Share |

Παιχνίδια καθεστωτικής φαντασίας

 

Σήμερα, θα τρέξουμε μια σειρά θέματα, με τρόπο βιαστικό. Κοινό χαρακτηριστικό;

Μια κοινωνία σε κρίση. Και όχι , απαραίτητα, οικονομική. Μια κρίση ες κρανίου τόπον:

 

  1.  

Ισίδωρος Πόσδαγλης: Υπάρχει;

Το θεωρήσαμε ενδιαφέρον θέμα, όταν το πρωταντικρύσαμε. Η συνέχεια; !!!!!!

Νομίζουμε πως μπορούμε να παρακολουθήσουμε μερικά παιχνίδια καθεστωτικής αποδιοργάνωσης, συνοδευόμενα από σημαντική ποσότητα ανοησίας. Όχι, όμως,  όλα.

Αν πούμε πως κάτι κρύβεται, δεν θα μπορέσουμε να το επιβεβαιώσουμε. Η βλακεία, όμως, δεν κρύβεται.

Κάποιος ξεκινά να εμφανίζει αποσπάσματα από ένα βιβλίο και ξαφνικά μας λέει πως  …δεν έχει το βιβλίο!!! Η συνέχεια πέρασε στους οπαδούς των προφητειών του γέροντα Παϊσιου. 

(Αν υπάρχουν , όμως, τα αποσπάσματα, μιλούν για κάτι πολύ περισσότερο από ένα χάρτη). 

 

2. Η αριστερά πριμοδοτείται δημοσκοπικά, ώστε να μαζέψει κανένα κουκί. Η πριμοδότηση προέρχεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τύπου Αλαφούζου και τις γνωστές αντικειμενικές δημοσκοπικές εταιρείες. 

και οι αριστεροί ...πανηγυρίζουν. 

 

3. Υπάρχει ένας λαός που βγήκε πέρισι στους δρόμους και φώναξε: Δημοκρατία. Δημοκρατία, με τον τρόπο που το εννοεί αυτή η ελληνική λέξη. 

Δεν θα ξοδευτούμε πολύ, για να υποστηρίξουμε πως αυτό που ειπώθηκε αποτελεί σημαντική πολιτική παρακαταθήκη. και δεν την έθεσε κάποιο κόμμα, μια και αυτά εκείνες τις μέρες ήταν όλα  "αλλού" (Πάντα είναι αλλού). Το θέμα έθεσε ο λαός, αλλά οι κάθε είδους αριστεροί επιμένουν να τον αγνοούν και να κάνουν πως δεν τον βλέπουν.  

Ο λόγος είναι απλός: Δεν έχουν ρόλο σε αυτό το παιχνίδι που θέλει να παίξει ο λαός. Και ασχολούνται με βαρυσήμαντες αναλύσεις, λοιδωρούν το λαό και βαράνε καμπάνες για να "ξυπνήσουν οι κοιμισμένοι". (Οι ίδιοι, όμως, δεν ακούν τίποτα). 

Κατά τα άλλα, "Άμεση Δημοκρατία" είναι η λέξη της μόδας. Πολλοί την επικαλέστηκαν, τη χρησιμοποίησαν και κάποιοι την έχουν βάλει και στο πολιτικό τους πρόγραμμα:

"Πατριωτικό Μέτωπο" και "Κόμμα Ελλήνων Πειρατών", είναι δύο από αυτά. 

Το σύνθημα το είδαμε. Περιεχόμενο και ουσία δεν βλέπουμε. Αμφότερα έχουν καταστατικά που θα ζήλευε και ο Στάλιν. 

Η επανάσταση είναι εδώ και θα τη δουν από κει που δεν την περιμένουν. 

 

4. Χένρυ Κίσσινγκερ: 

Ο Γέροντας Χένρυ προφητεύει. Στην ηλικία του, ένας από τους διαμορφωτές του σύγχρονου κόσμου, βγάζει όλες τις φοβίες, πάνω στις οποίες έστησε και καθιέρωσε πολιτικές. 

Από τη συνέντευξη , κρατάμε και σχολιάζουμε αυτό μόνο: 

«Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος»

Δεν ξέρουμε αν θα γίνει πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας. Ξέρουμε, όμως, πως έχουμε πόλεμο μεταξύ των λαών της γης και μιας ολιγαρχίας ασήμαντων ηλιθίων, που αντλούν εξουσία από το χρήμα που διαθέτουν. 

Και η πείνα είναι εδώ και εξαπλώνεται, δίχως συμβατικό πόλεμο. Απλώνεται, με τον ΄πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κάποιοι λίγοι, μέσα απ΄οτις οθόνες τους. Με συνοδοιπόρους και συμμάχους όλα τα κόμματα, σαχλούς συνομωσιολόγους, αριστερούς ιδεαλιστές και ασυνάρτητους "επιστήμονες".

Ώρες - ώρες είναι τόση η βλακεία, που αναρωτιέσαι μήπως δεν είναι βλακεία και είναι απλώς διαδικασία αποβλάκωσης, επ' αμοιβή.  

 

Η απάντηση , όμως, στο απόσπασμα από τη συνέντευξη του προφήτη Χένρυ είναι απλή: 

Ο απλός άνθρωπος  ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πεινασμένους και την πείνα που τον απειλεί, με ένα πιάτο φαγητό. Τα όπλα θα τα χρειαστεί για άλλη δουλειά.  Αν τα χρειαστεί. 

 

Είμαστε πολλοί. Είμαστε ανώνυμοι. Είμαστε παντού.

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΕΧΟΥΜΕ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΤΟ ΛΕΝΕ. ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΦΙΛΙΑ, ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΌΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ . 

 

 

Τον εμφύλιο που ονειρεύεστε και προωθείτε , δεν θα τον δείτε. 

Έχουμε πόλεμο και τον έχουμε με κάποιους λίγους. 

 

 

(Εικόνα Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)