Share |

Εχθροί και Φίλοι Α.Ε.

Σε τούτες τις εκλογές, εμείς από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για μια σειρά από ψηφοδέλτια, που λειτουργούσαν ως "συγκοινωνούντα δοχεία", τοπικά συστήματα συγκυβέρνησης, συστήματα διαπλοκής πολιτικής και χρήματος. Με ενδοσυνεννοήσεις, φανερές και κρυφές και ανταλλαγές υποψηφίων.

Είναι πολλά που μένουν κρυφά. Ερευνώντας, βρίσκουμε κλειστά στόματα. Κι όταν έχουμε μια πληροφορία, δυσκολευόμαστε να τη διασταυρώσουμε, γιατί όσοι γνωρίζουν και  αλληλοψηφίστηκαν σε πρώτο και δεύτερο γύρο δεν μιλούν.

Ο πολίτης δεν πρέπει να γνωρίζει.

Κι εμείς, παριστάνοντας τους αναλυτές, μείναμε με πολλά κενά. Γιατί να κλείνονται συμφωνίες με δύο ψηφοδέλτια; Δεν θα στενοχωρηθεί ο ένας από τους δύο; Πόσο "επιτρεπτό" είναι περιφερειακοί υποψήφιοι του γνωστού ψηφοδέλτιου της διαπλοκής, οι μεν να είναι με τον Α' και οι δε με τον Β΄;

Έτσι φτάσαμε στον τελικό γύρο και αυξάνονται οι απορίες. Στον πρώτο γύρο, ας πούμε "ότι έγινε , καλά καμωμένο";  Την ώρα του "η ζωή μου ο θάνατος σου" γιατί συνεχίστηκε το ίδιο έργο; 

Πώς είναι δυνατόν ο κολητός του ενός στη Σάμη να στηρίζει τον "αντίπαλο"; Γιατί ο Παρίσης και ο Λυκούδης έμειναν ανενόχλητοι στο μεσοβδόμαδο να σαρώνουν την Παλική; Γιατί δεν έκανε εμφάνιση ο Θεόφιλος; Οι Φι.Κ.Ο. τον προσκαλούσαν και δεν πήγαινε.

 Πόσες υπόγειες διαδρομές υπάρχουν ακόμα; Τι στα κομμάτια γίνεται στον τόπο μας;

Θυμάμαι έναν δικηγόρο που είχε υποσχεθεί να μου δώσει 150 συμβόλαια διαπλοκής, αλλά το μετάνοιωσε.

Σε τούτες τις εκλογές, νίκησε η διαπλοκή. Συνέτριψε την πολιτική και οι δήθεν θεράποντες της δεύτερης εξακολουθούν να κωφεύουν και να σιωπούν, ευλογώντας μόνο τα γένια τους. Ο σιωπών είναι συνένοχος.

Τελικά, έπρεπε να εμφανιστεί στο fimotro μια είδηση για να δούμε ακόμα μία άκρη του παζλ. (Θα διορθώσουμε μόνο τα λάθη του).

Στηρίζει το συμπέρασμα του σε 3 εικόνες: Ένα ΦΕΚ σύστασης εταιρείας, μία έγκριση επιδότησης και απόσπασμα συνεδρίασης Δ.Σ. της Α.Ε.

Η εταιρεία ΚΥΜΟΘΟΗ Τουριστική και Ναυτιλιακή Α.Ε. έχει για εταίρους, τους συζύγους Χαράλαμπο Λυκούδη και  Μαρίνα Κάραλη. Κεφάλαιο 80.000.

Για επένδυση 300.000 ευρώ λαμβάνει επιδότηση 150.000 (Καλότυχος αυτός που θα μάθει ποια ήταν η επένδυση).

Η επιχείρηση έχει τριμελές Διοικ. Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους δύο εταίρους-συζύγους και με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον λογιστή Θεόφιλο Μιχαλάτο. Η έδρα της επιχείρησης είναι το λογιστικό γραφείο του Θεόφιλου.

Από την εικόνα συνεδρίασης του Δ.Σ., που έγινε 1/5/2013, φαίνεται ότι η σχέση δεν διαταράχθηκε από τη διάλυση της συμμαχίας Θεόφιλου - Λυκούδη στο Δήμο.

Για όσους δεν ξέρουν, ο Χ. Λυκούδης είναι αδελφός του Διονύση Λυκούδη.

Ο αρθρογράφος κάνει δύο λάθη: Η επιδότηση δεν ήταν 300.000 και ο Θεόφιλος δεν ήταν συνέταιρος. Ήταν μόνο Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος.  Όμως, αυτό το λάθος δεν αλλάζει κάτι. Και να μη ξεχνάμε: Παραμένει και η συνεργασία Προέδρου και Α/δρου στο Επιμελητήριο.

Το άρθρο κλείνει :

  • "Εχθροί για τους ψηφοφόρους, συνέταιροι στην Α.Ε. που έλαβε μάλιστα και επιχορήγηση 300.000€ μέσω προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης.Για αυτό έχει καταντήσει έτσι η Ελλάδα...Θα επανέλθω... "

 

Στους μύλους, που όλα τα αλέθουν, οι μυλόπετρες είναι δύο. Στην πολιτική που αλέθει τις ζωές μας είναι λίγο περισσότερες.

 

Προβλέπω "σκληρή αξιωματική αντιπολίτευση".

 

 

ΥΓ: Τι να πω για όσους αναζητούσαν το "μη χείρον" στο δεύτερο γύρο και κατακεραύνωναν την αποχή και το λευκό;