Share |

ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Το λαλίστατο ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  της δημαρχίας Κεφαλλονιάς έχει σωπάσει ή έχει υποκλιθεί. Μάλλον επηρεάστηκαν από το "μεγαλείο" των ερωτήσεων του κ. Γερ. Μεταξά.

Ενώ, μια μέρα πριν, το εκλεκτό γραφείο των "ανεξάρτητων", του "ανεξάρτητου" (Μπάμπης, Διονύσης, Βασίλης κ.ά.) έσπευσε μέσα σε λίγη ώρα να απαντήσει  στον κ. Κ.Ζαπάντη, για το θέμα της Σκάλας, έχουν  περάσει μέρες και δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις καυτές ερωτήσεις του κ. Μεταξά.

Αντί για απάντηση, κάποιοι καλοί επικοινωνιολόγοι συνέστησαν στον κ. Παρίση να βάλει το θέμα στο δ.σ. , εκτός ημερήσιας διάταξης, ώστε να μη το πάρουν είδηση οι ενδιαφερόμενοι, αφού δεν θα είναι στα θέματα, που δημοσιοποιούνται κάθε φορά!!!

Το πήρε είδηση ο Ζαπάντης, όχι , όμως και ο Μεταξάς , που ήταν ο δήμαρχος που υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο της αποχέτευσης.

(Ο Φόρτες να αφήσει τα δήθεν και τα διαδικαστικά. Ξέρει πολύ καλά τι παίζεται και τα "ενωτικά" δεν περνάνε σε κρίσιμες ώρες).

Ο Μεταξάς ρώτησε ευθέως τον κ. Παρίση και τον κ. Μοσχόπουλο:

-Ορθώς ή παρανόμως συμβασιοποιήθηκε το συγκεκριμένο έργο;

-Ποια είναι η θέση σας κύριε Βουλευτά και κύριε Δήμαρχε;

Ο κ. Φόρτες, ο κ. Παρίσης και ο κ. Μοσχόπουλος ξέρουν πολύ καλά τι παίζεται και γιατί δεν απαντούν ευθέως στον κ. Μεταξά, αλλά σωπαίνουν στο όνομα της "ενότητας" και του "κοινού σκοπού".

 

Ακόμα, περιμένουμε ένα τηλέφωνο του κ. Μοσχόπουλου, για συγκεκριμένες ερωτήσεις που του κάναμε:

Με ποιον είστε; Με τους  χορηγούς ή με τους δημότες; Με την "απένταξη" ή με τη νομιμότητα;

Φυσικά, μας απάντησε πως είναι με τους δημότες και τη νομιμότητα.

Όταν, όμως, κάναμε ακόμα πιο συγκεκριμένη την ερώτηση και ζητήσαμε να μάθουμε:

Το ΠΑΣΟΚ,  η κυβέρνηση, ο Μοσχόπουλος θα κάμουν το καθήκον τους και θα ακυρώσουν την παρανομία, εγκαίρως, ώστε να μην υπάρχουν "παράνομα δεδικασμένα", που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο δικαστήριο;

...μας απάντησε πως το θέμα είναι μεγάλο, είχε μια δουλειά και θα μας πάρει αργότερα.

Το τηλεφώνημα έγινε Κυριακή, στις 10/4/2011. Πόσο έχουμε σήμερα;

Ο κ. Μοσχόπουλος , μάλλον, ξέχασε την υποχρέωση του να μας πάρει τηλέφωνο.

 

Δεν πειράζει. Αλλάζουμε την ερώτηση, μα, πριν θα τα πούμε χοντρά:

Ο κ. Φόρτες, ο κ. Παρίσης, ο κ. Μοσχόπουλος, ο κ.Κοτσιλίνης, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ξέρουν αυτό που δεν πρέπει να μάθουν οι πολίτες και γι' αυτό δεν το λένε. Υπάρχουμε, όμως και εμείς:

Η απόφαση της ΕΔΕΛ , η οποία αποτελεί το βασικό, αν όχι το μοναδικό νομικό στήριγμα όσων έχουν συμφέρον   για την απένταξη του έργου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΠΑΡΑΤΥΠΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΕΩΛΗ ΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΛΑΣΙΜΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ  ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ  ΕΛΗΦΘΗ. ΔΗΛ. ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Αυτή είναι η ουσία μιας αναλυτικής και πολυσέλιδης έκθεσης ενός δικηγορικού γραφείου, στο οποίο ο κ. Παρίσης ανέθεσε να ελέγξει την απόφαση της ΕΔΕΛ και το οποίο πληρώθηκε με χρήματα των δημοτών.

 Και ενώ ο κ. Παρίσης γνωρίζει γραφή και ανάγνωση και έχει διαβάσει , από τις 15/3 ,το πόρισμα - καταπέλτης του δικ. γραφείου κατά της απόφασης της ΕΔΕΛ, εξακολουθεί να "εγγράφει" στα χρέη του δήμου Κεφαλλονιάς, δηλ. στα χρέη των δημοτών, το ποσό του έργου!!!

Την έκθεση και όλα τα άλλα γεγονότα, γνωρίζουν όλοι αυτοί που μιλούν και δε λένε τίποτα. Πρέπει να έρθει το ithacanet, για να τα πει;

Η απόφαση της ΕΔΕλ δεν έπρεπε να υπάρχει , αλλά κάποιοι την κρατούν ζωντανή, πετώντας συστηματικά τη μπάλα έξω από το γήπεδο και κάνοντας καθυστέρηση, ως τις 3 / 5/2011.

Αυτό είναι το λογικό συμπέρασμα ενός πολίτη, που σκέπτεται.

Αν θέλουν να βγάλουν ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, τη ρετσινιά και τις υποψίες πάνω από τα κεφάλια τους και το όνομα τους έχουν μια λύση:

Να δηλώσουν ευθαρσώς και δημόσια: Δεν υπάρχει καμία "απένταξη" του έργου και να σταματήσουν να παίζουν με τα εκατομμύρια των πολιτών.

Να δώσουν στη δημοσιότητα την έκθεση καταπέλτη, που πλήρωσαν οι δημότες.

Αρμόδιος για την ένταξη ή την απένταξη είναι το κράτος, η πολιτεία, η κυβέρνηση, ο Μοσχόπουλος, το κυβερνών κόμμα, με τα εντεταλμένα όργανα του, που δεν είναι η ΕΔΕΛ, αλλά οι αρμόδιοι Ειδικοί ή Γενικοί Γραμματείς.

Από εδώ και πολλές μέρες, έπρεπε οι αρμόδιοι του κράτους και όχι ο κ. Παρίσης , με βάση την έκθεση των δικηγόρων, αλλά και πολλά άλλα στοιχεία, να έχουν δώσει εντολή και να έχουν ακυρώσει την απόφαση της ΕΔΕλ και να έχουν κινήσει διαδικασία διοικητικής έρευνας (ΕΔΕ) , ώστε οι κύριοι αυτοί να δώσουν εξηγήσεις, για το πώς γνωμοδότησαν "δίκην εφετείου", για κάτι που με σαφήνεια δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες τους. Ας το κάμουν τώρα.

 

Ο Φόρτες είπε , μόνο, τη μισή αλήθεια, όταν έγραψε πως υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση και το κόμμα, με το όνομα ΠΑΣΟΚ. (Ξέχασε να πει αυτά που λέμε εμείς)...

Κανένας οίκτος στους σιωπούντες.

Εάν υπάρξει οποιαδήποτε στραβή και το έργο χρεωθεί στο δήμο και τους δημότες, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η πολιτική ηγεσία που κυβερνά. Καταλάβατε, τώρα, κ. Σπ.Μσχόπουλε, γιατί σας πήραμε τηλέφωνο;

Τρέχα να σταματήσεις το έγκλημα, που  χάρις στην κωλυσιεργία σας, κινδυνεύει να γραφτεί, πραγματικά, στα χρέη και όχι "με τη μαθηματική μέθοδο Παρίση".

Αποφάσεις, τώρα. Ας πούμε, πριν από τις 3 Μαϊου.

Ο κ. Παρίσης οφείλει να κάνει κάτι μικρότερο: Να βγει και να απαντήσει ευθαρσώς στις ερωτήσεις του κ. Μεταξά, ώστε να μη μείνει η σκιά, πως παίζει παιχνίδια.

Και αυτός, πρέπει να το κάμει, τώρα. Ας πούμε, όχι, μετά την 3η Μαϊου ενεστώτος έτους.

 

Τα παιχνίδια τέλος. Υπάρχει και το γραφικόν ithacanet.gr.

 

YΓ. Όταν δεν έχεις δημοκρατία, δεν εχεις και δικαιοσύνη.

Ξυπνάτε. Όλοι εσείς οι πολίτες, που έχετε διαβάσει κατά καιρούς αυτά που γράφουμε και που ξέρετε, πως ΚΑΝΕΙΣ δεν τα έχει διαψεύσει και κανείς δεν έχει απαντήση, μη σωπαίνετε. Πάρτε τις τύχες σας και τη ζωή σας στα χέρια σας. Εμείς, μόνοι, κινδυνεύουμε, το λιγότερο να μας χαρακτηρίσει "γραφικούς" ο σιωπηλός κ. Μ.Καππάτος της επίσης σιωπηλής ή ψελίζουσας ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατική Αριστερά). Το περισσότερο δεν θέλουμε να το γράψουμε. Ένας - δύο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη.

Ας φτιάξουμε ένα κίνημα ελέγχου πεπραγμένων. Π.χ. να ελέγξουμε τα οικονομικά των σπηλαίων της Σάμης. Τι λες, κ. Σπύρο, που κόπτεσαι για την προβολή της Σάμης; Τι να την κάμεις την προβολή, όταν τα έσοδα πάνε σε τσέπες, που δεν πρέπει; Είναι πολλά τα λεφτά.

Στη διάθεση σας.

(Χα, χα, χα, όσα γράψαμε είναι ένα είδος γραφικότητας. Επίσης, κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει "διαπλοκή" πολιτικής και  χρήματος. Μόνο να μας χρεώσουν προσπαθούν. Να φτιάξουμε επιτροπή ελέγχου του χρέους, στην Κεφαλονιά και κάθε άλλης οικονομικής δραστηριότητας.  Πως φαίνεται σε όλους αυτούς,  που μας έχουν πρήξει με τα χρέη και τα χρέη; χα, χα, χα. Ιδού η Ρόδος , ιδού και το Πήδημα. )

 

(η εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)