Share |

Νομαρχιακό Νσοκομείο Κεφαλονιάς: Από το μικρό στα πολύ μεγάλα

1. Προς τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης

2. Προς τον Υπουργό Υγείας

3. Προς τον Πρωθυπουργό

4. Προς κάθε άνθρωπο, που ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπο και μπορεί να βοηθήσει

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πρέπει να κάμω επέμβαση για καταρράκτη και στα δύο μάτια. 

Επειδή έχω κάποιες ενοχλήσεις, αυτοί που ξέρουν μου σύστησαν να πάω στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς με τη διαδικασία του επείγοντος. Πήγα, αλλά ντράπηκα, όταν είδα ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά με εισητήρια, που είχαν εκδώσει μήνες πριν . Ζήτησα από τους αρμόδιους να μου δώσουν ημερομηνία επίσκεψης. Μου απάντησαν ότι τα ραντεβού με οφθαλμίατρο είναι κλεισμένα ως τον Δεκέμβρρη και για Γενάρη να ξαναπεράσω τον Νοέμβρη. 

Κάπως έτσι λειτουργεί το δημόσιο οφθαλιατρείο στην Κεφαλονιά κι εγώ πρέπει να περιμένω να μαζέψω τρεις συντάξεις για να πάω Αθήνα να κάμω την αναγκαία επέμβαση. Ή να ζητιανέψω. 

Είναι η στιγμή, που θυμήθηκα τον διεθνούς φήμης οφθαλμίατρο, ειδικευμένο στην μικροχειρουργική του ματιού, κ. Μαρίνο Χιόνη και κάτι που μου είχε πει. Ο κ. Χιόνης, αν και διάγει τη δέκατη δεκαετία της ζωής του, δεν παύει να νοιάζεται για την Κεφαλονιά και τους ανθρώπους της. Κάποια στιγμή, που συναντήθηκα μαζί του, δεν ξέρω τι τον ώθησε να μου ζητήσει "να κάμω κάτι", λέγοντας μου περίπου τα εξής: 

  • "Στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς υπάρχει μία εξαιρετική οφθαλμίατρος και ένα άριστα εξοπλισμένο οφθαλμιατρείο, χάρις στις προσπάθειες του συλλόγου αρωγής ασθενών "Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός (Συμφερουπόλεως)". Χάρις στον συνδυασμό αυτών των δύο, το Οφθαλμιατρείο του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς μπορεί να πραγματοποιήσει επεμβάσεις μικροχειρουργικής υψηλότατων προδιαγραφών, ανάλογες των καλύτερων οφθαλμιατρίεων του κόσμου. Αυτό που λείπει και χρειάζεται το Νοσοκομείο, για να γίνει διεθνές θεραπευτικό κέντρο, να εξυπηρετεί καλά τους Κεφαλονίτες και να προσελκύει ασθενείς από όλο τον κόσμο, είναι μία ακόμα οφθαλμίατρος".

(Για τον εξοπλισμό, βοήθησε και ο ίδιος, αλλά δεν το είπε). Αυτά μου είχε πει ο κ. Χιόνης και με την ευκαιρία του προσωπικού μου θέματος τα θυμήθηκα και δημοσιοποιώ την πρόταση του. Δεν μπορώ να κάμω κάτι περισσότερο. Αυτοί, που έχουν τοπική και κεντρική εξουσία μπορούν. Ας πάψουμε να βλέπουμε απαθείς τα τραίνα να περνούν και τις ευκαιρίες να χάνονται. 

 

 Με την ίδια ευκαιρία κι επειδή βρισκόμαστε σε διαδικασία ορισμού νέων διοικητών νοσοκομείων, μήπως θα έπρεπε ο νέος Διοικητής να προέρχεται από τον χώρο των ανθρώπων, που αποδεδειγμένα αγαπούν και είναι ικανοί να αλλάξουν προς το καλύτερο το Νομαρχιακό Νοσοκομείο; 

Οι άνθρωποι του Συλλόγου "Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός" έχουν μετατρέψει το νοσοκομείο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και έχουν εξοπλίσει τα ιατρεία με τα πλέον σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα. 

Και όμως, οι κλίκες εξουσίας έχουν απομακρύνει τον "Άγιο Λουκά" από το νοσοκομείο, αντί να έχουν απολυθεί!!!

Ο σύλλογος  συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Γηροκομείο Ληξουρίου και στον Οίκο Ευγηρίας, εξοπλίζοντας τα με κλίνες και άλλα χρειαζούμενα!  "Αν είναι δυνατόν"!!, θα πει κάποιος. Όμως στην Ελλάδα αυτό είναι το είδος της πολιτικής διοίκησης που ασκείται. Ο σύλλογος που άλλαξε την όψη του νοσοκομείου υποχρεώθηκε να φύγει από το νοσοκομείο! 

Ας φροντίσουν οι έχοντες την πολιτική εξουσία να τοποθετούν διοικήσεις, που να αγαπούν τους τόπους και τους ανθρώπους. 

Δεν είναι θέμα κόστους. Όποιοι θέλουν, μπορούν να γράψουν ιστορία. 

 

(Στους μικρούς τόπους, δεν χρειάζεται υπογραφή)