Share |

Κάτι το προσωπικό και μία ερώτηση

Όταν κάποιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την άποψη ενός προσώπου, προσπαθεί να εξοντώσει το πρόσωπο. Κι όταν δεν μπορεί να προχωρήσει σε φυσική εξόντωση, επιδιώκει την ηθική και κοινωνική του απαξίωση ή/και εξόντωση. Πρόκειται για κλασσική ναζιστικής έμπνευσης πρακτική, η οποία χρησιμοποιείται από όλο το εξουσιαστικό σύστημα.  Παρακαλώ, όχι σε μένα αυτά, γιατί είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε. Όταν πετάτε λάσπη να προσέχετε μη λερωθείτε. Και... ο ακούων και σιωπών δοκεί συναινείν. 

Μετά από αυτή την προσωπικού χαρακτήρα εισαγωγή, έχω πολιτική ερώτηση. Κοινωνιολογικής φύσεως ερώτηση: 

Φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν όσοι έλαβαν μέρος στο "σταμάτημα" των πλειστηριασμών. 30 άτομα την πρώτη φορά, καμιά 25αριά τη δεύτερη. Μπράβο τους! 

Το πλήθος των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε οφειλέτες αγγίζει, αν δεν ξεπερνά, το 50% του πληθυσμού. 

  • Γιατί όλοι αυτοί οι οφειλέτες, που στην Κεφαλονιά μπορεί να είναι και 15.000, δεν συμμετέχουν στο "σταμάτημα" των πλειστηριασμών; Γιατί δεν συμμετέχει στο "σταμάτημα" ενός πλειστηριασμού ούτε ο άμεσα ενδιαφερόμενος; 

 Η μαρξιστική ή αριστερή ή και άλλου ιδεολογικού τύπου πολιτική - επιστημονική αφήγηση θέλει τους λαούς να ξεσηκώνονται, όταν καταπιέζονται. Εδώ ο άλλος χάνει ό,τι έχει και δεν έχει και δεν κουνάει το δαχτυλάκι του. 

Η ερώτηση απευθύνεται στα πρόσωπα και στους πολιτικούς χώρους, που έχουν αναλάβει εργολαβικά, να σώσουν τη "λαϊκή" περιουσία: ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Κίνημα "Δεν Πληρώνω", ΕΠΑΜ και κάποιοι άλλοι, που αυτοαποκαλούνται αλληλέγγυοι και ριζοσπάστες. (Δεν ερωτούνται αυτοί, που κάθε φορά εκφράζουν υποκριτικά τη συμπάθεια τους στους πληγέντες, ενώ έχουν λάβει ενεργά μέρος στο πλήγμα).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση. 

(Είμαι ένας Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, που σε λίγο θα είναι άστεγος). 

(Το email μου, για να μάθω την απάντηση: ithacanet.gr@gmail.com )

ΥΓ: 1. Προς τοπικά μέσα πληροφόρησης: Δεν χρειάζεται να έχετε "εσωτερική πληροφόρηση", για να μάθετε τι απέγιναν οι δύο πλειστηριασμοί της περασμένης Τετάρτης. Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο τους υπαλλήλους των πλειστηριασμών, για να μάθετε ότι κηρύχθηκαν άγονοι. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να λάβει μέρος στους δύο πλειστηριασμούς.

2. To σκίτσο του διάσημου γελοίο-γράφου εκφράζει απόλυτα τα συναισθήματα του νεοφιλελευθερισμού για τους έχοντες ηττηθεί.