Share |

Εγώ είμαι ο ηγέτης

Aναδημοσιεύουμε από το καινούργιο ενημερωτικό site του Φώτη Χαλιώτη: www.ionianpress.gr

Kαλορίζικο , Φώτη:

Εγώ είμαι ο ηγέτης

...και δεν θ' αφήσω κανέναν να μου πιάσει το... κώλο!

Συγκλονιστικές εξελίξεις στους κόλπους της Δημοτικής πλειοψηφίας... Και φυσικά, η ΕΒΔΟΜΑΔΑ, τις είχε προβλέψει.. Με παρασκήνιο, σχόλια και ...υπονοούμενα..

Γράφαμε, χθες μόλις, στη σελ.9 :

Ε ρε πράματα που ξέρουμε για το “μικρό Δημοτικό Συμβούλιο” που έτσι και τα βγάλουμε θα σκάσουν μπόμπες! Μα κάτι μπόμπες!!

Όμως, σεβόμενοι την ... θεμειώδη αρχή των 100 ημερών χάριτος”, δεν λέμε τίποτα πλην όμως το κρατάμε...

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα το”πνίξουμε”! Γιατί τέτοιου είδους ειδήσεις ΔΕΝ πνίγονται.. Ούτε αποκρύπτονται..
Γιατί ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τα “χαμογελαστά’ πρόσωπα και τις δηλώσεις τύπου “πάμε μια χαρά” ...

Αλλά είπαμε: Οι εκατό πρώτες μέρες είναι “της χάριτος”...Άρα, τσιμουδιά.. Για να μην πει κανείς πως είμαστε “κακόπιστοί”... και έτσι, προς το παρόν, καταγράφουμε...

Αυτή η σιωπή μας όμως δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί λανθασμένα. Το ό,τι δεν αποκαλύπτουμε, δεν σημαίνει και πως δεν γνωρίζουμε! Ας πάψουν λοιπον κάποιοι να ισχυρίζονται πως “ολά πάνε μια χαρά” και πως “όλοι τα πάνε μια χαρά με όλους”...Κι’ ας προτιμήσουν κι’ αυτοί τη σιωπή.. Κι’ ας συνεχίζουν να... τροχίζουν τα μαχαίρια τους, περιμένοντας τη κατάλληλη στιγμή για να τα... χρησιμοποιήσουν...

Τελικά, δεν χρειάστηκε να περιμένουμε να συμπληρωθούν οι 100 μέρες.. Αφού, τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήρθαν να διαψεύσουν πανηγυρικά το “σκηνικό της ωραίας ατμόσφαιρας” που έντεχνα καλλιεργούσαν κάποιοι, σε ό,τι αφορά την συνοχή και το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της παράταξης ‘ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”.

Και τώρα φυσικά, μπορούμε να αποκαλύψουμε τα όσα υποννοούσαμε, στο σχόλιό μας της σελ.9

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες μας, πέντε τουλάχιστον Αντιδήμαρχοι είχαν εναντιωθεί ανοιχτά, στην απόφαση του Δημάρχου να ορίσει τον κ.Μιχαλάτο, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και ειχαν ενημερώσει το Δήμαρχο για την απόφασή τους να την καταψηφίσουν!

Τοτε, ο Δήμαρχος τους απήντησε   πως το θέμα ήταν αδιαπραγμάτευτο, ο Θεόφιλος θα ψηφιστεί, γιατί αλλιώς θα δήλωνε παραίτηση και θα “έκλεινε το μαγαζί”...

Και απ’ ότι φαίνεται, ο “εκβιασμός” του Δημάρχου, έπιασε.. Οι “αντάρτες” ψήφισαν υπέρ του Μιχαλάτου και το θέμα εθεωρείτο λήξαν,.

Την Παρασκευή όμως που ξανα-ήρθε το θέμα, μια και η “εντολή” θα έπρεπε να ανανεωθεί, τα δεδομένα άλλαξαν. Τέσσαρες δημ. σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ψήφισαν κατά, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3. Και έτσι η ψηφοφορία μετατέθηκε για το Σαββάτο. Με τις γνωστές πια εξελίξεις..
Το παράξενο όμως στην όλη ιστορία είναι το ότι, η φασαρία έγινε μετά την υπερψήφιση του κ. Μιχαλάτου και ενώ το Συμβούλιο είχε περάσει σε άλλο θέμα!

Ο Δήμαρχος είχε φύγει από τη θέση του για... τσιγάρο και..διαβουλεύσεις;) Και όταν επανήλθε, έλαβε το λόγο, αναφέρθηκε στο συμβάν, και δήλωσε πως, “εφ’ όσον ο κ.Ρουχωτάς είναι μονίμως εναντίον μας και παίρνει συνέχεια θέσεις που δεν είναι αυτές του συνδυασμού, τον διαγράφω από μέλος της παράταξης και του αφαιρώ τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου”!

Σ’ αυτό το σημείο, έλαβε το λόγο ο κ.Ρουχωτάς, ο οποίος απάντησε στο κ. Παρίση, λέγοντάς του πως “είναι αρχάριος στη θέση του Δημάρχου και δεν γνωρίζει τίποτα”... “Δεν μπορείς να με παύσεις μ’ αυτό το τρόπο από Αντιδήμαρχο... Δεν γίνεται”.... Και κατέληξε “Είναι άλλο θέμα βέβαια το τι θα αποφασίσω εγώ και τι θα πράξω, αλλά εσύ δεν  μπορείς να με παύσεις από Αντδήμαρχο”...

Εκεί έγινε ο χαμός, Και σε κάποια στιγμή ο Δήμαρχος ακούστηκε να λέει “Εγώ είμαι ο Δήμαρχος και θα γίνεται ό,τι λεω εγώ. Και όποιος δεν συμφωνεί, δεν μπορεί να ανήκει στη παράταξη. Σηκώνεται και φεύγει η τον σταματάω εγώ”   (Αυτό ήταν το νόημα των λόγων του Δημάρχου, αφού, οι φωνές και το πανδαιμόνιο που επικρατούσε δεν μας επέτρεψε να καταγράψουμε ακριβώς τα λόγια του)

Περισσότερες ειδήσεις σχετικά με το θέμα, παρασκήνιο και ρεπορτάζ, στην εκπομπή “Ναι μεν αλλά” , τη Δευτέρα 14:00 -16:00  στο ΖΙΖΑΝΙΟ 89,2
και φυσικά στο
www.ioniapress.gr
το οποίο και ανοίγει τις πύλες του το πρωί της Δευτέρας, με συνεχή ροή ειδήσεων, σε 24ωρη βάση..

 

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)