Share |

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Ξεπουλούν δημοτική περιουσία"

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ «ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ» ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ : ΣΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ     ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…..

 

 Δεν κρύβονται, με την ανοχή και την συνεργασία της νέας Δημοτικής Αρχής Κεφαλονιάς (ΝΔ) οι Δημοτικές Αρχές του Δήμου Λειβαθούς (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ) και του Δήμου Ερίσου (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ), σε αγαστή συνεργασία συμπολίτευση και αντιπολίτευση υλοποιούν ενορχηστρωμένα και σχεδιασμένα το κτύπημα βασικών εργατικών δικαιωμάτων, εκποιούν και ξεπουλάνε δημόσια δημοτική περιουσία, κάνοντας Δημοτικό Συμβούλιο(Λειβαθώς) κρυμμένοι, μακριά από την δημοσιότητα και χτυπώντας τις αγωνιστικές δυνάμεις στο χώρο του Δήμου, αγχωμένοι από την συσπείρωση ευρύτερων αγωνιστικών ταξικών  δυνάμεων που παλεύουν για την ανατροπή της παραπάνω πολιτικής τους.

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λειβαθούς (κ.Ε.Ευαγγελάτος) χάνοντας την ψυχραιμία του κατά την συνεδρίαση της 14.12.10 έκανε κατάπτυστη επίθεση στην Λαϊκή Συσπείρωση όταν του ζητήθηκε να απαντήσει που, πότε, με τι θέματα και τι αποφάσεις πήρε  η αόρατη 8η  συνεδρίαση του ΔΣ που  προσπάθησε να «καλύψει» με συμπρωταγωνιστές τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι καινούργια η πρακτική, του διαχρονικού υμνητή των πολιτικών προϊσταμένων του  δικομματισμού, για αυτό  είναι άξιοι οι μισθοί του.

Στο ίδιο Δ.Σ. Λειβαθούς (14.12.10) και εκτός ημερήσιας διάταξης λίγο πριν τελειώσει η διαδικασία (κατά το πώς περνάνε οι νυχτερινές αντιλαϊκές τροπολογίες στην Βουλή), χωρίς εισήγηση, χωρίς συζήτηση, ψήφισαν ομόφωνα (με μια μόνο εξαίρεση) πλειοψηφία και μειοψηφία την δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης του Αγκυροβολίου Τουριστικών Σκαφών Αγίας Πελαγίας Σβορωνάτων, με την δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε.) όπου θα το υπαγάγουν. Το γεγονός δεν ήταν ξαφνικό, αλλά προετοιμασμένο και σε πλήρη συνεργασία των δυνάμεων που συγκροτούν την νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή Κεφαλονιάς αλλά και την μείζονα αντιπολίτευση του νέου δήμου. Αυτό σημαίνει πλήρη ανταποδοτικότητα, μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις, επιβάρυνση του λαού και στην συνέχεια πλήρη ιδιωτικοποίηση του.

Αυτό το διάστημα συνεχίζονται οι δεκάδες απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων από όλους του Δήμους.  Είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι από 2- 12 μήνες, μόνιμοι, αορίστου και συμβασιούχοι. Έχουν μετατρέψει εργαζόμενους σε «επιχειρηματίες» με μπλοκάκι χωρίς κανένα δικαίωμα και απλήρωτους. Χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες σε μικροεπαγγελματίες που φτάνουν έως και 3 χρόνια οδηγώντας τους σε απόγνωση.    

Ταυτόχρονα αυτές τις μέρες παρελήφθησαν κλήσεις από εργαζόμενους του Δήμου Λειβαθούς για να δικαστούν στις 26.01.11 γιατί διεκδικήσαν το δικαίωμα τους στην δουλειά και την καταβολή των δεδουλευμένων. Το ίδιο  έγινε και με τους εργαζόμενους στον Δήμο Ερίσου με πρωταγωνιστική ευθύνη των δυο Δημοτικών Διοικήσεων.

Στις 10.12.10 η Δήμαρχος Ερίσου και δημοτικός σύμβουλος του νέου δήμου με την Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά (ΠΑΣΟΚ) θέλοντας να στηρίξει και προκαταβολικά την νέα Δημοτική Αρχή και να τις παραδώσει «έργο» υλοποιώντας και το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού της, αλλά και τις οδηγίες που έδωσε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εσωτερικών στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ και του μνημονίου στην τελευταία συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους, βγάζει σε πλειστηριασμό, εκποιεί και ξεπουλάει την δημόσια δημοτική περιουσία με την προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για την παραχώρηση σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ για 25 χρόνια και επί πλέον χρόνια συνέχιση της σύμβασης χωρίς διαγωνισμό των παρακάτω ακινήτων :

 

1.Τουριστικό Περίπτερο Ασσου

2.Δημοτικό Σχολείο Ασσου

3Δημοτικό Σχολείο Κοθρέα.

 

Αυτά είναι τα πρώτα βήματα του «Καλλικράτη» στον Δήμο, αλλά και του «Καλλικράτη» στην παιδεία και την υγεία. Μετά το κλείσιμο σχολείων και Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας τα δημόσια κτήρια (δηλαδή αυτά που έγιναν με τον ιδρώτα του λαού μέσω της φορολογίας) δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο για την κερδοφορία του. Είναι στο χέρι του λαού της περιοχής αλλά και όλης της Κεφαλονιάς να τους ανατρέψουμε τα σχέδια και να υπερασπιστούμε την λαϊκή  περιουσία, τις αναμνήσεις, την ιστορική συνέχεια που ως λαός πρέπει να έχουμε. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη : ξεσηκωμός για να μην πτωχεύσει ο λαός.

Και σήμερα και χθες στο ίδιο έργο είμαστε θεατές.

Διεκδικούν και υλοποιούν μόνο ότι συμφέρει μια χούφτα κεφαλαιοκρατών.

Για τον λαό φτώχεια, λιτότητα, ανεργία, απολύσεις μείωση του βιοτικού επιπέδου.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.    

 

                                                                                                                               27.12.2010