Share |

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ: Η κορυφαία του Γένους Πολιτική Σχολή.

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Επαναλαμβάνουμε

 

τη μηνυτήρια αναφορά,

 

όπως την σχολίασε το

 

listonplace της Κέρκυρας :

 

 

Σχόλιο Liston:

Αν κάποιος καθίσει και μελετήσει στατιστικά την Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία ψάχνοντας στο βάθος των...αιώνων να βρει από ποιο μέρος της χώρας μας κατάγονταν αυτοί που κυβερνούσαν από διάφορες θέσεις, πολύ εύκολα θα εντοπίσει ένα πανέμορφο νησί!!!

ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!!!

 

Ένα νησί που καταρρίπτοντας όλους τους κανόνες της στατιστικής επιστήμης έχει βγάλει από τα σπλάχνα του, (τρομακτικά δυσανάλογα σε σύγκριση με τον πληθυσμό του) τεράστιο αριθμό πολιτικών προσώπων που κυβέρνησαν και άσκησαν εξουσία στην Ελληνική Δημοκρατία από όλα τα μετερίζια όλο αυτό το χρονικό διάστημα!

Το γεγονός αυτό από μόνο του τοποθετεί την Κεφαλονίτικη Πολιτική Σχολή στην κορυφή της Εθνικής μας ΛΙΣΤΑΣ.

 

Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανάρτησης  

 

(ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ : ΠΑΡΙΣΗΣ...Ο πρώτος πολιτικός που έμπρακτα απέδειξε ότι η πολιτική είναι ΘΙΑΣΟΣ !!!)

ΕΠΤΑΝΗΣΙΕ αναγνώστη μας βάζουμε τώρα ακόμη μία ανάρτηση που μας έστειλε το πολύ καλό ithacanet.gr για το τι γίνεται αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά.  Διαβάζοντας την με ανοικτό πνεύμα πολύ εύκολα θα καταλάβεις γιατί θεωρούνται και είναι απλά οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ!!!

  

"Προς τον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς, Πάτρας, Αρείου Πάγου & Πολεοδομία"

Άρχισαν οι χοροί και τα όργανα. Από το ithacanet.gr

ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ EMAIL:

Αργοστόλι 27/12/2010
Προς:Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλονιάς
Κοινοποίηση:α) Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας
 β) Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
                         γ) Υπηρεσία Πολεοδομίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
      Κεφαλονιάς &Ιθάκης

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Απέναντι από το παράθυρό σας βρίσκεται το κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου αγοράστηκε από το Δήμο για να στεγάσει τη Δημοτική Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη.
Το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο (με την υπ’αριθμόν 11371/3011 απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31/05/2001).
Από τις 20 Δεκεμβρίου, ίσως και πιο πριν, έχουν αρχίσει εργασίες στο κτίριο αυτό, χωρίς να υπάρχουν:
·         Νέα απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Απόφαση ΕΠΑΕ, όπως προβλέπεται σε διατηρητέα κτίρια.
·         Οικοδομική άδεια από την υπηρεσία πολεοδομίας, έστω μικρής κλίμακας, όπως προβλέπεται από το νόμο (παρόλο που και αυτής της υπηρεσίας το παράθυρο βρίσκεται απέναντι από το «εκτελούμενο έργο»).
·         Φάκελος ασφάλειας έργου, εφόσον έχουν τοποθετηθεί ικριώματα (σκαλωσιές) υψηλότερες των 3 μέτρων εξωτερικά του κτιρίου.
·         Οι απαιτούμενες διαδικασίες οικονομικών προσφορών από την αρμόδια Δημαρχιακή επιτροπή (όπως προβλέπεται στα δημόσια έργα).

Παράλληλα έκπληκτοι διαβάσαμε στο διαδίκτυο δήλωση του νυν Δημάρχου Αργοστολίου κ. Γιώργου Τσιλιμιδού, «ότι ο Δήμος Αργοστολίου…..ουδεμία εμπλοκή έχει στην ανωτέρω διαδικασία».

Μετά από τα προαναφερθέντα, επιβάλλεται η δική σας άμεση παρέμβαση, η παύση εργασιών και η διερεύνηση της όλης υπόθεσης.

Την υπόθεση αυτή παρακολουθώ ως ανώνυμος πολίτης (προς στιγμήν και για ευνόητους λόγους) αυτής της πόλης, από την αρχή.
Με τον ίδιο ζήλο θα παρακολουθήσω και την εξέλιξή της, επώνυμα πλέον αν χρειαστεί.

Με τιμή
Ένας Αργοστολιώτης

  • Η ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ.
    ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ:
    1)    ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ?

    2)    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ (Π.Χ. ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ) ?

    3)    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ (!!!) ΠΡΟΤΙΘΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ?
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ?

    4)    ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ «ΑΝΩΤΕΡΩΝ» ΠΑΡΑΛΗΠΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ?

    ΥΓ1. Μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας αυτής στον τύπο, συνένοχοι και συμμέτοχοι πλέον θεωρούνται και άλλοι. Για παράδειγμα, ούτε ο τωρινός Δήμαρχος, αλλά ούτε και ο άμεσος πολιτικός Προϊστάμενος της Πολεοδομίας (Νομάρχης) μπορούν πλέον να «σφυρίζουν κλέφτικα»!!!
    ΥΓ2. Μετά από όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθεί από τον Εισαγγελέα, από ποιες πιστώσεις θα καλυφθούν οι αμοιβές των συνεργείων που εργάζονται εκεί και οι προμήθειες εξοπλισμού του «Λευκού Οίκου» της πόλης μας.
    ΥΓ3. Και βέβαια, οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι εργάτες που δουλεύουν στο συγκεκριμένο έργο, οι οποίοι δε γνωρίζουμε αν και πότε θα πληρωθούν τα μεροκάματά τους ή/και αν κατατίθενται στο σύνολό τους οι εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ.
    ΥΓ4. Μάλλον η καταγγελία ήδη «γνωστοποιήθηκε» στους «ενδιαφερόμενους» (μικρός ο τόπος άλλωστε), γι’αυτό και άρχισαν να «μαζεύουν». Είναι όμως τουλάχιστον αφέλεια, να θεωρεί ο νέος Δήμαρχος και οι συμβουλάτορες του, πως μαζεύοντας νύχτα (κυριολεκτικά) τις σκαλωσιές, θα «διαγραφούν ως δια μαγείας» και όλες οι παρανομίες που έχουν συντελεστεί και συντελούνται.
    ΥΓ5. Εδώ ο Αλ. Παρίσης ξεκίνησε να δημαρχεύει «πριν την ώρα του», μήπως θα έπρεπε και η αντιπολίτευση να βάλει «σιγά σιγά» μπροστά, που ως τώρα τηρεί «σιγή ιχθύος»? Ημέρες εορτών έχουμε βέβαια και που ώρα για τρεξίματα!
    Τι λέει για όλα αυτά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κοτσιλίνης? Γιατί σιωπά?
    Τι λέει για όλα αυτά ο τάχα «ανεξάρτητος» κ. Μιχαλάτος ? Μήπως τελικά «συμπολιτεύεται»?
    Ο λαλίστατος κατά τα άλλα εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Γκισγκίνης δεν το βρίσκει «άξιο λόγου»? Ακόμα να βγάλει «γραμμή το κόμμα»?