Share |

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ: ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ

Η «Συναδελφική Κομπανία» στην Κεφαλονιά είναι ένα ασήμαντο απομεινάρι των μεγάλων λαϊκών συσπειρώσεων της περιόδου 2010-13. Μια οργάνωση φτωχών για φτωχούς.  Πρωτοσυναντηθήκαμε στη Σπίθα Κεφαλλήνων και στην πλατεία Αργοστολίου (Ήταν μια πλατεία, που τα κόμματα ουδέποτε πλησίασαν. Και το "γιατί" φαίνεται στη Διακήρυξη της). 

Εξακολουθούμε να είμαστε το ενωμένο ετερόκλητο, ιδεολογικά και κομματικά, πλήθος, αλλά σε σμίκρυνση πια. Οι «πολιτικά», δηλαδή οι ιδεολογικά και κομματικά, σκεπτόμενοι έχουν αποχωρήσει, για να διατηρήσουν την ιδεολογική τους καθαρότητα. Εμάς μας ενώνουν η Αριστοτελική Φιλία, η Χριστιανική Αγάπη; η Αλληλοβοήθεια και η Αλληλεγγύη προς τρίτους, ο Πλατωνικός Έρωτας-Λόγος και ο κοινός σκοπός: Απελευθέρωση Πατρίδας με Δημοκρατία και Ελευθερία.

Είχαμε λάβει από τότε το μήνυμα πώς μόνο η Ενότητα του λαού μπορεί να συγκροτήσει αποτελεσματική πολιτική δύναμη. Δεν ακουστήκαμε και έκτοτε κρατάμε αναμμένη μια μικρή σπίθα, προσπαθώντας και περιμένοντας να τη δούμε να γίνεται φωτιά ανατροπής και δημιουργίας. 

 ---          

Σήμερα, στη Χίο και στη Λέσβο επανεμφανίστηκε πάλι το φαινόμενο της ενότητας της Κερατέας, των πλατειών του 2011, των Σκουριών. (Δεν προσθέτουμε σε αυτά τα γεγονότα τις μεγάλες διαδηλώσεις για τη Μακεδονία, μια και από αυτές απείχαν οι «αντιφασίστες», το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί αριστερόστροφοι οργανωμένοι). Το πλήθος του κόσμου, έχοντας ανάμεσα του τις συγκροτημένες ιδεολογικά και κομματικά ομάδες, δίνει αποτελεσματικές μάχες ενάντια στους πάνοπλους και χυδαίους πραιτοριανούς των αποικιοκρατικών εταιρειών και των τραπεζών.

---

Ας μη σπεύσει κάποιος να εξάγει σπουδαία συμπεράσματα. Τα κόμματα και οι ιδεολογικά συγκροτημένες ομάδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και μέλη των ΜΚΟ, δεν επιθυμούν τη διατήρηση της ενότητας και συμμετέχουν α) γιατί δεν μπορούν να κάμουν αλλιώς, όταν το πλήθος δρα μαζικά , (όπως η ΝΔ και λοιπές κομματικές δυνάμεις συμμετείχαν αναγκαστικά στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία), β) για δικούς τους, άσχετους έως αντίθετους μικροσκοπούς από εκείνες τις αιτίες και τους σκοπούς, που κάνουν τον κόσμο να ξεσηκώνεται, γ) ο πραγματικός λόγος συμμετοχής είναι να υπονομεύσουν και να εμποδίσουν τη συνέχιση της ενότητας, που έχει επιτευχθεί στα οδοφράγματα και δ) μοναδικός σκοπός τους είναι να μην επιτευχθεί ανατροπή του υπάρχοντος άθλιου καθεστώτος και η αντικατάσταση του με  τη δημοκρατία. Είναι τόσο αντικαπιταλιστές, όσο η ΝΔ και τα συγγενικά της κόμματα είναι πατριώτες.    

 

Η αιτία που συσπειρώνει το πλήθος είναι η διαφαινόμενη κοινωνική διάλυση με την οργανωμένη εισροή ενός ετερόκλητου πλήθους, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως φτηνοί μισθωτοί σκλάβοι και ως αυριανές δυνάμεις καταστολής σε κάθε λαϊκή εξέγερση. Κι αυτό προστίθεται ήδη στην οργανωμένη οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή, που συντελείται στην Ελλάδα από το 2010.

Ευαισθησία για τους ταλαιπωρημένους, που φτάνουν στα μέρη μας έχουμε κι εμείς. Αλλά δεν αγνοούμε, όπως κάνουν οι χρηματοδοτούμενοι ή και αφελείς αριστεροδεξιοί ανθρωπιστές, τη δηλωμένη πρόθεση των αποικιοκρατών να καταργήσουν τα σύνορα και τα έθνη, να μετατρέψουν τους λαούς σε περιφερόμενους φτηνούς νομάδες, εκτός των οχυρωμένων πόλεων, όπου θα κατοικεί η Α΄κατηγορία νομάδων (βλέπε σήμερα Αστάνα στο Καζακστάν). Νόμαδες τρίτης κατηγορίας, είτε προέρχονται από την ίδια τη χώρα είτε από αλλού, θα περιφέρονται σε κατάσταση βίαιων συμμοριών, "όσοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις", λέει το World Economic Forum του ΝταβόςΚαι παριστάνουν τους ανήσυχους θλιμένους :

""They live different kinds of lives outside of the city"... Those we lost on the way. Those who decided that it became too much, all this technology. Those who felt obsolete and useless when robots and AI took over big parts of our jobs..."

Σε ένα ολιγαρχικό καθεστώς, ελεγχόμενο από πολιτικούς, διανοούμενους, δεσποτάδες και στρατιωτικούς, που εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών εταιρειών, ουδέποτε θα δοθεί η δυνατότητα στον  λαό  να περιθάλψει οργανωμένα τους εισερχόμενους, ενώ παράλληλα να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι. Όχι γιατί δεν μπορεί ο λαός, αλλά γιατί δεν θέλουν οι εταιρείες - εντολείς. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ότι οι σημερινοί ξεσηκωμένοι ήταν οι ίδιοι που προτείνονταν για βραβείο Νόμπελ. Όμως, δεν πρέπει να καταργηθεί ο μύθος του ρατσιστή λαού, γιατί αλλιώς οι χρηματοδοτούμενες από ρατσιστικά κράτη και πολεμοχαρείς εταιρείες ΜΚΟ δεν θα έχουν δικαιολογία ύπαρξης και ρόλο.

Το σημερινό μήνυμα, ξανά:

Για  μια ακόμα φορά βλέπουμε ότι οι υπέρτερες οικονομικά και στρατιωτικά δυνάμεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ενωμένο λαό. Θα τον αποδυναμώσουν οι ιδεολογίες και οι ψεύτικες κομματικές και άλλες διαιρέσεις. Εκτός κι αν κάποιοι αποφασίσουν:

ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ’21 ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. 

Επανάσταση σήμερα είναι η πολιτική, κοινωνική, παραγωγική ανασυγκρότηση της κοινωνίας. Επανάσταση είναι η οργάνωση του λαού σε κοινότητες, δήμους, εκκλησίες με ανώτερο όργανο αποφάσεων τις λαϊκές συνελεύσεις. Κάθε άλλη μορφή οργάνωσης δεν είναι του λαού και δεν στήνεται για το λαό. Ας θυμηθούμε ξανά το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, που είναι το δικό μας παρόν και μέλλον.

Ο καθένας εκεί που βρίσκεται εφαρμόζει την βασική αρχή συγκρότησης οργάνωσης: «ἐὰν δύο ὑμῶν συμφωνήσωσιν ἐπὶ τῆς γῆς περὶ παντὸς πράγματος οὗ ἐὰν αἰτήσωνται, γενήσεται αὐτοῖς παρὰ τοῦ πατρός μου… οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν».

Η κοινωνία σιγοβράζει και εκδηλώνεται με κάθε αφορμή. Ας βοηθήσει ο καθένας, όπως μπορεί στην αυθεντικά δημοκρατική οργάνωση της. Και ας παρακινεί κι άλλους και ας δηλώνει το παρόν και τη συμμετοχή του, όπου μπορεί και θέλει. Κανένας μόνος. Κανένας αβοήθητος. Η Ενότητα σφυρηλατείται κάθε μέρα στην πράξη. Ας τελειώνουμε με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ο δούλος ημών, πρώτος ημών. Ο ταπεινώνων εαυτόν, υψωθήσεται. Κι η αλήθεια για τον καθένα και για όλους  μόνο στην πράξη θα φανεί. Στην καθημερινή πράξη της κάθε κοινότητας. Αλλιώς, μέσα από τους παραμορφωτικούς καθρέφτες των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης , άνθρωποι με ικανότητα στην ωραία ρητορική και στα παχιά λόγια, πάλι θα μας εξαπατήσουν. Στους μικρούς τόπους γνωριζόμαστε και θεμελιώνουμε των Ελλήνων τις Κοινότητες. Στον μεγάλο και πανανθρώπινο, θα συναντηθούμε:

"Κάμε ώστε ο μικρός Κύκλος, μέσα εις τον οποίο κινιέται η πολιορκημένη πόλη, να ξεσκεπάζει εις την ατμοσφαίρα του τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ελλάδας, … τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Ανθρωπότητος... Τοιουτοτρόπως από τη μικρότητα του τόπου, ο οποίος παλεύει με μεγάλες ενάντιες δύναμες, θέλει έβγουν οι Μεγάλες Ουσίες".

 (Διονύσιος Σολωμός, από τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους")

Ας συναντηθούμε, γιορτάζοντας, στις 25 του Μάρτη του 2021.

ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, που σημαίνει μονομερή διαγραφή ψεύτικων χρεών κράτους και λαού με δημοψηφίσματα και ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που σημαίνει Παλλαϊκή Άμυνα ενάντια σε κάθε εχθρό, γιατί μόνο στη δημοκρατία, ο πολίτης είναι και οπλίτης. 

Τίποτε άλλο. Κάθε παραπάνω λέξη έχει σκοπό τη διαίρεση. Στις λαϊκές συνελεύσει χωράνε όλοι και όλες οι απόψεις, οι ιδεολογίες, οι φυλές και οι θρησκείες. Μένουν εκτός ή οστρακίζονται μόνο εκείνοι που έχουν επιλέξει να πάνε με τον εχθρό του λαού. 

Έτσι παίρνονται οι εξουσίες από την οικονομική ολιγαρχία και τους υπηρέτες της. 

Αυτά τα 10 χρόνια, ο λαός έχει κατ’ επανάληψη δείξει ότι μπορεί.Δεν ήταν και δεν είναι ραγιάς.

Όμως, οι κομματικοί και εξουσιαστικοί μηχανισμοί, το χρήμα, που εξαγοράζει πολιτικούς και προσθέτει διανοούμενους ως αμειβόμενα  μέλη σε μκο έχουν παίξει τον αρνητικό τους ρόλο.

Ως πότε; Αν δεν αντιδράσουμε, θάρθει μια μέρα, που πάνω σε αυτή τη γη θα άγεται και θα φέρεται κάτι σαν νομάδες, χωρίς μνήμη και καταγωγή. Ήδη τα παιδιά μας δεν ξέρουν ποιος είναι ο Αριστοτέλης , ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Σολομός, ο Μακρυγιάννης… 


Ας μετατρέψουμε, λοιπόν, την πλειοψηφική αγανάκτηση σε πλειοψηφική πολιτική δύναμη.

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή». Όμως, όσο πιο πολλοί, τόσο πιο λίγη η δουλειά για τον καθένα μας.

Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ δεν προτίθεται να παίξει κάποιο ρόλο πέρα από τα όρια του τόπου στον οποίο ζει. Μόνο να λάβουμε και να δώσουμε βοήθειες και να ανταλλάξουμε ιδέες και εμπειρίες. Δεν είναι αυτή που προσκαλεί.

Η κοινωνία -ο λαός- μας προσκαλεί. Όσοι μπορούμε και θέλουμε, ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του.

(Οι εικόνες είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)