Share |

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν με λιντζάρισμα

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

ΓΕΓΟΝΟΣ

"- Πήρε όμηρο την υπάλληλο, την έδεσε σε καρέκλα και την έλουσε με πετρέλαιο

- Λούστηκε και ο ίδιος και απειλούσε να πυρποληθεί

- 'Ηθελε να βγεί η σύνταξή του μέσα σε 15 μέρες

- Οι ασφαλισμένοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο!

- Συγκλονιστική μαρτυρία

 

Το απίστευτο αυτό σκηνικό διαδραματίστηκε στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ επι της οδού Σαρανταπόρου στα Πατήσια. 'Ανδρας πάνω από 65 ετών μπήκε μέσα στο υποκατάστημα και αρχικά κάθισε στην σειρά του. 'Ομως μέσα του έβραζε αφού σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταθέσει πριν από 15 ημέρες τα χαρτιά του για σύνταξη και δεν είχε πάρει ακόμα απάντηση.

 

Η ώρα περνούσε και στην απόγνωσή του έβγαλε από μια τσάντα ένα μπουκάλι πετρέλαιο, πέρασε μέσα από τον γκισέ και αφού έδεσε μια υπάλληλο στην καρέκλα την περιέλουσε με πετρέλαιο, έριξε το υπόλοιπο και στον εαυτό του και έχοντας αναμμένο ένα αναπτήρα απειλούσε να αυτοπυρποληθεί.

 

Το συγκλονιστικό είναι οτι ενώ κάποιοι από τους ασφαλισμένους πρωταγωνίστησαν και "αφόπλισαν¨ τον δράστη παίρνοντάς του τον αναπτήρα από τα χέρια, κάποιοι άλλοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας γιατί δεν ήθελαν να χάσουν την σειρά τους!

 

Τέτοια περιστατικά μπορεί να επαναληφθούν στο μέλλον αφού οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ έχουν προειδοποιήσει με έγγραφό τους τον διοικητή του Οργανισμού οτι το προσωπικό δεν επαρκεί για ν' ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασφαλισμένων και έτσι αναπόφευκτα θα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους."

 

ΣΧΟΛΙΟ μου για το περιστατικό:

Εγώ δε νομίζω ότι το προσωπικό δεν επαρκεί σε αριθμό, η οργάνωση δεν επαρκεί και οι πρώτοι που τρώνε το ξύλο είναι οι εργαζόμενοι. Και η μανία του κόσμου ιδίως αυτή την περίοδο έχει αυξηθεί πολύ και θα δείτε που μπορεί να έχουμε και ενέργειες καμικάζι αυτοκτονίας, καταλήψεις κτηρίων ή ακόμη και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες απλών ανθρώπων, τόσο μεγάλη είναι η απογοήτευση του κόσμου.

 

Και ξαναλέω ο κόσμος δεν υποχρεούται να φτάνει στις αιτίες των προβλημάτων, δυστυχώς οι άνθρωποι ξεσπάνε στον πρώτο που βλέπουν μπροστά τους και αυτός είναι ο κάθε κακομοίρης υπάλληλος, πρώτος πελάτης και πρώτο θύμα της κρατικής δυσλειτουργίας.

 

Σε όλα αυτά βέβαια έχει τον ρόλο της και η κρατική προπαγάνδα που έχει τους σκοπούς της, τα ΜΜΕ αλλά και το γεγονός ότι επί της ουσίας το δημόσιο έχει απολέσει την κοινωνική του νομιμοποίηση εδώ και 10-15 χρόνια.

 

Έχουν ευθύνη και οι εργαζόμενοι που έχουν αμυντική στάση υπερασπιζόμενοι τους οργανισμούς τους αντί να περάσουν και αυτοί μαζί με τους πολίτες σε έναν κοινό αγώνα ενάντια σε αυτά τα γραφειοκρατικά αχούρια. Θα έπρεπε ήδη να έχουν καταλάβει και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ότι οι υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται είναι κανονικά μπουρδέλα και να απενοχοποιηθούν συμμαχώντας με τους πολίτες γιατί  μόνο και με δικό τους αγώνα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Αλλά επειδή δεν έχουν εμπειρία από τον έξω κόσμο δεν συνειδητοποιούν πόσο  ανώμαλη είναι η κατάσταση στις υπηρεσίες τους.

 

Κανονικά στη θέση των έξαλλων πολιτών θα έπρεπε να ήταν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ενάντια στις υπηρεσίες τους, οι ίδιοι θα έπρεπε να τις κατεδαφίσουν μόνοι τους αν είχαν συναίσθηση της γραφειοκρατικής τους ανεπάρκειας. Επειδή δεν το έκαναν και ακόμη δεν το κάνουν θα φάνε το κεφάλι τους. 

Πηγή:OAEE it

και GREEK RIDER