Share |

Ο λαϊκισμός σε όλο το μεγαλείο του. τοπικό ΠΑΜΕ: Όχι στο χαράτσι των 5€ στα νοσοκομεία

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

 Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλει το νέο χαράτσι των 5 Ευρώ που με εγκύκλιο του ο υπουργός υγείας προς τα νοσοκομεία επιβάλλει στον κάθε ασθενή που επισκέπτεται τα εξωτερικά ιατρεία στα νοσοκομεία. Αυτό το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα ανάλογα που έχουν επιβληθεί για όσους ασθενείς επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

 

      Οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις επιτροπές αγώνα, με μπροστάρη το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, επιβάλλεται άμεσα να αντιτάξουν μαζική δυναμική αντίσταση και να καταργήσουν στην πράξη αυτήν τη νέα ακραία αντεργατική κυβερνητική απόφαση.

        Τα σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και παρέμβασης από τους κλάδους, τους χώρους δουλειάς και μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία να δώσουν απάντηση στις εγκληματικές και ανθυγιεινές αποφάσεις της κυβέρνησης.

 

         Να συμβάλλουν ώστε μέσα από έντονους αγώνες να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγιεινομικής και ιατρικής περίθαλψης και να γίνει η υγεία κοινωνικό εργατικό δικαίωμα που θα παρέχεται δωρεάν και στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Το ΠΑΜΕ προτάσσει αυτό το ζήτημα σε όλους τους αγώνες

 
Η Τοπική Γραμματεία

 

 

(κάποια στιγμή που θα εκνευριστούμε πολύ, θα σας πούμε "ποια" είναι η "Τοπική Γραμματεία", η "Λαϊκή Συσπείρωση", η ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ το ΚΚΕ και όλες οι άλλες υπογραφές. Όλα ένας Και μη σπεύσεις να μας πεις ρουφιάνους. Δε θα σε ξεπλένει το ποτάμι). 

 

 

ΠΑΜΕ κι εμείς να δούμε τι θα πει  "λαϊκισμός των χαρατσιών":

(Αυτά που θα πούμε, δε σημαίνει πως η κυβέρνηση είναι στα καλά της)

Αποφάσισε λέει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αυξήσει τα εξέταστρα στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων του ΕΣΥ αλλά και στα Κέντρα Υγείας. Και εκδίδει και μια διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με το ποιοι δικαιούνται εξαίρεση της καταβολής των 5 ευρώ. Σου παραθέτω αποσπάσματα από τη σχετική εγκύκλιο, όπως δημοσιεύθηκε εδώ:
"Από αυτήν την καταβολή εξαιρούνται μόνο:

1. Οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά
2. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ)
3. Οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας πρόσφυγα ή του Δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ.

Επιπλέον για τα Κέντρα Υγείας εξαιρούνται της καταβολής:

1. Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας Α.Μ.Ε.Α. που έχουν πιστοποιημένο αρμοδίως ποσοστό αναπηρίας 67%, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό και την αστυνομική τους ταυτότητα.

2. Τα προσερχόμενα στα Κέντρα Υγείας άτομα που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς, σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS) και προσκομίζουν για τα ανωτέρω ιατρική βεβαίωση σε ισχύ ότι παρακολουθούνται από ειδική μονάδα Νοσηλευτικού Ιδρύματος λόγω της παθήσεώς τους, πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

3. Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας τυφλοί που προσκομίζουν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα τυφλών (ή κάρτα αναπηρίας όπου εφαρμόζεται), πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας."

ΠΑΜΕ  στο ΙΚΑ, τώρα:
Πήγαινε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ και συγκεκριμένα εκεί που αναφέρεται στις παροχές ιατρικής περίθαλψης εδώ:
Τι γράφει;
"Ο Ασφαλισμένος δικαιούχος ιατρικής περίθαλψης και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν δικαίωμα:
....
(κατέβα λίγο)
Να επισκέπτονται δωρεάν τα κέντρα υγείας.
....."

Το  εντόπισες;
Από τη μια λοιπόν το Υπουργείο Υγείας μας λέει ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ δεν συμπεριλαμβάνονται στους εξαιρούμενους καταβολής, ενώ από την άλλη το ΙΚΑ μας λέει ότι οι ασφαλισμένοι του δικαιούνται δωρεάν επίσκεψης στα Κέντρα Υγείας.

Κάποιο από τα παρακάτω ισχύει σίγουρα:

  • Η εγκύκλιος είναι ελλιπής και θα προκύψει πολύ σύντομα διόρθωση (κλασική ελληνική λεβεντιά!)
  • Η εγκύκλιος ισχύει και πολύ απλά αφαιρείται αυθαίρετα ένα ασφαλισμένο - ήτοι πληρωμένο!- δικαίωμα από μια μεγάλη κατηγορία ασφαλισμένων, αυτών του ΙΚΑ, χωρίς βεβαίως να τους αφαιρείται ποσό ασφαλίστρων. Σ' αυτήν την περίπτωση θα διορθώσει τις παροχές του το ΙΚΑ, αλλά η όλη περίπτωση -εφόσον ισχύει- έγινε πολύ στα μουλωχτά...
  • Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αγνοεί τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει - κανονικότατα από δικά του χρήματα - και στη συνέχεια θα τρέχει να τα πάρει από το ΙΚΑ. Έτσι όμως απλούστατα και πάλι ο ασφαλισμένος θα κληθεί να "πληρώσει το μάρμαρο", διογκώνεται η γραφειοκρατεία και εν τέλει κύριε Λοβέρδο μου για πέντε ευρώ θα χρειαστούν 7 υπογραφές, 9 σφραγίδες και καμιά δεκαριά μεροκάματα υπαλλήλων και ασφαλισμένου.

Γιατί τώρα μ' αρέσει η όλη υπόθεση και κάθομαι και στην αναφέρω.

  • Πρώτον γιατί καταδεικνύει ότι τελικώς κινούμαστε στη φιλοσοφία του "όλοι πάνω, όλοι κάτω" ή "σύστημα πλημμύρα" (μάθε μπαλίτσα για τους μυημένους)
  • Δεύτερον γιατί όπως φαίνεται η γραφειοκρατία αρέσει σε όλους. Με μια εγκύκλιο δείχνεις και ότι πατάσσεις το "τζάμπα" - άρα βοηθάς την πατρίδα! - και ότι δεν είσαι "ρατσιστής", αφού εξαιρείς τους αλλοδαπούς και φαίνεσαι "φιλολαϊκός" αφού εξαιρείς τους άπορους - μολονότι αυτονόητο!- ενώ "κάνεις την πάπια" για τους πολλούς που είναι οι ασφαλισμένοι! Οι οποίοι τελικά σου πληρώνουν και τις άλλες κατηγορίες!
  • Τρίτον γιατί όντως αρχίζουν και δημιουργούνται "σοσιαλιστικής" εμπνεύσεως "οικονομίες κλίμακος" του τύπου αν "φάω" - ως κράτος εννοώ- πέντε ευρουλίνια από όλους, τελικά ποιος θα το καταλάβει και σιγά μην ασχοληθεί κανείς! Κόψε από δω, κόψε από κει ε, κάτι θα πέσει το έλλειμμα!

Άιντε με τις υγείες μας!

Άμα βγάλετε άκρη,μ πείτε μας.

Για αυτό που δεν θα μιλήσει ποτέ το ΠΑΜΕ είναι για τους ανθρώπους που μπαίνουν ασθενείς και βγαίνουν νεκροί, εξ αιτίας της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει κάποιοι εξαιρετικοί, κάποτε, γιατροί και συνάμα Άνθρωποι. (Επειδή, έτυχε να είναι του κόμματος)

 

Από σήμερα, όλη μου η έγνοια θα είναι το τάληρο του νοσοκομείου και το αν το άνοιγμα μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων θα γίνει 1%!! (βλέπε χτεσινό "συμβολικό" κλείσιμο εθνικής τράπεζας)

(άμα το ΚΚΕ απειλούσε το "σύστημα", θα ήταν παράνομο)