Share |

ΠΑΡΙΣΗΣ: ΔΥΟ ΛYΣEIΣ ΓIA TH ΔIAΔHMOTIKH

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ:

Δύο πλέον είναι οι λύσεις για να μη βρεθούν στο δρόμο οι 59 Εργαζόμενοι της Διαδημοτικής και να μην μετατραπεί η Κεφαλονιά σε απέραντο σκουπιδότοπο εν όψει Πάσχα και νέας τουριστικής περιόδου.

1ον) Να προχωρήσει η πολιτική λύση με βάση το σχέδιο για τροπολογία, που έδωσε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίση στον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, κατά την εδώ σύσκεψη στο Νέο Δημαρχείο και

2ον) Να εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών τις αποφάσεις του δήμαρχου μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, με βάση τις οποίες οι 59 Εργαζόμενοι πρέπει να μονιμοποιηθούν, γιατί καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Ωστόσο αν η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει με βάση τη διττή προαναφερόμενη «φόρμουλα», αφήνοντας τα πράγματα «στον αέρα», θα δημιουργηθεί φοβερή αναστάτωση με τη «βόμβα» που θα σκάσει στη Διαδημοτική.

Πέραν απ’ όλα αυτά, μικρό φως στο «τούνελ της Διαδημοτικής» και σαν έσχατη λύση για τους Εργαζόμενους, δίνουν οι αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες ανοίγουν «παράθυρο νομιμότητας» για τους συμβασιούχους στον τομέα καθαριότητας του Δήμο Αθηναίων.

Το δικαστήριο με δύο αποφάσεις του δικαίωσε συνολικά 166 εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, θεωρώντας ότι με την πολυετή εργασία τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως εκ τούτου οι συμβάσεις τους θα πρέπει να μετατραπούν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Oι δύο αποφάσεις του τμήματος ασφαλιστικών μέτρων, αποτελούν ανάσα για τους συμβασιούχους καθώς ο Δήμος Αθηναίων είναι υποχρεωμένος να τους κρατήσει τουλάχιστον μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση επί της κύριας αγωγής. Κάτι που με βάση τους υπάρχοντες ρυθμούς απονομής της δικαιοσύνης, δεν αναμένεται να έχει γίνει πριν τη συμπλήρωση διετίας.

 

--------------------------------------------------------------------

ΣΗΜ."Ι": Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Είχαμε δίκιο, όταν είπαμε πως ο "πολιτικός μαχητής" βιάστηκε να στείλει στο "πυρ το εξώτερον" τους υπαλλήλους της Διαδημοτικής.

Προτείνει στη κυβέρνηση τη λύση που μπορούσε να δώσει μόνος του!!!

"2ον) Να εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών τις αποφάσεις του δήμαρχου μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, με βάση τις οποίες οι 59 Εργαζόμενοι πρέπει να μονιμοποιηθούν, γιατί καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου".

 

Ο κύριος Παρίσης, στη νεώτερη ανακοίνωση του, προσπαθεί να "απαντήσει" στη δική μας άποψη - "γνωμοδότηση", χωρίς να την αναφέρει.  Προτείνει στην κυβέρνηση να δεχτεί μια "μελλοντική" απόφαση του δήμου, για άμεση πρόσληψη των εργαζομένων, απόφαση που έπρεπε να έχει πάρει κι ενώ ήδη τους έχει "αδειάσει", με την ερώτηση, που κατατέθηκε στη βουλή, όπου γράφει κατά λέξη:

"Κατά την διαδικασία διαπίστωσης του προσωπικού στο νέο Δήμο αποκαλύφθηκε ότι,  κανένας από τους 59 εργαζόμενους στην Διαδημοτική Επιχείρηση δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, αφού όλοι έχουν προβληματικές συμβάσεις με την εταιρεία και καμία από αυτές δεν θεωρείται νόμιμη παρότι υπάρχουν εργαζόμενοι σε αυτήν 25 χρόνια".

 

Άντε τώρα, να πάρεις απόφαση και να τη δεχτεί ο επίτροπος του "Ελεγκτικού Συνέδριου", αφού προηγήθηκε αυτή η δήλωση και δημιουργήθηκε θέμα εκ του μη όντος.

Εμείς επανερχόμαστε στις ερωτήσεις μας:

"Τι προηγήθηκε  και με βάση ποιες εγκυκλίους, γνωματεύσεις ή γνωμοδοτήσεις, ο κ. Παρίσης διεπίστωσε πως όλοι έχουν προβληματικές συμβάσεις;"

 

Ειλικρινά, να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά κάποια "λάθη" μπορούν να αποβούν τραγικά για κάποιους. Καλό θα είναι να συμμαζέψει τους "συμβούλους" του, γιατί αυτός χρεώνεται τα κατορθώματα τους. Έστω και τώρα, να πάρει την απόφαση μεταφοράς όλων των εργαζομένων στο Δήμο και "να στείλει το μπαλάκι" στον επίτροπο και την κυβέρνηση.

Τώρα, βέβαια, η απόφαση του Δ.Σ. θα έχει, σαν "ελάττωμα", τη δική του "γνωμοδότηση". Θα κονταροχτυπιέται με την ερώτηση που κατατέθηκε!!!!

Ο επίτροπος δεν είναι κάποιος "κέρβερος". Άνθρωπος είναι. Και η απόφαση της μεταφοράς των εργαζομένων στο δήμο στηρίζεται σε πολλά νομικά επιχειρήματα.

Και ο βουλευτής να μη νίπτει τας χείρας του. Ας βάλει το χεράκι του στα σκουπίδια κι ας λερωθεί λιγάκι. Κυβερνητικό κατόρθωμα είναι όλη αυτή η εμπλοκή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και ολιγωρίες.

Η διαδημοτική Κεφαλλονιάς ήταν πάντα μια "ιδιαιτερότητα" στον ελλαδικό χώρο. Και η γενική νομοθεσία, συχνά - πυκνά, την άφηνε "απ' έξω".

 

 

(σκίτσο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ: "ψυχοχωματερή")