Share |

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ: "ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ"

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

 

"Ωραία , Harry.

Και τώρα πως θα το εξηγήσεις στα παιδιά; "

 

 

(Ωραία, Γιάννη,

πώς, θα εξηγήσουμε στα παιδιά,

τι είναι αυτά που κάνουμε ή ψηφίζουμε;)

Παρίσης- Κασσιανός 1-1

Προηγήθηκε ο Παρίσης με ένα ωραίο γκόλ , πριν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του αγώνα, στη γωνία της αντίπαλης εστίας, απέναντι από τη Νομαρχία. Η μπάλα καρφώθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σήμερα, ο νέος δήμαρχος Ιθάκης ισοφάρισε, με εύστοχη ανακοίνωση, που βρήκε τη δημοκρατία , κατακούτελα.

 

ΥΓ. Είχαμε ανησυχήσει, μετά την υποχώρηση της περασμένης Κυριακής, μήπως ο νέος δήμαρχος εισακούσει τις παραινέσεις της αντιπολίτευσης, για θεσμική νομιμότητα και φρονιμέψει.

Ευτυχώς, η ανακοίνωση του κ. Θ.Λιβιτσάνη τον εκνεύρισε.

Ο νέος δήμαρχος φαίνεται, πάντως, έτοιμος να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

 

κ.Δήμαρχε, Γιάννη (Γιάνναρε) Κασσιανέ, καλά κάνεις και βγάζεις τέτοιες ανακοινώσεις, γιατί αλλιώς εμείς οι άνεργοι δημοσιολογούντες θα μείνουμε χωρίς δουλειά.  Αν υποσχεθείτε πως θα έχουμε ανάλογο θέαμα και σε δημοτικά συμβούλια, να κανονίσουμε, να βγάλουμε εισητήριο. Αν μας την κάνετε, όπως προχτές, δε λέει. 

 

Και μια μικρή λεπτομέρεια, κ. Γιάννη ή Γιάνναρε (δε ξέρω πώς σας αρέσει να σας αποκαλούν):

Ο κ.Λιβιτσάνης, ο κ. Σκληρός και ο κ. Μαυροκέφαλος, που ήταν "αντίπαλοι" σας στις τελευταίες εκλογές, δεν έχουν διατελέσει δήμαρχοι. Και έτσι δεν τους πιάνουν όσα λέτε.  Άλλη φορά, να λέτε με τόνομα τους, ποιοι πρέπει "να το βουλώνουν και να εξαφανίζονται". Έχει πιο πολύ γούστο.

 

Επίσης, έργο κάνει ένας δήμος ή δήμαρχος, όχι μόνο επειδή θέλει και μπορεί, αλλά και αν έχει χρηματοδότηση, από το κράτος. Μερικοί φουκαράδες δήμαρχοι μπορεί να ήθελαν, αλλά να μη μπόρεσαν να κάνουν κάτι στη ρημάδα την ψωροκώσταινα.

Παρένθεση:

Ξέρετε, το "ψωροκώσταινα" προέρχεται από το Ψαροκώσταινα. Ήταν μια λεβέντισσα κυρά Κώσταινα, από τα Ψαρά, που είδε τους τούρκους να σφάζουν άνδρα και παιδιά. Η ηρωίδα μάνα και σύζυγος, η λεβέντισσα Ψαροκώσταινα έγινε ψωροκώσταινα, επειδή έτσι καταντάει η Ελλάδα τα παιδιά της και τις ηρωίδες μάνες.

Δεν ήταν για τα σκουπίδια, οι πρώην δήμαρχοι, κύριε Γιάννη Κασσιανέ. 

Έκλεισε η παρένθεση.

 

Και κάτι άλλο, κύριε Γιάννη:

Μήπως υπονοείτε πως , έχοντας χρήμα, μπορείτε να βρίζετε όποιον θέλετε; (Εμένα, πάντως, δε με χαλάει. Μ' αρέσει να με βρίζουν. "Τη βρίσκω".  Αλλά, μερικοί άλλοι ενοχλούνται. Βίτσια είναι, αυτά. Τι να κάνουμε; Άμα τους μηδενίζεις το έργο στενοχωριούνται ή θυμώνουν. Ενώ, εγώ που δεν έχω τέτοια προβλήματα, μήτε έργο, μήτε τσίπα, βάρα όσο θες. 

 

Μήπως, στο πίσω μέρος των σκέψεων και των πράξεων σας, κρύβεται η άτακτη σκέψη πως δεν πρέπει να εκλέγονται δήμαρχοι, που δεν έχουν λεφτά, ώστε να μπορούν να αγοράζουν οικόπεδα και να κάνουν έργα για το δήμο;

Αυτές οι καλές ιδέες μου προκύπτουν  από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης σας.  Φυσικά, είναι κι αυτές άτακτες σκέψεις, που με μια καλή απάντηση εκ μέρους σας, είναι έτοιμες να συμμαζευτούν, ώστε να μην ενοχλούν την Μεγαλειότητα Σας.

 

Η ανακοίνωση σας, μου δημιούργησε μια ακόμα πιο βρώμικη σκέψη:

Τι θα λέγατε, μέγιστε κύριε Γιάννη (ή Γιάνναρε),  να καταργήσουμε τις εκλογές;

Δήμαρχος να γίνεται όποιος έχει τη μεγαλύτερη φορολογική δήλωση ή την πιο μεγάλη περιουσία.

 

Ή, ακόμα καλύτερα,  να βγάζουμε την καρέκλα του δημάρχου σε δημοπρασία:

Όποιος υποσχεθεί πως θα διαθέσει τα πιο πολλά λεφτά για το καλό της Ιθάκης, να γίνεται δήμαρχος.

 

Προσωπικά, εμένα μου αρέσουν όλες αυτές οι ιδέες. Με φτιάχνουν.  Γι' αυτό , συχνά, μου λένε πως είμαι άθλιος τύπος.

Τι λέτε; Το συζητάμε; Αν συμφωνήσουμε,  να το εισηγηθούμε στην κυβέρνηση. Δε λέω να κάνουμε δημοψήφισμα, γιατί αυτό είναι πολύ δημοκρατικό. Δε λέει.

 

Ποιος νοιάζεται για τη δημοκρατία, όταν υπάρχουν λεφτά;

Το ίδιο δεν κάνουν και οι τραπεζίτες;

Κάνουν τα κόλπα τους, πλουτίζουν, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όλους, χρεώνουν όλο τον πλανήτη και μετά πέφτουν έξω. Αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν, οι κυβερνήσεις (και η δική μας) τις σώζουν, πηδώντας όλους τους υπόλοιπους. Ούτε τους τραπεζίτες, ούτε τους πολιτικούς ενδιαφέρει η "δημοκρατία" . Την έχουν σαν την πρωταγωνίστρια σε πορνοταινίες. Γιατί πρέπει να νοιαζόμαστε, μόνο, εμείς στην έρμη βραχονησίδα της Ιθάκης;

Εσείς είστε πολύ καλύτερος . Εσείς δίνετε, προσφέρετε το βιος που αποκτήσατε με κόπο και τίμιο ιδρώτα,  και οι αχάριστοι, που σας θυμίζουν πως υπάρχουν νόμοι, δεν το αναγνωρίζουν.

 

Νομίζω πως τέτοιες ανακοινώσεις χρειαζόμαστε, για να πάει η πατρίδα μπροστά. Αποτελούν αφορμή για ωραία δημιουργική σκέψη.

Εγώ, πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω σε Σας, κύριε Γιάννη Κασσιανέ.

Τόσοι και τόσοι την πηδάνε τη δημοκρατία. Εσείς, τουλάχιστον, πληρώνετε.

Οι άλλοι μας πηδάνε και τους πληρώνουμε!!!!

 

Κλείνω, εκφράζοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας. Ακόμα και ο Περιφερειάρχης, χάρις σε σας και τη φιλοξενία που προσφέρετε, θα έρθει στην ασήμαντη Ιθάκη, για να κόψει την πίτα της Πρωτοχρονιάς και να ευχηθεί στο λαό της Επτανήσου το "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ". 

Νομίζω, πως και χωρίς τις ευχές του , η Ιθάκη θα έχει πολύ καλή χρονιά.

(Μ' αρέσει, να κάνω τα υστερόγραφα πιο μεγάλα από το κυρίως θέμα. Σ' όποιον αρέσει).


Σχόλια

Μέσα στην ευγένεια ο νέος που με τη δυναμική που προσδίδει ή οικονομική ευμάρεια σε όποιον την έχει δεν τηρεί έστω τα προσχήματα.Οι υπάλληλοι του Δήμου θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του...καλώς ή κακώς...και χρήζουν λεπτότερης προσέγγισης...
Αλλά και όταν ο Δήμος είχε 5.000 κι όχι 3.000 κατοίκους και προσωπικό στο Δημαρχείο 5-6 άτομα δε νομίζω ότι κάποιοι που κόπτονται για τους τωρινούς υπαλλήλους φέρονταν και τόσο καλά στους τότε...
Όλοι προσαρμόζουν τα λόγια και τα έργα τους ανάλογα με τις κρατούσες συνθήκες κι ας είναι διαχρονικά διαφορετικές,Οργουελικές....
Ψυχραιμία....

Προσδεθείτε. Μόλις ξεκινήσαμε