώπων που αντιτίθεται στο καθεστώς, καθιστώντας το ανίκανο να δώσει θετικό αποτέλεσμα.

- Στην πλειοψηφία τους, ο λόγος είναι καταγγελτικός προς τους καθεστωτικούς, αλλά και προς το λαό, τον οποίο εγκαλούν, μονίμως, που δεν ξεσηκώνεται.

- Σε καλούν να μην πληρώνεις ή σε μια συγκέντρωση ή σε κάτι ανάλογο, που ανακάλυψαν ότι είναι η απαρχή ανατροπής του καθεστώτος. Είτε αφελώς είτε εσκεμμένα, αποκρύπτουν πως είτε πληρώσεις είτε όχι τις τράπεζες και το κράτος, ούτε το κράτος θα διαλυθεί ούτε οι τράπεζες θα κλείσουν. Και, βεβαίως, δεν σου λένε τι πρόκειται να πράξουν, όταν εσύ που δεν πληρώνεις υποστείς τις συνέπειες. Και, ακόμα χειρότερα, δε λένε τίποτα για εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν και οι οποίοι αυξάνονται δραματικά, χάρις στην καλά σχεδιασμένη πολιτική εξόντωσης του λαού. Η φυλάκιση για χρέη και η απαλλοτρίωση περιουσιών είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να τα σταματήσει. Οι μεμονωμένες πράξεις αντίδρασεις των ανθρώπων που καταστρέφονται θα αντιμετωπιστούν, αποτελεσματικά, από το στρατό κατοχής. Και κάποιοι "πατριώτες" και "δημοκράτες" θα "αγανακτήσουν" ή θα "συγκινηθούν" για το κακό που βρήκε τον γείτονα.

- Σε καλούν να κάνεις μηνύσεις, να στείλεις εξώδικα ή να συνυπογράψεις κάτι τις, από το "ΟΧΙ στον πόλεμο κατά της Συρίας ως την καθιέρωση  "Βασικού Εισοδήματος για τον Ευρωπαίο" .

- Δεν θα σου πουν ποτέ να αμφισβητήσεις την κυριαρχία κάποιων λίγων πάνω στο χρήμα και στο χρέος. Δεν θα σου πούν ποτέ, "πάμε μαζί" όποιος κι αν είσαι ό,τι κι αν πιστεύεις, για να αλλάξουμε το καθεστώς, με τον μόνο ορατό τρόπο, σήμερα: Συμμετοχή στις εκλογές, με τρόπο που δεν θα αμφισβητείται η καλή πρόθεση.

---

Και στην ασήμαντη διαδρομή μας, τις τελευταίες μέρες σκοντάψαμε πάνω σε αυτά:

- Σε διαδικτυακό ραδιόφωνο: Το πρωί "αντιστασιακή" εκπομπή και το μεσημέρι εκπομπή: "Καρατζαφέρης ο Αντιμνημονιακός"!

-  "Αμεσοδημοκράτης" συν-γράφει ιστοσελίδα παρέα με τον Φαήλο Κρανιδιώτη!

- Υπερασπιστής του νερού ως δημόσιο αγαθό και ταυτόχρονα εταίρος σε διεθνή επιχείρηση Real Estate, η οποία ενεργοποιείται από πέρισυ στην Ελλάδα (σαν έτοιμη από καιρό): "Find your dream property". Αλλά και σε εταιρεία μέτρησης των ψυχολογικών επιπτώσεων της διαφήμισης πάνω στον άνθρωπο!!!

- Συμμετέχων σε ομάδα "Δημοκρατία και Δημοψήφισμα" δεν πιστεύει, κατά δήλωση του, ότι ο λαός μπορεί να αποφασίζει!

- Και δεν θα πούμε τίποτα για τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει από το πότε και τι δικό μας αναδημοσιεύεται ή τι περικοπές υφίσταται. Νάναι καλά όσοι προβάλλουν τις όποιες σκέψεις μας, με όποιο τρόπο.

 

Το καθεστώς έχει πολλούς φανερούς και κρυφούς τρόπους για να εξουδετερώνει την αντίδραση.

 

Μην μας πιστεύετε. Να πιστέψετε τον γείτονα που ξέρετε. 

Η εποχή της αφέλειας έχει τελειώσει προ πολλού.

 

Εμείς συνεχίζουμε να μοιράζουμε ένα χαρτί ...

 

ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ:

Υπογραφή: ΟΙ "ΑΘΩΕΣ" ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ

 

 

(Ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ στολίζει με εικόνες).