Share |

Ο σιωπών δοκεί συναινείν: Μία παραίτηση από τη ΝΔ

Ο Γιάννης Γραβριελάτος, σε όλη του τη ζωή ήταν ένα συνεπές και αθόρυβο μέλος της ΝΔ.

Παραιτήθηκε . Και τους λόγους της παραίτησης εκθέτει δημόσια.

Κύριε Πρόεδρε, (της ΝΟΔΕ)

 

Παρακαλώ δεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου της τοπικής επιτροπής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του τ. δήμου Ελειού-Πρόννων και προβείτε ταυτόχρονα στη διαγραφή από τους καταλόγους των μελών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, διότι δεν επιθυμώ πλέον να απολογούμαι για συμπεριφορές και πρακτικές που προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπειά μου έτσι όπως τις έζησα στην θλιβερή βραδιά που ζήσαμε όλοι κατά την συνεδρίαση-έκτακτο στρατοδικείο στο ΔΣ του νεοσύστατου δήμου Κεφαλονιάς.

          Ουδέποτε είχα φανταστεί ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης θα υποστεί  τέτοιο εξευτελισμό και διασυρμό από άτομα που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε θήτευσα στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης εκλεγόμενος κατ’ επανάληψη ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος και ανέλαβα την ευθύνη του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του Αντιδημάρχου, του Αναπληρωτή Δημάρχου και ως Δημαρχεύων παρέδωσα την δημαρχία από κ. τον Μάκη Μεταξά, τον κ. Κωνσταντίνο Ζαπάντη. Υπηρέτησα με πίστη και αφοσίωση τον μεγάλο δημοκρατικό χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Μετά από ώριμη σκέψη και μη μπορώντας πλέον να δώσω απαντήσεις στον εαυτό μου, στην οικογένειά μου και στους φίλους μου, γιατί θα πρέπει να συμμετέχω οργανωτικά και θεσμικά σε ένα κόμμα που εξακολουθεί να ανέχεται πρακτικές και συμπεριφορές που μας προσβάλλουν ατομικά αλλά και συλλογικά, αποχωρώ οριστικά από το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ένα κόμμα που δεν μπορεί πια να προστατεύσει τα μέλη του από τον αδελφοκτόνο πόλεμο που έχουν δρομολογήσει θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες στην Κεφαλονιά.

 

Με τιμή,

Γιάννης Γαβριελάτος

 

ΣΗΜ. "Ι": Υπάρχει μια αρχαία ρήση: "Ο σιωπών δοκεί συναινείν". Και η λαλίστατη τοπική ΝΟΔΕ συναίνεσε, δια της σιωπής της, σε ότι είδαμε στο δημοτικό συμβούλιο του περασμένου Σαββάτου.

Και υπήρξαν πολλοί οι σωπαίνοντεςμ που νομίζουν πως, δια της σιωπής, ένιψαν τα χέρια τους και τη συνείδηση τους.

Οι σιωπούντες ανήκουν σε δυο κατηγορίες :

Σε εκείνους που σιωπώντας ψήφισαν (τι άραγε;): Σαββαόγλου, Κωνσταντάκης, Κουνάδης.

Και σε εκείνους, που φρόντισαν να απουσιάσουν: Μιχαλάτος, Κεκάτος, Μαρκέτος, Πυλαρινός.

Τα ονόματα γράφονται, για την ιστορία.

Ο κ. Γιάννης Γαβριελάτος δεν σώπασε. Κι αυτό,  για την ιστορία, την αλήθεια και το ήθος. Σε κανένα κόμμα δεν είναι τα πράγματα ίδια. Πόσο μάλλον, οι άνθρωποι. Ως ότου διαλυθούν τα κόμματα που μας διάλυσαν, έτσι θα έχουν τα πράγματα.

Όταν προσέρχεσαι σε μια διαδικασία ικανοποίησης προσωπικών παθών, σαν κότα, θα βγεις ψητό κοτόπουλο σχάρας. Όθεν μεθερμηνευόμενον, μαδημένο...

(Σιγά, μη συγκινηθούν)