Share |

Καλά είμαι στον καναπέ μου

Είμαι έτοιμος να σηκωθώ από τον καναπέ. Και πριν σηκωθώ, ρώτησα:

Προς τα πού θα πάμε;"

Κι ο καθένας έδειξε από ένα σημείο του ορίζοντα.

Ξανακάθισα, μη  χάσω το δρόμο, ως ότου οι άλλοι βρουν τον μπούσουλα.

Ρώτησα και τον διπλανό μου, μη του περισσεύει κανένα όπλο.

ου κάνει καρδιά να οπλίσεις;", ρώτησε .

"Το σπίτι μου θέλουν. Με άνθη θα τους υποδεχτώ; Ή με κατεβασμένα τα χέρια; Ή να περιμένω τους υπόλοιπους, ως ότου βρουν το δρόμο; "

"Όχι δεν θέλω να σηκώσω όπλο. Δεν έχω και δεν θέλω να πειράξω άνθρωπο. Αν όμως εκείνη την ώρα με πνίγει ο θυμός, κάτι πρέπει να κάμω, για να μη μου πει ο γιος μου: εσύ τι έκαμες , πατέρα; Προσεύχομαι να μην έχω θυμό και κάνω κακό".

Θα κάτσω στον καναπέ και θα τους περιμένω.

 

Κάποιες φορές, ο θυμός είναι Ιερός:

(Ματθαίος. 21:12) και εισήλθεν Ιησούς εις το ιερόν και εξέβαλεν πάντας τους πωλούντας και αγοράζοντας εν τώ ιερώ και τας τραπέζας των κολλυβιστών κατέστρεψεν και τας καθέδρας των πωλούντων τας περιστεράς

(Μάρκος. 11:15) και έρχονται εις Ιεροσόλυμα και εισελθών εις το ιερόν ήρξατο εκβάλλειν τους πωλούντας και τους αγοράζοντας εν τω ιερώ και τας τραπέζας των κολλυβιστών και τας καθέδρας των πωλούντων τας περιστεράς κατέστρεψεν

(Ιωάννης. 2:15) και ποιήσας φραγγέλιον εκ σχοινίων πάντας εξέβαλεν εκ του ιερού τα τε πρόβατα και τους βόας και των κολλυβιστών εξέχεεν το κέρμα και τας τραπέζας ανέτρεψεν

Οι φύλακες, σήμερα,  φυλάττουν των κολλυβιστών τις τράπεζες.

=====

Και ιδού οι συνένοχοι:

Γράφει η Κατερίνα :

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ????

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΔΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ !!!

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ 

ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ 

ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!!!!!!!

 

Σχολιαστής Α: Το κακο δεν ειναι που δεν γνωρίζουμε,το κακό ειναι που δεν θελουμε να μαθουμε.  Ο Ελληνας, δεν ενωνεται. Ο Έλληνας, απλως διοικείται.... Οταν το καταλαβουμε και αποδεχθούμε την ιστορια μας,τοτε θα αποκτησουμε τον εναν, που θα οδηγει και ελπιζω να ειναι ο σωστος.

Σχολιαστής Β: ..Ελληνας....ΟΧΙ......μουλοι ....μπασταρδοι ειμαστε.....μας εχουν αλλαξει το DNA ..γαμημενοι τουρκοσποροι αυτοι ειμαστε.

Σχολιαστής Γ: οχι δεν ειμαστε οτι λετε απλως περιμενουμε τα σημαδια των καιρων

Σχολιαστής Δ: ποσο μεγαλο δικιο εχεις κατερινουλα μου. αυτο με εκανε και με κανει τρομερα απελπισμενη κ απογοητευμενη

Σχολιαστής Ε: Όταν κάποιος βάζει μια τέτοια ανάρτηση, χωρίς να θέλω να μπω στο μυαλό του, θα περίμενε να πουν κάποιοι από αυτούς που τη βλέπουν: "Εγώ λέω, κατ΄αρχήν, ΝΑΙ. Μπορούμε να το συζητήσουμε; " Τι νόημα έχουν οι "διαπιστώσεις", χωρίς αποδοχή αυτής της αναγκαιότητας και δήλωση επιθυμίας για συμμετοχή;

Ακολουθεί σιωπή εκ μέρους των προαλήσαντων.

Ο Σχολιαστής Ε επανέρχεται: Οι αποδέκτες της πρότασης είναι ακόμα "αγανακτισμένοι"

 

Μετά από 10 ώρες συνεχιζόμενης σιωπής, ο σχολιαστής Ε κλείνει τα σχόλια:  Ας μην ψάχνουμε, λοιπόν , αλλού τον ένοχο. Ας κοιτάξουμε τον καθρέφτη, πριν μιλήσουμε. Για να μη μιλάμε , κάνοντας "αγανακτησμένα" ανακοινωθέντα εκτόνωσης.

Ένας απλός άνθρωπος απηύθυνε το λόγο σε κάποιους,  τους έδειξε κάτι και αυτοί κοίταζαν το δάχτυλο.

Ο ένας περιμένει τον "Σωστό", ο άλλος βρίζει τον εαυτό του (παρ΄εκτός και δεν ανήκει στο λαό), ο τρίτος περιμένει τον καιρό να βρέξει, ο τέταρτος δηλώνει απογοητευμένος.

Κανείς δεν ξέρει το "μαζί". Κανείς δεν φτιάχνει φραγγέλιο.

 

Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει αυτό.

 

 

ΥΓ: Ο Κωνσταντίνος στέλνει το δικό του μήνυμα (και θυμήθηκα τον φαρμακοποιό, που θυμωμένος πήρε το όπλο του. Τον συνταξιούχο που χτύπησε τον υπάλληλο, τον πολίτη που έκαψε το σπίτι του, τα παιδιά που εισέβαλαν στην εισπραχτική εταιρεία κ.ο.κ. ) :

ΕΦΟΡΙΑΚΕ να θυμασαι παντα οτι ο Στουρναρας μπορει να σου εδωσε το δικαιωμα να μπουκαρεις σπιτια μας χωρις δικαστικη αποφαση αλλα δεν σε εκανε και highlander να επιζησεις απο μονοβολα στο δοξα πατρι .............

Τι δικαιολογία θα έχεις; "Εκτελούσα εντολές;" Τίνος;

Πολύς θυμός μαζεύεται.

Πότε η βία δεν είναι ιερή;

----------------

Και μία προσθήκη:

Και ένας από τους φίλους που σκέφτονται, διάβασε τούτο το άρθρο :

για να βγαζεις τετοιο αρθρο,δεν βλεπω φως ε;

 

Συνεχίζουμε. ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. Είτε ενωμένοι σε  εκλογές είτε με όπλα.

Οι παριστάνοντες τους "αντιστασιακούς" ή τους "αγανακτισμένους", οι έχοντες αναλάβει εργολαβικά να μας σώσουν, οι έχοντες άποψη για το δρόμο που πρέπει να πάρουμε, οι ομάδες των ομάδων, ώ ομάδες, κόμματα και αποκόμματα: Έχετε το Λόγο. Ή έχετε λόγους να κάνετε τον μαλάκα, ψευδοαντιστεκόμενοι;

Κι εσύ υπάλληλε των ταγμάτων προστασίας κολλυβιστών, της απαλλοτρίωσης και της υπερχρέωσης: Πάρε θέση. Τα όπλα και η οργή δεν θα πετύχουν τους καλά προστατευμένους επικεφαλής.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στις εικόνες : Δον ΨΥΧΩΤΗΣ