Share |

Οι καλές πένες γράφουν άσχημα

"Όσο για τον Γιάννη Κρούσο, κρίμα κρίμα κρίμα.…. Η καλύτερη πένα της Κεφαλονιάς μετά τον Νίκο Σουρή, …..διολισθαίνει.
Έχει βάλει σε ένα κουτί όλους και το κουνάει χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Και πάλι κρίμα κρίμα κρίμα!!!!!!"

(Σπ.Αλεβιζόπουλος, άρθρο: "Όλοι βολεύτηκαν")

Εγώ βάζω όλους σε ένα κουτί. Ο Σπύρος τους βάζει κάτω από τον τίτλο "Όλοι βολεύτηκαν".

"Ο Γερ. Δεστούνης εκλεγμένος του ΣΥΡΙΖΑ τακτοποιήθηκε σε καλές θέσεις σε επιτροπές".

Τι θα πει "ταχτοποιήθηκε"; Του έκοψαν και μισθό; Ή κοιμόταν και ξυπνούσε με το όραμα μιας καρέκλας; Τον ενημερώνω, λοιπόν, ότι με τις ίδιες ψήφους εκλέχτηκε και ο Δημητράτος στην επιτροπή ποιότητας ζωής.  Υπονοείς συναλλαγές;

Ο Σπύρος "έχει βάλει σε ένα κουτί όλους".

Βεβαίως, όχι και όλους. Ο Ζησιμάτος "ανένηψε" από την Παρισίτιδα, χάρις στον Θόδωρο!  Εμείς του ευχόμαστε "σιδερένιος".  Έπρεπε να μπει, οπωσδήποτε, το " βρήκε τον…. καλό προοδευτικό δρόμο", για να μην πει κανείς ότι εξακολουθεί να γυροφέρνει πολιτικά στο Μέγαρο. Του οποίου ήταν μελετητής και εργολάβος, όταν μεταλλάχθηκε από πινακοθήκη σε δημαρχείο.

 

Και το "κρίμα στο λαιμό μου" πήγε, κατά τον Σπύρο, επειδή τον έκρινα που διόρθωσε ένα δημοσιογραφικό του ατόπημα, μετά από τηλεφώνημα.

Όχι. Άλλο ήταν το τηλεφώνημα, Σπύρο. Για την υπόθεση της πρόσληψης μιας γλωσσομαθούς νεοδημοκράτισσας, επαίνεσα Θόδωρο.

Είχε γράψει ο Σπύρος:

Nα αποσύρει αμέσως το κατάπτυστο κείμενό του ο Γερ. Βασιλάτος! 

Για να "μαλακώσει" και να γράψει την επομένη:

"Ατύχησε ο Μάκης Βασιλάτος, μιας και δεν ξεκαθάρισε ότι δεν καταφέρεται εναντίον όλων των δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα αναφέρεται εναντίον συγκεκριμένου δημοσιογράφου, του inkefalonia.gr. Πράγματι ο Μάκης Βασιλάτος πάνω στη ….φούρια, τους πήρε όλους σβάρνα. Διάβασα το κείμενο. Πράγματι πρόκειται για «μαϊμού», δεν προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι γεμάτο ειρωνεία, στο τέλος αναφέρεται στον Πουσναρά και καταλαβαίνεις αμέσως ποιος είναι ο συντάκτης.".

Πού είδε τη "μαϊμουδιά", μετά το τηλεφώνημα του Θόδωρου, που δεν είδε στο πρώτο του άρθρο; Δεν έγιναν οι αιτήσεις εγραφής μελών; Έγραψε ο δημοσιογράφος ότι "προέρχεται από τον ΣυΡιΖα"; Και σιγά την ειρωνεία: "Και οι δύο περιμένουν να αξιολογηθούν και φυσικά λόγο σε αυτή την αξιολόγηση θα έχει και ο Παναγής Πουσναράς , ο οποίος αν δεν έχει κάποια αντίρρηση τότε οι δύο θα γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς."

Τόσο ανώδυνο κείμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Κι όμως, είχε κάμει τον Μ. Βασιλάτο "έξω φρενών".

Αυτά, βεβαίως, δεν τα πρόσεξε όταν έγραφε: "Κατάπτυστο το δημοσίευμα του Μάκη Βασιλάτου. Θυμίζει κάποιες άλλες εποχές. Που να έρθουν και στην εξουσία...".

Την επομένη, όμως, (μετά το τηλεφώνημα Θόδωρου) ο Μάκης Βασιλάτος, απλώς, " «φωνάζει» εδώ είμαι και θέλω να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο.". Ενώ ο Δημητράτος: "... βρίσκεται σε πλήρη…. σύγχυση". Και "Μέσα σ’ όλα ήρθε και η συμπεριφορά του Μάκη Δημητράτου, να δώσει ώθηση στη μουρμούρα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μάκης Δημητράτος στην προκειμένη περίπτωση ενήργησε από μόνος του. Το κόμμα δεν είχε δώσει κανένα ok, – αν μπορούμε να το πούμε έτσι – στον Δημητράτο για να ορκιστεί με όσα είπε περί μνημονίου και δανειστών. Ωστόσο, γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Θόδωρος διαφώνησε με την ενέργεια αυτή του Μάκη. Στη δική του περίπτωση στην Κέρκυρα, ο πολιτικός όρκος έγινε νομότυπα, ό,τι λέει ο νόμος, δεν μπορεί να λες ό,τι θέλεις. Υπάρχει ο θρησκευτικός και ο πολιτικός όρκος που προβλέπει ο νομοθέτης."

Όλα αυτά με τρόπο αντικειμενικό, ουδέτερο, ψύχραιμο και αναπαμένο. Ακόμα ψάχνει: "Μύλος, δεν μπορείς να βρεις άκρη μ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε Δήμο και Περιφέρεια.".

 

Για το τέλος και για την ιστορία της ουδέτερης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας, το κερασάκι στην τούρτα:

Όταν βρείτε στην ιστοσελίδα του Σπ. Αλεβιζόπουλου το άρθρο "Nα αποσύρει αμέσως το κατάπτυστο κείμενό του ο Γερ. Βασιλάτος" , να μου το πείτε. Το ψάχνω και δεν το βρίσκω.

Ανεβοκατεβάσματα ή σκαμπανεβάσματα.

"Κρίμα, κρίμα, κρίμα"!

(Ευτυχώς, το κείμενο διασώθηκε από το ionian press).