Share |

Και στις κατασχέσεις, η λογική του "διαίρει και βασίλευε". ΟΧΙ ΠΑΛΙ

Όπλο των πολιτικών είναι η πολιτική της σαλαμοποίησης και της διαίρεσης της κοινωνίας.

Κάθε φορά που η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο μια κοινωνική ομάδα, φροντίζει για την απαξίωση της και τον διαχωρισμό της σε "καλούς" και "κακούς".

Δήλωση Σαμαρά:

  • «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα λόγω της κρίσης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, θα προστατευθεί απολύτως.Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα. Η Κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Δήλωση Βενιζέλου:

  • «Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη. Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας» .
     

Ανάλογες δηλώσεις έχουν κάμει σε κάθε επιθετική πρωτοβουλία τους. Με παρόμοιο τρόπο είχαν ανακοινώσει  "ρύθμιση" για εξαίρεση των "ευπαθών ομάδων" από το χαράτσι που επέβαλλαν στα ακίνητα.

Ρωτείστε τους γύρω σας, για να δείτε ποιοί και πόσοι "εξαιρέθηκαν".  Σύμφωνα με στοιχεία που αντλούμε από τα "επίσημα" ΜΜΕ, το 58% των ιδιοκτητών ακινήτων αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών δεν είναι "ευπαθής ομάδα" και, προφανώς, μπορούν να πληρώσουν, αλλά δεν θέλουν!!!

Είναι αυτό που λέει ο κύριος Βενιζέλος: "Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας".

Προφανώς, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων είναι οι "πολύ λίγοι επιτήδειοι".

 

Η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα επιμένουν να οδύρονται και να νοιάζονται μόνο για την "πρώτη κατοικία".  Κάνουν πως αγνοούν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί πια να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησε η τραπεζοκρατία του χρήματος.

Τα 2/3 των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τρεις φορές μεγαλύτερες από τα φορολογητέα κέρδη τους. Πάνω από το 50% δεν μπορεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές. Και ο Γ.Γ. Εσόδων προτείνει πως είναι καλύτερα να κλείσουν όσοι χρωστάνε. Κάτι που, βέβαια, δεν το προτείνει για τις τράπεζες - αφεντικά του.

Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ότι το μαγαζί, η βιοτεχνία, η περιουσία που δεν είναι "πρώτη κατοικία" καλώς πρέπει να απαλλοτριωθεί υπέρ των τραπεζιτών και των διεθνών δανειστών; Αυτός που ξεπουλά την Ελλάδα; Αυτός που διασώζει τράπεζες με χρήματα του λαού ή αυτός που θέλει να "διαπραγματευθεί" με τους ιδιοκτήτες του χρήματος για ένα κάποιο "κούρεμα";

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

Μαζί ξεκινήσαμε και μαζί θα τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στον πλησίον μας, στην ιστορία μας, στα παιδιά μας. Είναι το μόνο χρέος μας. Καλούμε τους "οφειλέτες" όλων των ειδών, τους πολίτες όλης της χώρας σε ενότητα, οργάνωση και κοινό αγώνα, ως ότου φύγει η τραπεζοκρατία και η εταιρειοκρατία από την Πατρίδα. 

----------------

Γνωρίζοντας τις πολιτικές και τα παιχνίδια τους, στην πρόσκληση - διακήρυξη που απευθύναμε προς όλους τους πολίτες γράψαμε:

o   ΠΑΓΩΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ως ότου έρθει η Δημοκρατία στην Ελλάδα και επανεξετάσει κάθε υπόθεση χωριστά, αποδίδοντας πραγματική δικαιοσύνη.

Η γειτονιά, το χωριό και η πόλη γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιος πρέπει και μπορεί να πληρώσει και ποιος όχι. Κανένας άλλος. Πολύ περισσότερο, όταν ο "άλλος" είναι οι αναξιόπιστοι που μας κυβερνούν, για λογαριασμό της Παγκόσμιας Τραπεζικής Αυτοκρατορίας.

Ευθέως, χαρακτηρίζουμε το πολίτευμα ολιγαρχικό - τραπεζοκρατικό και ο πολιτικός στόχος του καθένα μας είναι "Εμείς να αποφασίζουμε για τους νόμους. Εμείς, δημοκρατικά, να διαχειριζόμαστε τις ζωές μας".

Ξέρουμε καλύτερα από τους επαγγελματίες της πολιτικής το τι πρέπει να γίνει.

 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, γιατί το χρέος, ιδιωτικό και δημόσιο, είναι προϊόν απάτης

Είναι καιρός τα κόμματα, η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και κάθε άλλος αρμόδιος, να πάρουν θέση για αυτή την απάτη. Είναι καιρός να εξηγήσουν γιατί το χρήμα πρέπει να είναι εμπόρευμα ιδιοκτησίας κάποιων λίγων κι όχι ΑΤΟΚΟ δημόσιο εργαλείο.

Για να γίνει κατανοητό το παιχνίδι και η απάτη, για να αντιληφθούν όλοι οι πολίτες πιο είναι το παραμύθι της "πίστης", του "ορθού" και του "δίκαιου" που επικαλούνται, ανεβάζουμε τους τόνους και λέμε:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ, ΦΠΑ κλπ. Στην δημοκρατική Πολιτεία που ονειρευόμαστε και επιθυμούμε αυτοί οι φόροι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Στη Δημοκρατία, η Πολιτεία θα δημιουργεί χρήμα για τις συναλλακτικές ανάγκες των ανθρώπων και θα φορολογεί με βάση το πραγματικό εισόδημα του καθένα και όχι αυθαίρετα και ισοπεδωτικά.

Το κράτος και η αγορά είμαστε εμείς.

(H καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Ας διαβάσουμε την ιστορία των "ξύλινων τειχών" του Θεμιστοκλή, για να μάθουμε από τη δική μας ιστορία, πως γινόταν η διαχείριση του νομίσματος εκεί που γεννήθηκε η Δημοκρατία).

 

Όταν, όσο γίνεται περισσότεροι, μάθουμε, συνειδητοποιήσουμε και διαδώσουμε την απάτη του "πώς φτιάχνεται το χρέος", αυτό που θέλουμε και ονειρευόμαστε θα το πάρουμε.

 

Οργάνωση, ενότητα κι αγώνας ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ.

ΓΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Η υπόθεση αφορά όλο τον Πλανήτη.

Οι Έλληνες καλούνται να γράψουν, ξανά, Ιστορία.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Επικοινωνία: ithacanet.gr@gmail.com