Share |

Νέο Ψυχικό: Συγκέντρωση τροφίμων για το Ληξούρι

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! Συλλέγουν στην Αθήνα τρόφιμα για το Ληξούρι

Στην εκκλησία Αγία Σοφία στο Νέο Ψυχικό υπάρχουν κυρίες που δέχονται τρόφιμα από τις 16:30 και μετά για το Ληξούρι. Όποιος θέλει παρακαλείτε να αφήσει ξηρά τρόφιμα στην εν λόγω εκκλησία.

Παρακαλούμε κοινοποιείστε το.

Το ΛΗΞΟΥΡΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Ο αριθμός των σπιτιών που κρίθηκαν, έστω και προσωρινά, ακατοίκητα έχει αυξηθεί.

Πολλοί από τους ανθρώπους που επλήγησαν, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας.

Ένας σημαντικός αριθμός ανήκει στους υπερχρεωμένους οφειλέτες, μέλη της Ένωσης Καταναλωτών Κεφαλονιάς, που ήδη πάλευαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τις τράπεζες και την εφορία. 

Εμείς θα ανακοινώνουμε κάθε πρωτοβουλία συγκέντρωσης και αποστολής βοήθειας, όπως αυτή από τις κυρίες της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό.

Κάποιες φορές και το λίγο γίνεται πολύ και το μικρό μεγάλο. Τίποτα δεν πάει χαμένο, σε μια ζωή που δεν θέλουμε να πάει χαμένη.

Οι ψυχικές και οικονομικές αντοχές των ανθρώπων έχουν φτάσει στα όρια τους.

Εκεί που όλοι θεωρούσαμε ότι το φαινόμενο εξασθενεί, ήρθε τούτο το πρωί να μας αποδιοργανώσει.

Τα καταστήματα σε Αργοστόλι και Ληξούρι έχουν αποδιοργανωθεί. Πολλά παρέμειναν κλειστά ή υπολειτουργούν. Και η οικονομική αβεβαιότητα αυξάνεται, μια και πρόκειται για ένα φαινόμενο που, όπως λένε οι σεισμολόγοι, μπορεί να κρατήσει εβδομάδες. Οι πιθανότητες καθίζησης των αφίξεων κατά την τουριστική περιόδο αχνοφαίνονται.

Η μη κήρυξη της Κεφαλονιάς ως "σεισμόπληκτη" μας ανησυχεί και μας υποψιάζει, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Είμαστε μαθημένοι από την αντιμετώπιση καταστάσεων σεισμού, αλλά η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση απαιτεί, πέρα από την συνδρομή του κράτους,  αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, από όποιον μπορεί να συνδράμει.

Θεωρούμε ότι όσοι από μας είναι σεισμόπληκτοι πρέπει να οργανωθούμε, για να απαιτήσουμε και για να δημιουργήσουμε  τις προϋποθέσεις, που θα μας στήσουν ξανά στα πόδια μας και θα κάνουν πάλι γερά τα σπίτια μας.

Ας μην περιμένουμε παθητικά τι θα αποφασίσουν οι κρατούντες.

 

Ο καθένας δίνει τη μάχη του για να κρατηθεί όρθιος και να αντέχει, επιστρατεύοντας όλα τα όπλα που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένης και της σάτιρας, αλλά  τα οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με αυτή.

Η πλάκα πλάκα, αλλά...

 Θεωρούμε ότι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι καλή και οι αυθόρμητοι μηχανισμοί αλληλεγγύης αποδίδουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δηλώσεις για στέγαση στο πλοίο να είναι μόνο 154. Μετά τη σημερινή εξέλιξη είναι άγνωστο το τι πρόκειται να συμβεί. Σήμερα, το Ληξούρι είναι αποκομένο από το Αργοστόλι και το πλοίο βρίσκεται στο Αργοστόλι.

Ο μηχανισμός αναστολής καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων δεν λειτουργεί. Οι εφορίες δεν είναι ενημερωμένες. Καταγγελίες έχουν έλθει από πολλούς συμπολίτες. Ακόιμα και κατασχετήριο κοινοποιήθηκε, με ημερομηνία μεταγενέστερη του σεισμού.

Ψυχραιμία.

 

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

ΣΗΜ. "Ι": Έρχεται ο Άδωνις.

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Έκτακτης κατάστασης "Δευκαλίων" και αναμένονται μονάδες της ΕΜΑΚ, ελικόπτερα του στρατού, για μεταφορά βοήθειας, ώστε να συνδράμουν στο έργο του ...Άδωνι.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ κ.ΧΡΥΣΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ )

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΝ ΤΟΥ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΑ ΧΑΠΙΑ

(ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ !!!!)

(Το υστερόγραφο είναι για να μη ξεχνιόμαστε: Είμαστε Κεφαλονίτες)