Share |

ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ...

Το διαδίκτυο είναι ο χώρος επικοινωνίας ελεύθερων ανθρώπων.

Μια συνομιλία αγωνίας, αναζήτησης, προσδοκιών και μάχης, που έγινε με αφορμή τη ρήση του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Μια ασήμαντη συνομιλία από τις χιλιάδες παρόμοιες:

(τα ονόματα δεν έχουν καμία σημασία)

'Αμα ζήσω θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο

Α.Τ.: δικιο ειχε ο Καραισκακης ομως τωρα που χασαμε και το παρον και το μελλον δεν υπαρχει ελπιδα σωτηριας για την χωρα μας διοτι δεν υπαρχουν πλεον ηρωες για να μας σωσουν.

Α.Σ.: πολίτες λείπουν. οι ήρωες έπονται. φιλική εταιρεία χρειάζεται . η επανάσταση ακολουθεί

Α.Τ.: δικιο εχεις ομως στην εποχη μας ουτε αυτο δεν ειμαστε ικανοι να δημιουργησουμε εκτος εαν οργανωθουμε οι νεοι και την δημιουργησουμε διοτι αλλωστε εμεις χασαμε το μελλον ολοι οι αλλοι μονο το παρον δεν ειναι το ιδιο.

Α.Σ.: δεν το βάζουμε κάτω. ένα διεφθαρμένο και καλά αμοιβόμενο πολιτικό σύστημα σκοτώνει ζωές. Ιδέες έχουμε, τη χαραμάδα τη βρήκαμε. κι όσοι νομίζουν πως θα εκμεταλευθούν τη δυσαρέσκεια, αναπαράγοντας το μίζερο παρόν, ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. Κι εμείς εδώ στην Κεφαλονιά δε λέμε λόγια. Προχτές το κάναμε πράξη και είναι μόνο η αρχή.

Α.Τ.:  για ολους οσους μας προδοσαν υπαρχει λυση . πιστευω οτι πρεπει να παρουμε πισω τις περιουσιες τους αλλωστε ειναι λεφτα που απο εμας εκλεψαν και νατους βαλουμε ολους στο πιο σκοτεινο κελι ωστε να μην ξαναδουν τον ηλιο ποτε. αλλωστε νομιζω οτι μετα... την εποχη του Καποδιστρια η λεξη πολιτικος δεν θα επρεπε να υπηρχε. αυτος αγαπουσε την Ελλαδα και εδωσε ολη του την περιουσια για να χτισει απο το μηδεν αυτο το κρατος για αυτο και ειχε ασχημο τελος που να ζουσε τωρα και να μας εβλεπε η ο Σολομος ποιος ξερει ισως αν ζουσε την εποχη μας η θα αυτοκτονουσαν η θα μας αφοριζαν ολους και θα ζουσαν ως υπερηφανοι Ελληνες σε ενα αλλο κρατος διοτι μονο οταν καποιος βλεπει αυτο το κρατος απο εξω ειναι ωραιο.

Α.Σ.: Αμαλία, την Τετάρτη, ούτε λίγο ούτε πολύ στο Αργοστόλι, που ζω, νέκρωσαν τα πάντα, με ένα αίτημα και ένα ψήφισμα συνέλευσης που έλεγε: ΣΥΝΤΑΧΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.Ο Καποδίστριας σχεδίασε τα καντόνια της Ελβετίας, η οποία είναι η μόνη χώρα στην οποία οι νόμοι εγκρίνονται από συνελεύσεις και δημοψηφίσματα. ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ.  Στις 25 του Μάρτη , ραντεβού, ξανά.

Α.Τ.: και εδω στην Αθηνα η κατασταση ειναι οπως και σε αλλες περιοχες ολοι το ιδιο πραγμα θελουμε επιτελους να ζησουμε σε ενα κρατος με αληθινη δημοκρατια διοτι αυτο που ζουμε τωρα ειναι κοινοβουλευτικη δικτατορια με δ.ν.τ.

Α.Σ. : με ΤΝΤ

Α.Τ.: μονο που το τ.ν.τ. θα πρεπει ισως να το ριξουμε σε οσους μας κατεστρεψαν αλλα μετα θα λενε οτι ειμαστε αναρχικοι ομως νομιζω οτι ειναι το μονο που τους αξιζει. αλλα που να βρεθει ο ηρωας να το πραξει?

Α.Σ.: λαός που ψάχνει ήρωες, είναι χαμένος λαός. ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

(σκίτσο: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)