Share |

Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ: Το πάρτυ άρχισε

Το πάρτι άρχισε και συνεχίζεται, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, αντί για χορό. Κάποιοι έχουν την τάση να μετατρέπουν τις γιορτές σε μακέλεμα ζωών.

Παρακολουθούμε και σωπαίνουμε, ενημερώνοντας, ιδιωτικά, κάποιους ανθρώπους, για τις προθέσεις μας. Για να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όταν, όπως το συνηθίζουμε, αρχίσουμε δημόσια να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Για την ώρα, λέμε : Έχουν γνώση οι φύλακες(η φράση ερμηνεύεται στα λεξικά: για περιπτώσεις που οι υπεύθυνοι για κάτι έχουν λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις). 

  • Προς ενίσχυση της ικανότητας και της γνώσης των φυλάκων, σήμερα, λέμε μόνο και ξεκάρφωτα: Για τη δημιουργία εντυπώσεων, μια και πολιτική ουσίας δεν μπορούν να κάνουν, το ντόπιο κατεστημένο επιστράτευσε και  αρθρογραφία «δημοσιογράφων πρακτορίσκων δεύτερης διαλογής». Τόσο «βάθος» έχει η πολιτικής τους. Τόση ρηχότητα.

Κάποιοι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια. Ο δικός μας αγώνας είναι αυτός ο "υπέρ βωμών και εστιών". Ο υπέρ πάντων αγών. Υπερασπιζόμενοι βωμούς, εστίες και ζωές, δεν έχουμε πολλούς λόγους για να σωπαίνουμε. Δεν θα γίνουμε όργανα της Ύπατης Αρμοστείας των Αθηνών και των ντόπιων εκπροσώπων της Τραπεζικής Αυτοκρατορίας. Αυτοί οι τελευταίοι μπορεί να δίνουν "δεύτερες, τρίτες και νιοστές ευκαιρίες" στο συγκυβερνών καθεστώς, για να μας λιανίζει, να μας φορολογεί, να μας υπερχρεώνει και να μας απαλλοτριώνει,  εμείς, όμως, είμαστε τα θύματα αυτής της πολιτικής. Και τις ευκαιρίες της απελευθέρωσης τις φτιάχνουμε μόνοι μας.

Πριν το άθλιο καθεστώς με τα πολλά κεφάλια και πρόσωπα φτάσει μπροστά στην πόρτα του σπιτιού μας και ζητήσει τα κλειδιά, έχουμε μερικούς ακόμα τρόπους να το σταματήσουμε.

Ένας από αυτούς είναι να μετατρέψουμε τα Δημαρχεία σε αντάρτικα μετερίζια λευτεριάς.

Για να μη χτυπηθούμε με τους υπαλλήλους της τρόικας και των τραπεζιτών μπροστά από το σπίτι μας, θεωρούμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δύναμη, κατέχοντας μερικά από τα θεσμικά όπλα, που σήμερα κατέχει και λυμαίνεται το καθεστώς. Πριν το σπίτι του καθένα μας, το μαγαζί, το χωράφι και η ζωή μετατραπούν σε Κούγκι και Αρκάδι, ας γίνουμε, με τον τρόπο του "μαζί", η Έξοδος του Μεσολογγίου: Ας γίνουμε ο μικρός κύκλος των ανθρώπων που θα απελευθερώσει τα μικρά συμφέροντα της πατρίδας, θα υπερασπιστεί περιουσίες και ζωές και θα γεννήσει τις πανανθρώπινες ουσίες(όπως θα έλεγε και ο ποιητής Διον. Σολωμός).

Κατανοούμε όσους ταυτίζουν το μέλλον ενός τόπους και τη ζωή των ανθρώπων με τις προσωπικές φιλοδοξίες, βλέψεις και επιθυμίες τους, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορεί και δεν είναι έτσι. Γι’ αυτό το λόγο, κατανοώντας επιθυμίες και προθέσεις, τους λέμε ότι διαφωνούμε.

 

Έχουμε προσδιορίσει προ πολλού πώς θέλουμε να είναι ο δήμαρχος: Όχι άλλοι υποψήφιοι πιστοί στους νόμους του καθεστώτος.

Τα είπαμε και το περασμένο Σάββατο: Δεν επιθυμούμε να πάμε, οικειοθελώς, από "φυσικά" αίτια. Αυτό είναι το μόνο μας κίνητρο.

Προσκλήσεις, χωρίς προαπαιτούμενα, προϋποθέσεις και ανάδειξη δικών μας προσωπικών φιλοδοξιών, απευθύναμε κατ' επανάληψη και προς κάθε κατεύθυνση.  Όσοι ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν, ως ίσοι προς ίσους, τους ευχαριστούμε. Ο χρόνος έληξε. Είναι η ώρα της πράξης.

==========

Για σήμερα:

Από τον κ. Γεράσιμο Ιακωβάτο Τυπάλδο, λάβαμε απάντηση στη δική μας κυριακάτικη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Γεράσιμου Δημητράτου:

ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ithacanet Gr:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ.
ΘΕΩΡΩ ΘΕΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΡΙΖΑ) ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΙΣΤΡΑ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΥΠΟΣΤΑΤΟΙ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ, ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ, ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ, ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ, ΒΑΘΙΟΙ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ...ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΣΣΕΤΟΥ ΛΟΥΖΗ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ...ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ. ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! (ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ!!! ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ. ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ.)

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ.

========================

Μήνυμα προς τους παλιούς μας φίλους:

Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει
τη δική σου μελαγχολία
κι έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις
με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις.

Όμορφη είναι αυτή η στιγμή, να το ξαναπώ
όμορφη να σας μιλήσω
βλέπω πυρκαγιές
πάνω από λιμάνια πάνω από σταθμούς
κι είμαι μαζί σας.

Όταν ο κόσμος μας θα καίγεται
όταν τα γεφύρια πίσω μας θα κόβονται
εγώ θα είμαι εκεί να σας θυμίζω
τις μέρες τις παλιές.