Share |

ΠΕΡΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Όταν η κοροιδία γίνεται τόσο φανερά, τότε παύει να είναι κοροιδία και λέγεται ψέμα. Έκπληκτοι για μια ακόμα φορά από τα καμώματα του νέου Δήμαρχου και του περιβάλλοντός του, διαβάσαμε χθές 14 του Γενάρη, ένα ανεκδιήγητο «δελτίο τύπου» καθαρά γκαιμπελικής έμπνευσης, προερχόμενο από τον Δήμο Ιθάκης, όπου μάθαμε ότι για πρώτη φορά στην Ιθάκη υπάρχει πανστρατιά εθελοντών, οι οποίοι , μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου, θα περνάνε από το Δημαρχείο, προκειμένου να «παρέχουν εργασία στο Ιδιαίτερο Γραφείο του (sic) με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών, την μη επιβάρυνσή των (sic) και την άνευ λαθών διεκπεραίωση θεμάτων που απασχολούν το Ιδιαίτερο Γραφείο του» όπως επί λέξει αναγράφεται σε αυτό!!!!!!!!!

Ας τα πάρουμε ένα ένα τα αστειάκια αυτά και άς τα αποδομήσουμε:

1.Από πότε και βάσει ποιού θεσμικού πλαισίου το «Ιδιαίτερο Γραφείο» του εκάστοτε Δήμαρχου στεγάζεται στο Δημαρχείο;

2.Από πότε κα βάσει ποιού θεσμικού πλαισίου οι δήθεν εθελοντές ασκούν δημόσια διοίκηση;

3.Ποιός τους είπε πως μπορούν να χειρίζονται δημόσια και δημοτικά έγγραφα και βάσει ποιάς σχετικής νομοθετικής διάταξης;

4.  Γνωρίζουν άραγε τι λέει το άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα που τιτλοφορείται «Αντιποίηση» και αναφέρει επί λέξει στην πρώτη παράγραφο: Όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή;

5.Τι λένε περί αυτών οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας;

Και επειδή έλειπαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από το νησί και δεν γνωρίζουν τι συνέβαινε στο παρελθόν, άς μάθουν τα ακόλουθα:

1.Τα φεστιβάλ θεάτρου, οι εκδηλώσεις του Φήμιου (μουσικές, θεατρικές, ραδιόφωνο τοπικό κλπ) βασίζονταν καθαρα σε εθελοντική προσφορά και εργασία.

2.Ο Δημοτικός Κινηματογράφος από το 1997 που επαναλειτούργησε μέχρι και σήμερα, στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά και εργασία των μελών του Θεατρικού Σωματείου Ο ΦΟΡΚΥΣ που κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκονται εκεί και κόβουν εισιτήρια και λειτουργούν το μπάρ του κινηματογράφου απολύτως δωρεάν.

3.Τα μονοπάτια που έχουν διανοιχθεί ή συντηρηθεί στην Ιθάκη κατά την τελευταία δεκαετία, έχουν γίνει με την απολύτως εθελοντική προσφορά και εργασία δύο ανθρώπων από το Σταυρό.

4.Τα σωματεία που συντηρούν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην Ιθάκη, άραγε πού στηρίζονται; Στην έμμισθη εργασία ή στην απολύτως εθελοντική προσφορά;

Και δεν αναφέρω ονόματα για δύο λόγους: Πρώτον: ο εθελοντής δεν κάνει σημαία τον εθελοντισμό του για να του πούν μπράβο, αλλά επειδή το νοιώθει ως κοινωνική προσφορά και Δεύτερον: αν ήταν να γράψω τα ονόματά τους θα χρειάζονταν ολόκληρο βιβλίο και όχι τρείς γραμμές με επαγγελματική ιδιότητα μάλιστα!

Τι να πεί κανείς! Ζούμε σε μια εποχή   που τα πάντα ευτελίζονται. Στον τόπο μας μάλιστα αυτό γίνεται με κινηματογραφική ταχύτητα πλέον.

Ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση και η ανατροπή αυτής της εφιαλτικής κατάστασης που έχει κατακλύσει το νησί μας, προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μας και την αισθητική μας και εκμαυλίζει συνειδήσεις.

Ά! Να μην ξεχάσω:

1.Να μην κυκλοφορώ από σήμερα 15 του Γενάρη από την πλατεία γιατί θα κλείσει ο παραλιακός δρόμος και

2.Μεθαύριο πρωί πρωί να πάω με τα συμβόλαιά μου στο Δημαρχείο , προκειμένου να τα καταθέσω στο Κτηματολογικό Γραφείο , γιατί μπορεί να θεωρηθώ εκπρόθεσμος και να έχω επιπτώσεις στην αναγνώριση της ιδιοκτησίας μου!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ

Δικηγόρος

 

ΠΗΓΗ: ithacanews.gr

Σχόλια

Όπως σχολίασα και στο άρθρο του Χρήστου,η κατάσταση θυμίζει τους Ντιουκς,με το δήμαρχο-κουμανταδόρο Μπος Χογκ και το σερίφη Ρόσκο Π.Κολντρέιν... Για κλάμματα η όλη κατάσταση...