Share |

Η ζωή είναι ωραία (αλλά τη βασανίζουν "ξένοι")

  • Δεν θα μετρήσουμε πόσες φορές έχουμε απευθύνει έκκληση για ενότητα, στα τελευταία 4 χρόνια. Είναι αμέτρητες. 
  • Αυτό για να προλάβουμε τις "κακές γλώσσες". Και, βεβαίως, δεν προτάξαμε ούτε μία φορά το "εγώ" μας. Είπαμε μόνο: "Δημοκρατία". Ο τρόπος και η λύση.
  •  Η ζωή είναι ωραία. Από ψηλά... Πολύ ψηλά. Εξαιρετική η τέχνη της φωτογραφίας του Κώστα Φραγκιά και της παρέας του. (aerialvideos.gr). Δεν είναι ωραία, όταν την κοιτάς αφ' υψηλού.
  • Από την "kefalonitissa.blogspot": ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΟΥΣΟΣ: Μεγαλη διαφημιση κανει στο Διονυση Λυκουδη...Η θεση του οτι οποιον και αν ψηφισουμε ειναι το ιδιο αφου μονος νικητης θα ειναι ο Λυκουδης αποτελει μεγαλη αβαντα για τον Λυκουδη αφου τον κανει πολο ελξης ολων οσων θελουν να ειναι με τον τελικο νικητη...Ο Κρουσσος που ειναι πανεξυπνος το κανει καταλαθος ή ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια και ολα τα αλλα που λεει ειναι απλως σταχτη στα ματια μας;;;
  • Η "κεφαλονίτισσα" φτιάχτηκε για να σπρώξει τις απόψεις της απερχόμενης Δημαρχίας. Όταν κάποιος από το Μέγαρο γράφει καλά λόγια για αυτόν που κρύβεται πίσω από το ithacanet.gr να ξέρετε ότι μόνο ένας μπορεί να είναι:  Ο φίλος μου ο Ανουσάκης(μετά το κάρφωμα, περιμένω εξώδικη διαμαρτυρία). Κι επειδή δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη.
  • Ο κάθε άνθρωπος έχει τα βίτσια του κι εγώ για φίλο έχω τον Ανουσάκη. Αν γινόμουν ποτέ δήμαρχος, πάλι αυτόν θα πρότεινα για Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου. Είναι ο καταλληλότερος για να διακόπτονται οι βαρετές και πολύωρες συνεδριάσεις του. Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τον Ανουσάκη. Κανένας πάνω σε τούτο το νησί δεν μπορεί να τον πει απατεώνα. Είναι, απλώς, για δέσιμο (όπως κι εγώ και πολλοί άλλοι πάνω σε τούτο το νησί).
  • Και για να δείτε ότι η αγάπη είναι αμοιβαία και ειλικρινής, έγραψε: "ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ-Και μονο το γεγονος οτι ταιριαζει ιδεολογικα με τον Γιαννη Κρουσσο μου φτανει για να τον ψηφισω!!!!!"
  • Όλοι προσβλέπουν στην οργανωτική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει δημοτικό ψηφοδέλτιο. Ευτυχώς, που υπάρχουν οι γνωστικοί κι έβαλαν τις φωνές σε εκείνους τους συντρόφους που αναπαράγουν και προωθούν τις απόψεις τις σημερινής δημαρχίας κατά του Καλαφάτη.
  • Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τον παραδαρμένο λαό.
  • Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι "αυτά είναι τα τελευταία μέτρα"; (Πριν από τα επόμενα) θέλουν να πουν αλλά δεν το λένε.
  • "Πολυνομοσχέδιο" για να πάρουμε τη δόση μας. Μας πήρε και μας βούλιαξε. Θα κολυμπάμε σε "φρέσκο" γάλα ευρωπαϊκό, θα ψωνίζουμε ψωμί Βουλγαρίας και γενόσημα φάρμακα από το Lidl. Και, βεβαίως, θα αγοράσουμε τραπεζικές μετοχές, φτηνότερα από όσο τις πληρώσαμε. (Σιγά, μη διαβάσω 250 σελίδες. Αυτοί που το ψήφισαν δεν τις διάβασαν και θα τις διαβάσω εγώ; Ας πάω αδιάβαστος).
  • Πριν ψηφίσεις, θυμίσου ότι έχει καταργηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Φορολογία από μηδενική βάση, αλλά και υπό το μηδέν. Και "κεφαλικός φόρος". Ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης: 3.000 ευρώ. Φορολογείσαι επειδή ζεις. Αν, στο μεταξύ,  πεθάνεις  το χρέος δεν διαγράφεται. Μεταβιβάζεται στους κληρονόμους σου. Η έρευνα της ΓΣΕΒΕ δίνει 60% των φορολογουμένων να μην μπορούν να πληρώσουν φόρους το 2015. Προσθέστε και όλα τα άλλα. ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ κι αν δεν έχουμε, αντί για φυλακή, θα μας τιμωρούν με καταναγκαστική εργασία. Ήδη το φαινόμενο έχει εμφανιστεί στην Κεφαλονιά. "Κοινωνική" εργασία στο Νοσοκομείο.
  • Ο Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι κατετέθη η πρόταση για την οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων. Είναι απόρρητο το ύψος και το περιεχόμενο της αίτησης;
  • Ριζοσπάστες ξανά, το όνομα του ψηφοδέλτιου Δημητράτου. Ο Ανουσάκης έχει δίκιο. Ο Δημητράτος είναι μαζί μας κι "όχι εμείς με τον Δημητράτο"(λέμε και καμιά πατσανάτσα, να περνά η ώρα). Φίλους έχουμε και στην "αντίπερα όχθη". Τώρα, όμως, χρειαζόμαστε συμμάχους, για να σώσουμε περιουσίες, ελευθερία και ζωές. Έχουμε πόλεμο. Τον Δημητράτο δεν τον γνωρίζαμε από παλιά. Γνωριστήκαμε στους δρόμους, στις πλατείες, στις μάχες. Στους "αγανακτισμένους" , στη "Σπίθα", στους "χωρίς μεσάζοντες", στα κινήματα  και σε κάθε πρωτοβουλία πολιτών, που αποφάσιζε να αντισταθεί.

  • Σε κάθε εκλογική μάχη, σε τούτο τον τόπο, συγκρούονται Καταχθόνιοι και Ριζοσπάστες. 200 και πλέον χρόνια. Από το 1797, όταν ο Ριζοσπάστης λαός εμφανίστηκε στις πλατείες, απαιτώντας Δημοκρατία και καίγοντας το Libro D'  Oro. 
  • Οι "Καταλληλότεροι" συγκρούονται, σε κάθε εκλογή, με τον μόνο κατάλληλο και αρμόδιο να Αυτοδιοικηθεί: Τον Αυτοκράτορα Λαό, όπως θα έλεγε και ο Ρήγας Φεραίος.
  • Οι "αφ' υψηλού" ορώντες τη ζωή, δήμαρχοι του Libro D' Oro, συγκρούονται με το "Δημοτικό Καφενείο" των Ριζοσπαστών. Οι έχοντες το ίδιο αφεντικό συγκρούονται με το λαό που θέλει να είναι αφεντικό στον τόπο του.
  • Οι παλαιοδήμαρχοι της συγκυβέρνησης διάλεξαν για "αντίπαλο δέος" τον πεσμένο, που δύσκολα θα ορθοποδήσει εκλογικά. Για την υφαρπαγή ψήφων, με ψεύτικα διλήμματα. Για να καλυφθεί το κενό του Λόγου και της Πολιτικής. Είναι εμφανείς οι απουσίες.
  • (Άμεση) Δημοκρατία σε κάθε τόπο που απελευθερώνεται, με τη δύναμη του λαού του. Δήμος Κεφαλλήνων και όχι Κεφαλλονιάς. Για να μην ασχολούμαστε με "τοπικά" ζητήματα, ξεχνώντας τους ανθρώπους. Γωνιά - γωνιά αυτής της γης πρέπει να απελευθερώνεται ως την τελική νίκη. Ως την Απελευθέρωση της Ελλάδας από την Αυτοκρατορία των Τραπεζιτών και τους Υποτακτικούς της. Για να ολοκληρωθεί η Ένωση με την πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Για να δικαιωθεί ο αγώνας των Αληθινών Ριζοσπαστών, που κλείστηκαν στα σπίτια τους, την ημέρα της ψεύτικης "¨Ενωσης". 
  • Για  την Περιφέρεια, εμάς μας αρέσει ο Ληξουριώτης Σταύρος Λυκούδης. ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ.
  • Ούτε για μια στιγμή, δεν αντέδρασε ο Σαμαροβενιζέλος στην απόφαση της Παγκόσμιας Τάξης και Ησυχίας να ρίξει χημικά στα νερά μας. Και θέλουν να τους εμπιστευθούμε να βάλουν δεξαμενές άντλησης υδρογονανθράκων στην πλέον σεισμογενή περιοχή Ευρώπης και Αφρικής. Εμείς λέμε ΟΧΙ. Κι αν νομίζετε ότι είμαστε λίγοι: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Οι "αφ' υψηλού" ασχολούνται με το γιατί να πάρει τα ανταποδοτικά τέλη η Πελοπόννησος κι όχι εμείς. Με το πόσα θα πάρουμε από αυτούς που θέλουν να ρυπάνουν και να απειλήσουν τη ζωή μας. Εδώ ο Ρουχωτάς, ο Παρίσης, ο Φόρτες (τρία σε ένα).  Είναι σαν αυτά που "παίρνουμε" από την παρουσία των ανεμογεννητριών. Αλήθεια, πόσα έχουμε πάρει από τους Μπόμπολα και Σία;
  • Γι' αυτό επιμένουμε: Η ζωή είναι ωραία (χωρίς αυτούς). Χωρίς τους ξένους προς εμάς και αυτό που ζούμε.
  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ, λοιπόν. Τις σημαίες ψηλά.