Share |

Νέο πολιτικό αστέρι

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

Με τη συνταγή του "επιτυχημένου επιχειρηματία", εμφανίζεται από τοπικόν ΜΜΕ, ένας ακόμα πολιτικός σωτήρας, με σπουδαίες πολιτικές γνώσεις.

Και το όνομα αυτού : Παύλος Παπαδάτος, οικονομολόγος - επικοινωνιόλογος,  ο οποίος σύμφωνα με το έγκυρο ΜΜΕ που προβάλλει την υποψηφιότητα είναι αυθεντία στο πολιτικό marketing. 

  • Μιας και τη ζωή μας κάναμε εμπόρευμα, στα αζήτητα, μια και η πολιτική κατάντησε κι αυτή εμπόρευμα, χάρις στους ξεφτιλισμένους πολιτικούς μας και τη δική μας αδράνεια,  γιατί να μην έχουμε ανάγκη και  τις "επιστήμες" του marketing και της "επικοινωνιολογίας"; 

 

  • Σ' αυτές τις "επιστήμες" ή "τέχνες" δεν χρειάζεται να είναι καλό το εμπόρευμα. Αρκεί να είναι καλή η διαφήμιση, η επικοινωνία και το marketing. Αρκεί να έχεις δικό σου ένα, δύο, τρία ΜΜΕ, που καλά πληρωμένα θα λένε "ποιος είσαι" και "τι θέλεις". Σημασία, σε αυτές τις "τέχνες",  έχει το μέσο και το σήμα και όχι ο πομπός και η ουσία του.   Το φαίνεσθαι αντί του είναι.

 

Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να είσαι "επιτυχημένος επιχειρηματίας". Σαν τον κ.Παρίση, τον κ. Μιχαλάτο, τον κ.Αλιβιζάτο κ.ά.. Κάποιοι θα έλεγαν σαν τον πρώτο διδάξαντα, κύριο Μπερλουσκόνι. Δεν έχει καμιά σημασία το πως έγινες, αλλά το τι έγινες. Στις νέες "επιστήμες" της προώθησης, δεν χρειάζεται να φαίνεται το τι πραγματικά λες ή το τι πραγματικά θέλεις να κάμεις.  Το φαίνεσθαι δε θέλει ουσία. Οι "επικοινωνιακές" τέχνες εξακολουθούν να προωθούν όσους  είναι εντός της πολιτικά και επικοινωνιακά ορθής πρακτικής. 

Πέραν, όμως, της πρακτικής, υπάρχει και η σκέψη. Τουλάχιστον, όπως την παρουσιάζει το αντικείμενο του πολιτικού marketing , που στην περίπτωση μας είναι και αυθεντία, τόσο στο marketing, όσο και στην επικοινωνία. Ο προωθών, ο image maker  και το "εμπόρευμα", στην περίπτωση μας,  ταυτίζονται.

Είναι προφανές πως ό,τι βγαίνει, σαν σκέψη από το "αντικείμενο του πολιτικού marketing", είναι προϊόν επικοινωνιακής πολιτικής και πολιτικού marketing. Λέτε ο image maker να επέτρεψε στο "εμπόρευμα" να μιλά εκ βαθέων; Υπάρχει κι αυτό, σαν σενάριο, αλλά συνήθως αυτές οι "επιστήμες" και αυτοί οι "ειδικοί" έρχονται να καλύψουν αδυναμίες, ατέλειες και να οργανώσουν το υπάρχον. Βεβαίως, ισχύει και το απλό: Αναδεικνύουν, με την τέχνη τους, τα προσόντα που ήδη υπάρχουν. (Βλέπε π.χ. προσόντα Καραμανλή και Παπανδρέου).

Ας δούμε πραχτική εφαρμογή επικοινωνιακής πολιτικής και πολιτικού marketing και βγάλτε μόνι σας τα συμπεράσματα, για το τι προωθεί, θέλει, λέει ή ονειρεύεται.

Παύλος Παπαδάτος:

 

Από ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ, 8/12/2010:

"Μπήκαμε σε πορεία πτώχευσης. Τρόπος διαφυγής είναι δύσκολος να ευρεθεί. Πιστεύω ότι πριν τον Μάιο του 2011, θα γίνει επίσημη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που μπορεί να περιλαμβάνει και μία μείωση πληρωμής των ελληνικών ομολόγων, γύρω στο 30%..."

"Χωρίς αυτό το "κακό μνημόνιο", σήμερα στην Ελλάδα θα κυριαρχούσε το χάος. Το ότι το μνημόνιο έχει πολλά λάθη, όπως επισημαίνει η ΝΔ, είναι φανερό. Όσο κακό και αν είναι τουλάχιστον μας πιέζουν να βάλουμε κάποια τάξη στα του οίκου μας, γιατί μόνοι μας δεν θα κάναμε τίποτε..."

Άμεσες προτάσεις κ. Παύλου Παπαδάτου:

  1.  "Άμεση εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου του Αιγαίου, έστω και αν αναγκαστεί να κάνει κάποια συμφωνία με την Τουρκία..."
  2. "Άμεση πώληση της κτηματικής περιουσίας του δημοσίου..."
  3. "Άρση κάθε εμποδίου για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα..."
  4. "Κατάργηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας..."κατάργηση ποινικοποίησης των επιταγών".
  5. "Άμεση κατάργηση κάθε κλειστού επαγγέλματος, άνευ εξαίρεσης..."
  6. "Απόλυση του 20% των δημοσίων υπαλλήλων..."
  7. "Κλείσιμο όλων των ΔΕΚΟ που στην κυριολεξία πίνουν το αίμα και τις οικονομίες του ελλ.λαού".
  8. "Ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των συνταγογραφήσεων των ιατρών του ΙΚΑ..."
  9. "Περιορισμός όλων των δανείων των Δήμων και κατάργηση της ποινικοποίησης των επιταγών" (δις, το τελευταίο, προφανώς, γιατί το θεωρεί ριζοσπαστικό μέτρο)

Άλλες ρηξικέλευθες σκέψεις του νεοεισερχόμενου στην πολιτική:

 "Προσωπικά, ανήκω στους υποστηρικτές του δικομματισμού".

"Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να ευδοκιμεί το 2010 κομμουνισμός και ΠΑΜΕ.... με πιάνει κατάθλιψη, όταν βλέπω το κράτος αντί να επιβάλλει το νόμο, παρακολουθεί ως θεατής τους εκβιασμούς θρασύτατων επαγγελματιών συνδικαλιστών που θέλουν να ζουν εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού και συγχρόνως μοναδικός τους στόχος είναι η εξαθλίωση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης".

"Βοήθησα πολύ την Κεφαλονιά, μέχρι σε σημείο να παρεξηγηθώ. Η προβολή της Ελλάδας για πέντε συνεχείς χρονιές (σ.σ. από την εταιρεία του), μεταξύ άλλων περιελάμβανε, την Αντίσαμο που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, το Φισκάρδο, τη Μελισσάνη και το Μύρτο. Μάλιστα η ταινία προβολής της Ελλάδας με τον τίτλο "Η εκλεγμένη των Θεών", είχε γυριστεί στον Μύρτο".

Και κλείνει η συνέντευξη με την απάντηση στην ερώτηση "θα πολιτευτείτε;": 

"Γνωρίζετε ότι τα τελευταία 25-30 χρόνια ασχολούμαι με πολιτικό marketing και συνεπώς με πολιτικούς. Έτσι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είμαι αναμεμειγμένος στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και μάλιστα με επαγγελματικό τρόπο. Η πολιτική συνεπώς, δεν είναι κάτι που μου λείπει".

 

 

Από την εκπομπή "Εκ Βαθέων" του KefalonianMantata της ΕΡΖ (όπως τη δίνει ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ, στις 24/12/2010):

 

"Η Ελλάδα οδεύει σε πορεία πτώχευσης... εκτός κι αν βρεθεί ο "από μηχανής Θεός".

-Στη συνέχεια, όπως γράφει ο "Η", "υπεραμύνθηκε του Μνημονίου και του ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα "ευεργετικό" το ρόλο του τελευταίου στα οικονομικά πράγματα της χώρας,  αφού με την πολιτική που είμαστε αναγκασμένοι, ως χώρα, να εφαρμόσουμε νοικοκύρεμα στα οικονομικά του κράτους, ενώ παράλληλα θα οδηγηθεί η χώρα σταδιακά σε διαδικασία ανάπτυξης!"

-"Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα, που είναι προϋπόθεση για να βγούμε από το αδιέξοδο. Το ξαναλέω: Το Μνημόνιο οδηγεί στην ανάπτυξη! Και σωστά η κυβέρνηση Παπανδρέου εφαρμόζει τις σχετικές πολιτικές που βάζουν τάξη στα οικονομικά της χώρας. Όμως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να πειράξει τις συντάξεις". (σ.σ. πάλι καλά)

Τέλος, σύμφωνα, με τον Η: "τάραξε πάλι τα νερά, εκδηλώνοντας την πρόθεση του να μπει δυναμικά στον τοπικό πολιτικό στίβο..."

 

Αρκετά για σήμερα, αγαπητοί.  Το ithacanet.gr νιώθει βαθειά συγκινημένο, που πρώτο, μετά τον πάντα έγκριτο ΗΜΕΡΗΣΙΟ, παρουσιάζει σε περίληψη, τις ρηξικέλευθες σκέψεις ενός νέου αστεριού. Είναι αυτό που μας έλειπε και καλύπτει ένα τεράστιο πολιτικό κενό. Αν με ρωτήσετε, με ποιο κόμμα, θα πολιτευθεί, σημαίνει πως τα αποσπάσματα , που βάλαμε δεν σας έπεισαν.

 

ΥΓ. Υπάρχουν κι άλλα θέματα,  με τα οποία ασχολήθηκε ο κ. Παύλος Παπαδάτος, αλλά αυτά εν καιρώ. (Να διαβάζετε ΗΜΕΡΗΣΙΟ: Δείχνει έγκυρα και έγκαιρα την αυθεντική  βιτρίνα του τοπικού πολιτικού συστήματος, που είναι όμοια με αυτό σε όλη την Ελλάδα. Αν δεν τους γράψει ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ δεν θα τους μάθει, ούτε ο εργάτης της περισυλλογής απορριμμάτων από την κατοικία τους).

Μία μόνο άσχετη παρατήρηση, για κλείσιμο (μας ήρθε ξαφνικά και για να μη την ξεχάσουμε, τη βάζουμε ένθετο):

Πολλοί, τελευταία, εμφανίζονται ως ένθερμοι οπαδοί της "ανάπτυξης της Τουρκίας" και της συνεργασίας μαζί της, αντί για πόλεμο. Τι πειράζει κι αν συνδιοικήσουν τη Θράκη, το Αιγαίο και τα νησιά; ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ BUSSINES. Εμείς, το λέμε Νεο-Οθωμανισμό. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ, ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Η Ελλάδα είναι το πρώτο πειραματόζωο δημιουργίας γεωγραφικής περιοχής, αντί για ελεύθερη χώρα, κι εμείς τα ζώα, που θα βόσκουμε σε ελεγχόμενες περιοχές.

ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ,  ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΟΥΝ. 

Τα ζώα είναι τυχερά. Εμείς;

Δε νομίζω.