Share |

Παρίσης: Στο δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ!!!

Όταν ο ΓΑΠ έλεγε "λεφτά υπάρχουν", δεν ήξερε.

Όταν ο Παρίσης έταζε, ούτε αυτός ήξερε.

Καλά! Δεν ήξεραν. Δεν ρωτούσαν;

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 Αργοστόλι 5-05-2011                                                           

ΘΕΜΑ: «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ»
       Δραματικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν στον Δήμο μας μετά από την σημερινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για ένταξη του Δήμου Κεφαλλονιάς σε πρόγραμμα επιτήρησης και εξυγίανσης λόγω των τεράστιων χρεών που έχει σήμερα.

        Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα διαρκέσει 3 χρόνια ενώ αναμένουμε να πληροφορηθούμε τις «ποινές» που θα προβλέπονται για τον Δήμο μας, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα επιδεινώσουν την θέση του Δήμου μας στους τομείς των έργων, του προσωπικού, της κοινωνικής πολιτικής, του τομέα των εκδηλώσεων, του πολιτισμού, κ.ο.κ.

      Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν πλέον να αναγκάσει την Δημοτική Αρχή να αναπροσαρμόσει όλα τα προγράμματά της και επαναπροσδιορίσει όλους τους στόχους και τις δράσεις που είχαν ήδη προγραμματιστεί.

       Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς διά του παρόντος δελτίου τύπου θέλει να υπενθυμίσει ότι, για αυτή την κατάσταση και για την ανωτέρω εξέλιξη δεν φέρει καμία πολιτική και καμία διαχειριστική ευθύνη.

        Η πραγματικότητα, οι νόμοι, η λογική αλλά και το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει την σημερινή ηγεσία του Δήμου, την επιφορτίζει με την υποχρέωση για την διαχείριση της παρούσας κρίσης.

        Ο Δήμαρχος καλεί τους πολίτες του νησιού να σταθούν στο ύψος που απαιτούν οι νέες περιστάσεις και μαζί με την δημοτική αρχή, χέρι-χέρι, να δώσουν και αυτή την μάχη μη έχοντας καμία άλλη επιλογή.

        Τέλος, ο Δήμαρχος δηλώνει ότι αυτές οι ώρες δεν είναι για καταμερισμό ευθυνών, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν, διότι τέτοια πολυτέλεια δεν διαθέτουν οι συνθήκες που βιώνουμε.

        Για οτιδήποτε νεότερο ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα κρατήσει ενήμερους τους πολίτες του νησιού μας.