Share |

Μια "προφητική" επιστολή, το κουνάβι και τρία πουλάκια κάθονταν

Πριν τρεις μέρες η κ. Δήμητρα Παπαδάτου έγραψε:

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, η μία από τα ίδια δημοτική αρχή επισημοποίησε το γάμο με την προηγούμενη (το ρεπορτάζ είναι του Σπ.Αλεβιζόπουλου):

Και η ζωή συνεχίζεται.

 

Στο μεσοδιάστημα, βλέπει την επιστολή της Παπαδάτου ο "ανεξάρτητος" αρθρογράφος της Λυκούδειας εφημερίδας κι έβγαλε τα συμπεράσματα του:

 

Δεν είναι υποχρεωμένοι να διαβάζουν "Νυστέρι". Αν, όμως, το είχαν διαβάσει, θα είχαν δει (φύλλο 37, σελίδα πρώτη, παρ.1):

 

Στο ίδιο "χιουμοριστικό" κείμενο, ο "ανεξάρτητος" εκδότης ασχολήθηκε με ένα "κουνάβι":

  • -Το κουνάβι... της πολιτικής είναι... νηστικό...
    Και βλέπει παντού κότες...
    -Γυαλίζει το μάτι του...
    Άλλοι λένε από την πείνα...
    Άλλοι λένε από την λαιμαργία...
    Άλλοι λένε από ψυχική νόσο...
    -Εγώ δεν τους πιστεύω...
    Με το κουνάβι αυτό η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...
    Είναι μια ράτσα σπάνια...
    Δεν χωνεύει τ' άντερά του...
    Βλέπει παντού εχθρούς...
    Πάντα πρόθυμο να τους κατασπαράξει...
    -Βλέπεις είναι και παμφάγο το καημένο.
    Όλα τα τρώει...
    Άσε που θέλει να πίνει και πολύ νερό...  (κλπ)

Καλό είναι το καλό ή κακό χιούμορ, αλλά επειδή εμείς καταλάβαμε ποιο είναι "το κουνάβι", κοντοσταθήκαμε στη φράση που τονίσαμε και ρωτάμε:

Ο "ανεξάρητος" εκδότης πώς ήξερε πως το "κουνάβι" έχει ένα πρόβλημα με τη ΔΕΥΑΚ, για έναν λογαριασμό νερού;

Ο κ.Μιχαλάτος , πρόσφατα, είχε αρνηθεί, ευγενικά, να δώσει στοιχεία λογαριασμών νερού στο ΚΚΕ, με τη δικαιολογία πως πρόκειται για "προσωπικά δεδομένα".

Να θυμίσουμε πως, σχετικά πρόσφατα, το ίδιο σύστημα εξουσίας "ήξερε" το πόρισμα μιας απόρρητης ΕΔΕ, πριν αυτό δημοσιοποιηθεί ή ολοκληρωθεί!

 

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας του Νότου, στη νήσο που ονομάζεται Κεφαλληνία. 

 

 

ΥΓ: Ω, άρχοντες! Μη φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας. Σε ότι αφορά την ημετέρα αθλιότητα, στις εκλογές θα "κατέβουμε" για πλάκα. Για να μιλήσουμε για όσα δεν λέγονται και να ρωτήσουμε για όσα δεν απαντούν. Είναι δεκάδες οι αναπάντητες ερωτήσεις, που το όλον κομματικό σύστημα προσπερνά.

Π.χ. ουδέποτε απάντησαν για την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της ανάθεσης της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Παλοστή σε ιδιωτική εταιρεία, με μεγαλύτερο κόστος από αυτό που πρότειναν οι εργαζόμενοι στη Διαδημοτική.  (Ερώτηση που προκύπτει από την επιστολή παραίτησης της κ.  Ε.Κατσαϊτη: "...ήμουν αντίθετη στην προκήρυξη της  λειτουργίας του εργοστασίου από ξένους, την στιγμή που ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι έλεγαν ότι μπορούν να το δουλέψουν πολύ φθηνά μόνοι τους και το γράφει μάλιστα και η σχετική σύμβαση, το ότι για το θέμα αυτό ζήτησα από τον Πρόεδρο να κάνει έρευνα και να μας ενημερώσει, κάτι που δεν έκανε ποτέ...")

 

 

Αυτά τα λίγα και χαριτωμένα για σήμερα. (Ευτυχώς, που τα γραπτά μένουν)