Share |

Παπανδρέου ζήλεψε ...Παρίση

Σε πρότυπα «Λευκά Οίκου» οργανώνεται το Μέγαρο Μαξίμου με εξειδικευμένο προσωπικό και συνεργάτες και την Ρεγγίνα Βάρτζελη*  σε ρόλο επικεφαλής της γενικής γραμματείας παρά τω πρωθυπουργώ.

Το νέο στρατηγείο θα στηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα υπάρξουν επτά νέες διευθύνσεις με ταυτόχρονες καταργήσεις άλλων γραφείων στο Μαξίμου. Πρόκειται για τις «μονάδες» παραγωγής πολιτικής, επικοινωνιακού σχεδιασμού, παρακολούθησης κυβερνητικού έργου, καινοτόμων πολιτικών, διοίκησης και οργάνωσης, συντονισμού ειδικών προτεραιοτήτων και σχέσεων με την κοινωνία. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα οι θέσεις των προϊσταμένων γραφείων θα μετατραπούν σε θέσεις προϊσταμένων μονάδων. Οι σημερινοί 125 υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου θα γίνουν 150 και ήδη η κ. Βάρτζελη έχει κάνει τις επιλογές της όσον αφορά την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Η ισχυρότερη μονάδα είναι αναμφίβολα αυτή του πολιτικού σχεδιασμού για την επίτευξη κυβερνητικών στόχων, δηλαδή την διαχείριση του κυβερνητικού έργου, την παρακολούθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών και την διαχείριση κρίσεων. Ουσιαστικά είναι η μονάδα που συνδέει τον πρωθυπουργό με την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ , τα υπουργεία και τους πολίτες.

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν στην ισχυροποίηση αυτή της κ. Βάρτζελη, άλλα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν συντονιστικές αρμοδιότητες και κατά πόσο θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο μοντέλο για την νέα οργάνωση του Μεγάρου Μαξίμου.
 www.newscode.gr (δια χειρός kefaloniapress)

* από τη Σκάλα

H foto από το κυριακάτικο σχολείο μεταναστών! (εύκολα μαθαίνουν)

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ