Share |

Κεφαλονιά: Ομαδικά εξώδικα προς Ο.Α.Ε.Ε.

                                          ΚΟΙΝΟ  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

H EΝΩΣΗ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  & ΙΘΑΚΗΣ ,                               η  ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΟΛΟΓΩΝ Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ,  ο  ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ,                         και  ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Η ΚΡΑΝΗ » καλούν τα μέλη τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι στερούνται  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  λόγω οφειλών, και το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει  το ετήσιο ατομικό  ποσόν 6.591ευρώ (15.073 τετραμελής οικογένεια),να προσκομίσουν την φορολογική τους δήλωση Ε1,καθώς και το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας του τελευταίου έτους.

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  & ΙΘΑΚΗΣ Θα αποστείλει  ομαδικά  Εξώδικα  ΚΑΤΑ  ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤ’  ΑΡΘΡΟ 13 α του Ποινικού Κώδικα των:   Διοικητή , Υποδιοικητή και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου   ΝΠΔΔ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  (Ο. Α. Ε. Ε.)

 Στο Εξώδικο το οποίο συνέταξε ο Πρώην ΕισαγγελέαςΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΣ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Σας ενημερώνουμε ότι ως υπάλληλοι του ΝΠΔΔ ΟΑΕΕ και κάθε άλλου ΝΠΔΔ του Ελληνικού Κράτους με την άρνησή σας να μας προσφέρετε Υγειονομική Περίθαλψη, έχετε παραβιάσει εν γνώσει σας τις κυρωμένες κατ΄άρθρο 28§1 του Συντάγματος από την Ελλάδα Διεθνείς Συμβάσεις και ειδικά τις διατάξεις: α) των άρθρων 7,8,9, 10§§1,2,3,4 του Ν 1136/1981 ΦΕΚ Α 61/13-3-1981 του Ευρωπαϊκού Κώδικα Κοινωνικής Ασφάλισης και β) των άρθρων  11,12,13, 14,  Ν 1426/1984 ΦΕΚ Α 32/21-3-1984),  τελικά ειδικά του ευμενέστερου για εμάς «χωρίς επαρκείς πόρους» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη ήτοι κανόνες δικαίου που έχουν υπερνομοθετική ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ 1  του  Ελληνικού γραπτού και αυστηρού Συντάγματος και οι οποίοι κανόνες δικαίου υπερισχύουν-κατισχύουν των κατωτέρας τυπικής ισχύος Νόμων  (περί εφαρμοστικών μέτρων των Μνημονίων όπως Ν 4152/2013 κλπ, ΠΔ και Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων).

     Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε,  όπως άμεσα εντός τριών (3) ημερών από την επίδοση της παρούσας, να ενεργήσετε να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας μας, τα προσωπικά μας και των μελών της οικογένειας μας, προκειμένου να  επιτελέσετε  την νομική σας υποχρέωση και καθήκον σας , ως Υπάλληλοι ΝΠΔΔ του Ελληνικού Κράτους βάσει των υπερνομοθετικών κανόνων δικαίου  που ορίζεται  στο πλέγμα των ανωτέρω διατάξεων και δη του άρθρου 13 παρ 1 του Ν 1426/1984 για τα πρόσωπα, όπως εμείς, που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους και ευρισκόμαστε περί του ορίου της  φτώχειας(στο ετήσιο εισόδημα  6.591 ευρώ ανά άτομο καθόσον αυτό δεν επαρκεί για διατροφή,  ένδυση, ενοίκιο κατοικίας και πάγιες ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος, πληρωμής φόρων  στο κράτος και ΟΤΑ κλπ).

     Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, ατομικά ή συλλογικά ή και ως μέρος Ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας (ελευθέρων επαγγελματιών χωρίς επαρκείς πόρους και στα όρια της φτώχειας) που υφίσταται στοχευμένα  εξαθλίωση και εξόντωση και δη με στέρηση σε φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  κατά παράβαση των άρθρων 259, 306 ΠΚ και 7§§1β-2β 25§§1-4 του Ν 3003/2002 (ΦΕΚ Α 75/2002), από υπαιτιότητα κρατικών υπαλλήλων στην Ελλάδα.

Απγοστόλι 15/10/2013

 

 EΝΩΣΗ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ                            ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΟΛΟΓΩΝ                     ,            

  & ΙΘΑΚΗΣ                                                                                                     Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                  

 

  Η Πρόεδρος                                                                                              Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                                                                                           

Πέρσα Μαρκαντωνάτου                                                                   Κωνσταντάτος Διονύσιος                        

 

          .

                                                                                                 

                                                                                                

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ                                                 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                     

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                                  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Η ΚΡΑΝΗ

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Ο Πρόεδρος

Μιχάλης  Μαρκάτος                                                                       Σταύρος  Σπαθής