Share |

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο λαγός και τα παπαγαλάκια της παγκόσμιας τραπεζικής τάξης πραγμάτων

Συζητήσεις επί συζητήσεων, στα καθεστωτικά ΜΜΕ, πυροδότησαν οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, για να μιλούν και να μιλούν, κρύβοντας την ουσία των δηλώσεων του. 

Ο άνθρωπος ήταν σαφής: "Χρειάζονται "οριζόντιες περικοπές", με μεγαλύτερη συναίνεση". ("Οριζόντιες περικοπές" είναι η επιστημονική ονομασία του "κόψτε κόλους". Σεξουαλικό υπονοούμενο εμπεριέχει και ο επιστημονικός όρος "επιμήκυνση του χρέους").

Και ενώ αυτά λέει και θέλει να συμβούν o κ.Λοβέρδος, τα παπαγαλάκια της παγκόσμιας τάξης και ησυχίας,  δημοσιογράφοι, κόμματα και ΜΜΕ, συζητούν για το τι ήθελε να πει ο ποιητής, με τη φράση "θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού", για το αν θα παραιτηθεί και αν δυναμιτίζει το κλίμα της κυβερνητικής ενότητας!

Την ίδια ώρα, οι καθεστωτικές εταιρείες δημοσκόπησης εισάγουν μια νέα ερώτηση: "θέλετε κυβέρνηση τεχνοκρατών"; Και πλησιάζοντας προς τις εκλογές, τα ευαγή δημοσκοπικά ιδρύματα διέγραψαν, από τα στημένα ερωτηματολόγια, την καταγραφή της δυσαρέσκειας των πολιτών προς το κομματικό σύστημα, που είχε αγγίξει το 60%. Τώρα, ασχολούνται μόνο με τα ποσοστά των καθεστωτικών κομμάτων, σχολιάζοντας δημοσκοπικές κατασκευές τύπου "ΛΑΟΣ" και "Δημ. Αριστερά".

Το νόημα όλων αυτών είναι ξεκάθαρο κι ας το κρύβουν: 

- Η κυβέρνηση της μιας χρήσης δεν μπορεί, λόγω πολιτικού κόστους και αντιδράσεων, να ολοκληρώσει την μεθοδευμένη εξαθλίωση της κοινωνίας.

- Οι συνταγές της ολιγαρχίας διαψεύδονται από τους δικούς τους αριθμούς.

- Τα κόμματα και τα μορφώματα, που παριστάνουν την αντιπολίτευση δεν έχουν πρόταση, πέρα από ένα αόριστο αντιμνημονιακό όχι και όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι και πολιτικοί (ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ) βρήκαν σανίδα σωτηρίας στη σύσταση "Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου", για την αναζήτηση του "επαχθούς χρέους" και για να έχουν κάτι να δικαιολογούν την παρουσία τους στο πολιτικό προσκήνιο. (Αυτό λέγεται, αλλιώς,  "πιάσε το αυγό και κούρεψτο").

- Και στο "κενό", μηδενίζοντας την πλειοψηφική δυσαρέσκεια της κοινωνίας, όλο και πιο συχνά, βάζουν την ανάγκη κυβέρνησης "σοφών, τεχνοκρατών, εθνικής σωτηρίας" (των τραπεζιτών και της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων).

 

Ο κ. Λοβέρδος, με τις δηλώσεις του, δεν είπε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, από αυτό που ζητούν οι εκπρόσωποι της Trilateral Commission στην Ελλάδα (Τσούκαλης, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΑΛ. Παπαδόπουλος, Μίχαλος, Οδ. Κυριακόπουλος, Μητσοτάκης κ.ά.). Για "εθνική συνεννόηση", μιλούν και οι Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη και μαλώνουν για το ποιος το είπε πρώτος. 

Με το κάλυμα της συναίνεσης, της κυβέρνησης τεχνοκρατών, σοφών, εθνικής ενότητας, σωτηρίας και ανάγκης, προωθούν την άρση των βασικών ελευθεριών, που εμποδίζουν την εφαρμογή της εξαθλίωσης: Περιορισμός έως κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, των συγκεντρώσεων, της διαδήλωσης και γιατί όχι περιορισμός ή κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, κυρίως στο διαδίκτυο, που έχει γίνει φανερό πως προκαλεί μεγάλη ζημιά στο σύστημα, με την ελευθερία του. 

Αυτό είναι το νόημα της πρότασης του Λοβέρδου - λαγού, των παπαγάλων και των συνοδοιπόρων του, αριστερών και δεξιών.

 

ΥΓ: Η αμεροληψία των ΜΜΕ (κάναμε κι εμείς δειγματοληψία)

Δείτε πως πνίγεται ή παρακάμπτεται η φράση κλειδί του κ. Λοβέρδου "οριζόντιες περικοπές μισθών":

XrimaNews: H φράση στην "είδηση" εξαφανίζεται. Στη νεώτερη αναφορά στα λόγια του κ. Λοβέρδου, η φράση γίνεται "οριζόντιες πολιτικές".

Ελευθεροτυπία: Η φράση υπάρχει: "Πρέπει να μηδενιστούν οι απολύσεις και να γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών, εκτός από εκείνους των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων". Και στο τέλος του άρθρου, τον χαρακτηρίζει "λαγό" των πρωθυπουργικών επιδιώξεων.

Ισοτιμία: Ξέχασε την είδηση.

RealNews: Ανησυχεί για την υγεία της κυβέρνησης: "Κυβέρνηση σε νευρική κρίση".

Εθνος: Καμία αναφορά στις "οριζόντιες περικοπές". Εστιάζει στις "νεφελώδεις πολιτικές".

Πρώτο Θέμα: Καμμία αναφορά στις "οριζόντιες περικοπές". Η εφημερίδα ασχολείται με την "έκρηξη" Λοβέρδου, με το "βαρύ κλίμα" στην κυβέρνηση, εξ αιτίας των δηλώσεων και με την "διαθεσιμότητα" Λοβέρδου.

 

Έτσι μας "ενημερώνουν" , μας "εξημερώνουν" ή μας αποβλακώνουν.

 

(και μια φωτογραφία για τη χαμένη αθωότητα του καθένα μας και όλων μαζί. "Πειραγμένη" από την ομάδα "40_και" του facebook.)