Share |

Είδες τι όμορφα που είναι τα πολύχρωμα λουλούδια μαζί;

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

Έχω ετοιμάσει ένα παραλήρημα:

  • Πέτρο, Κώστα, Σπύρο κι όλοι όσοι ακόμα διαμαρτυρηθήκατε για το είδος του πολιτισμού, που εισάγει αυτό που ψήφισε το 16% του εκλογικού σώματος,
  • Θανάση, Χρήστο, Τηλέμαχε, ΄Αλέξανδρε κι όσοι νιώσατε προδομένοι στις αξίες σας και στην αισθητική σας,
  • Δεν έχετε, δεν έχουμε την πολυτέλεια του παράπονου, του λεκτικού θυμού. Δεν μπορούμε να έχουμε τη στάση του "διαμαρτυρόμενου, από τον καναπέ ή τον υπολογιστή, πολίτη". 
  • Σκάμε και δρούμε.
  • Διδάσκουμε και μαθαίνουμε δρώντας.

Μηπώς πρέπει να θυμίσω σε μερικούς, πως όσες φορές σας είπαμε να πάμε μαζί, βρήκατε χίλιες προφάσεις;

Εμείς συνεχίζουμε να σας το λέμε, χρησιμοποιώντας, για συνεκτικό κρίκο, την πρόσκληση του Μίκη. Όχι γιατί πιστεύουμε σ' αυτόν και σ' αυτά που είπε, αλλά γιατί ήταν είναι ο μόνος που απηύθυνε πρόσκληση για ένα απελευθερωτικό - δημοκρατικό μέτωπο. Πάει καιρός, που ο Μάκης, ο Πλάτωνας, ο άλλος Μάκης κι ο άλλος (κεφαλονίτες είμαστε και οι μάκηδες ειναι πολλοί)  απευθύνουν, με αγωνία αυτή την πρόσκληση, αλλά κανείς από σάς δεν ακούει.

Να θυμίσω σε μερικούς τι είπατε για απάντηση;

  • "Το κόμμα μου". "Πάνω απ' όλα το κόμμα μου".
  • Και για μερικούς, επικράτησε μια άνευ περιεχομένου προσωπική φιλοδοξία.
  • Πόσες φορές , οι "αριστεροί" από εσάς, δεν μου είπατε πως "με φασίστες, δεξιούς ή εθνικιστές δεν έρχομαι;
  • Πόσες φορές, οι "δεξιοί" από σας, δεν μου είπατε πως με κομμουνιστές και αναρχικούς δεν συγκάνω;
  • Ακόμα τα λέτε. (Και μετά , ρίχνετε και μια ανακοίνωση, πολιτικά ορθή, για να σας πουν μπράβο, αλλά και γιατί αγωνιάτε, πραγματικά για τον τόπο).

Το κόμμα σας να το βάλετε όπου θέλετε. Ναρκωτικές ουσίες και ναρκωτικές ιδεολογίες, κόμματα, ομάδες και αποκόμματα, όλα μέρος του συστήματος είναι και κάνετε πως δεν το βλέπετε.

Αρνείστε να δράσετε, ενωτικά. Αρνείστε να σμίξετε με τον "άλλον", που έχει μιαν άλλη άποψη για τη ζωή.

Κλειστείτε στα κλουβιά και τα κουτιά ανούσιων ιδεολογιών και λουστείτε τες, καθώς οι άλλοι λεηλατούν, γελώντας με την ανοησία της αδράνειας. Το ξέρω, πως είναι άξεστη η συμπεριφορά μου και απολίτιστος ο λόγος μου.  

Όχι, δεν σας χαλάω τη μέρα. Ο πόλεμος δεν είναι savoir vivre. Είναι πόλεμος και χρειάζεται πολλούς και μια μεγάλη ενότητα, με τις διαφορές μας.

 

Ο Μάκης, ο φίλος μου, ο Βαλσαμής, το είχε πει ωραία: "Να αναστείλουμε , για λίγο,  τις κομματικές μας ταυτότητες". ( Ο Μάκης ήταν αυτός που έγραψε τις εμπειρίες το από το Κατάρ και ταξίδεψαν σε όλο το διαδίκτυο. Τότε, δεν μπορούσαμε να βάλουμε όνομα. Τώρα, είναι πάλι μαζί μας.  Για όσους δεν ξέρουν,  είναι απόστρατος αξιωματικός, που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει, εξ αιτίας των περικοπών της σύνταξης του, από μια προδοτική κυβέρνηση, που κόβει συντάξεις και δίνει bonus ).

Για λίγο , βρε αδερφέ, να αναστείλουμε την κομματική μας ιδιότητα. Δε συμφωνούμε σε όλα με το Μάκη. Αλλά είμαστε ακόμα μαζί.

Το κόμμα, ο θεσμός που λέγεται κόμμα, σήμερα προδίδει. Υπηρετεί την ολιγαρχία. Αρνείται να ενώσει. Συντηρεί τη διαίρεση, για να μπορούν οι βάρβαροι να λεηλατούν τη ζωή μας. Οι ηγεσίες είναι πουλημένες. κι εμείς τις ακούμε.

 

Ο κ. Παρίσης και ο κ.Κασσιανός είναι δήμαρχοι, γιατί κανείς μας δεν έκανε το σωστό. Κι εγώ μαζί. Γιατί δεν μπορέσαμε να κάνουμε τη διαφορά. Δεν μπορέσαμε να διδαχτούμε και να διδάξουμε. Δεν είχαμε την απαιτούμενη παιδεία, γνώση, επιθυμία. ΔΕΝ θέλαμε να πάμε μαζί. Σιχαινόμαστε την άλλη άποψη και το διάλογο μαζί της. Δεν έχουμε επιμονή και υπομονή. 

Μα, σιγά - σιγά αλλάζει αυτό.

 

Εσείς, Πέτρο Πετράτε, Σπύρο Αλεβιζόπουλε, Κώστα Ευαγγελάτε, Τηλέμαχε καραβία, Θανάση Λιβιτσάνη, Αλέξανδρε Ταφλαμπά, Χρήστο Σκληρέ, θα συνεχίσετε να  παρακολουθείτε απαθείς, τον Μάκη το Δημητράτο, τον Μάκη τον Αντζουλάτο, τον Πλάτωνα τον Παπαδάτο, τον Μάκη τον Βαλσαμή, τον Κόντε,  την Αργυρώ, τη Στέλλα, την Τασία, τα νέα παιδιά που έχουν προστεθεί τελευταία, και θα παραμείνετε γραπτώς διαμαρτυρόμενοι; Θα παραμείνετε προσκολημένοι σε διαιρετικές ιδεολογίες, κόμματα και σκέψεις; 

Ξέρω πως είναι πρόκληση να τα λέω , έτσι. Αλλά, επίσης,  ξέρετε πόσο σας σέβομαι και σας αγαπώ. Κι αν δεν το ξέρετε, το λέω. Τώρα, απλώς, δανείστηκα τα ονόματα σας, για να πω τα δικά μου. Η πραγματική ευαισθησία σας, για τα τεκταινόμενα, έφερε τα ονόματα σας μπροστά μου.  Θάθελα να τα πω ή να τα ακούσουν πολλοί περισσότεροι. (Μια ασημαντότητα που προσκαλεί και προκαλεί είμαι, με αδύναμη φωνή. Πώς να ακουστεί; Είδατε πόσο πιο δυνατή φωνή έχει ο Μίκης; )

 

Πηγαίνετε στο ΣΠΙΘΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ να τους δείτε. Λίγοι είναι. Πιο κει και μαζί υπάρχουν λίγοι ακόμα, που δεν φαίνονται, γιατί  δεν έχουν καλή σχέση με το διαδίκτυο. 

 Ετοιμάζουνε κάποιες δράσεις. Σκέφτονται διάφορα.

Είναι λίγοι, χωρίς εσάς, αλλά θα συνεχίσουν. Με τις διαφορές, τις διαφωνίες τους και ενίοτε άγριους καβγάδες.

Προτείνετε κάτι άλλο, γι' αυτό το ρημαδιασμένο "μαζί", αν δεν σας αρέσουν οι τίτλοι. Πριν πέσουν οι τίτλοι του τέλους.  Πάψτε να παίζετε το παιχνίδι της αυτοκρατορίας. Είναι αδίστακτοι οι ολιγάρχες. Φαίνεται τι κάνουν και δεν τηρούν προσχήματα.

 

Δεν είναι "ιδιαιτερότητα" ο κ. Κασσιανός . Είναι η ιδεολογία του χρήματος και του "νικητή". Δεν έχει σημασία ούτε πώς "νίκησε", ούτε πως έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας. Αποφασίζει και διατάσσει, με τον τρόπο που διδάσκει και  το κάνει το ολιγαρχικό πολιτικό και εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Δεν είναι "γραφικότητα" και "αχυράνθρωπος" ο κ. Παρίσης. Είναι αυτός και η παρέα του, που ούτε για μια στιγμή, δεν βρήκαν ένα αρνητικό για τις μέρες και ώρες της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση. Σε κάθε τους βήμα, παινεύουν τη βουλευτική ή κομματική θητεία, δίπλα στον σιωπηλό, ταπεινό και σεμνό Καραμανλή. θαυμάζουν τα έργα και τις μέρες του και θέλουν να τον αντιγράψουν. Περιμένατε από τους στυλοβάτες του συστήματος Καραμανλή, να πράξουν διαφορετικά από ότι ο μέντορας τους; Γιούργια στον ντορβά με τα κουλούρια κάνουν πάντα οι "πεινασμένοι".

 

Ποια Παιδεία και ποιος Πολιτισμός; Τρώγονται; βγάζουν λεφτά; Αν όχι, δεν μας ενδιαφέρει.

Παρένθεση:

Μην κάνουμε τους χαζούς. Πάνω από το 50% των καθηγητών της "δημόσιας" εκπαίδευσης κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στους μαθητές τους, με τη συνένοχη δράση των γονιών. Και είναι πολλοί οι γονείς και οι καθηγητές, Πέτρο Πετράτε, που έχουν υπερασπιστεί με φανατισμό αυτές τις αιτιάσεις μου.

Μην κάνουμε τους αφελείς: Διδάσκουμε τη διαφθορά, αγοράζοντας βαθμούς , με "ιδιαίτερα" και καίγοντας ψυχές εφήβων. Αυτή είναι η "παιδεία" που διδάσκουμε. Από κει προέρχονται, εκεί μορφώθηκαν οι Κασσιανοί, οι Παρίσηδες και οι Ταμερλάνοι του παρόντος και του μέλλοντος μας.

  • Νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος , κατασκευαστής στο επάγγελμα, ανέλαβε το έργο της "ανάπλασης" του δημαρχείου "το περοκέ". Προφανώς, εθελοντικά και χωρίς αμοιβή. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ. Και μου είπε πως "ασχολήθηκε με την πολιτική για να προσφέρει"! Και πως "οι άλλοι του Κοτσιλίνη ενδιαφέρονται μόνο για το συμφέρον τους"!!

Ίσως, διαβάζοντας αυτά, να μην πληρωθεί ποτέ.

Έκλεισε η παρένθεση.

 

 

Τι περιμένετε από τους υποστηρικτές του σημερινού κυβερνητικού κομμάτος ή από το ίδιο το κόμμα, εσείς που ακόμα το στηρίζετε ή ζητάτε "στήριξη";  Το είπα στο βουλευτή και στην παρέα του: "Κάθε μέρα που περνά, μοιάζετε όλο και περισσότερο με τους συνεργάτες των γερμανών της κατοχής". Φυσικά, θύμωσε. Κι εμείς.

 

Όταν έχεις κατοχή, δεν ρωτάς τι ψηφίζει ο συμμαχητής, που μαζί σκάβετε χαρακώματα. Σκάβεις και σκας.

Δεν βγάζεις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Παίρνεις το όπλο σου , Θανάση. Ό,τι πρόχειρο βρει ο καθένας.

Ούτε δημοκρατία ούτε πατρίδα, θα έχουμε σε λίγο. Κι εσείς, βγάζετε ανακοινώσεις. Εκτόνωση λέγεται.

 

Δεν σας είπε κανείς να ρίξετε την ιδιαίτερη πολιτική σας σκέψη ή την κομματική σας προτίμηση  στη θάλασσα και να ενδυθείτε τη λευκότητα ή το διάφανο του άχρωμου. Αναστολή!

Δείτε πόσο όμορφα είναι τα μπουκέτα από πολύχρωμα λουλούδια. Είναι τέχνη να βάλεις τα χρώματα μαζί.

 

"Μάθαμε αδερφέ μου να κουβεντιάζουμε";