Share |

Πολιτική...ακόμα πιο Μεγάλης Ομορφιάς

παλιά κείμενα θα βρείτε στις "συντομογραφίες" με τα μικρά γράμματα, κάτω από τον κεντρικό τίτλο ithacanet.
δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Η ιστοσελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Οι αδυναμίες της θα λιγοστεύουν.

Ετοιμάζουμε δημοσιογραφικό block. Η ιστοσελίδα είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς. Είναι το μέσο έκφρασης της μικρής ομάδας, με πρόχειρο τίτλο "αυτόνομοι πολίτες - ελεύθεροι άνθρωποι", η οποία έχει κακό σκοπό για το τραπεζικό - ολιγαρχικό καθεστώς. (Ελπίζουμε "η μικρή" να μεγαλώσει).

Από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, ακολουθούμε τη ρήση του Ρήγα Φεραίου και την κάνουμε πράξη, χωρίς κόλπα και σκοπιμότητες: "συλλογάται καλά, όποιος λεύτερα συλλογάται".

Όσα ακολουθούν, πρέπει να διαβαστούν, κάτω από το πρίσμα της επίσημης ανακοίνωσης της ομάδας "αυτόνομοι πολίτες, ελεύθεροι άνθρωποι": Εμείς που τα γράφουμε θα ψηφίσουμε ανυπακοή. Η απελευθέρωση της χώρας και η εγκαθίδρυση δημοκρατίας είναι πράξη και όχι λόγια. Και προϋποθέτει την απομάκρυνση ή την αναστολή των κομματικών διαιρέσεων. Ως τη λευτεριά και τη δημοκρατία. 

Η μικρή συμβολή μας στα όσα ζούμε είναι : Η αποχή να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πολιτικό , απελευθερωτικό και δημοκρατικό κίνημα.

(Γίνονται δεκτές εγγραφές για διάλογο και συμμετοχή σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, συζητήσεις  και πράξεις).

Μετά από αυτή την εισαγωγή, μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια. Δεν έχουμε εξαρτήσεις. Είμαστε αδίστακτοι. Αγαπάμε τους ανθρώπους. Διαφωνούμε με τις πράξεις τους. Θα συναντηθούμε μια μέρα. Ακόμα και μ' αυτούς που σήμερα "βάζουμε στο σημάδι της κριτικής". Οι όροι, οι στόχοι και η αλήθεια τους,  φτιαχνουν τις ωραίες συναντήσεις και όχι η μίζερη συναλλαγή, ο παραγοντισμός, ο κομματισμός και η υποκρισία. Όλα όσα μας διαιρούν.

(Σημ. για "αλλοδαπούς" αναγνώστες: "Παρίσης": υπ. δήμαρχος Κεφαλονιάς(ΝΔ, "υποστηριζόμενος από το επίσημο ΠΑΣΟΚ, δια της μεθόδου της συγκάλυψης). "Φόρτες-Καλούδης": "Αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια. "Τρεπεκλής": υπ. δήμαρχος Κέρκυρας (ΝΔ). "Αυλωνίτης": υπ. δήμαρχος Κέρκυρας (...). "Σπύρου": υπ.Περιφερειάρχης (ΝΔ). "Μπεριάτος": υπ.περιφερειάρχης (ΠΑΣΟΚ). "Μιχαλάτος": "Ανεξάρτητος" υπ.δήμαρχος Κεφαλονιάς. Συνεχίζουν στον β' γύρο, μόνο οι κομματικοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. )

  • Η πιο "ωραία" περίοδος των εκλογών είναι πάντα η εβδομάδα μεταξύ του α' και β' γύρου. Είναι η στιγμή, που καταργούνται οι ιδεολογίες, οι κομματικές εντάξεις, αλλά και οι υποψήφιοι.
  • Είναι η ώρα της καμαρίλας! Η ώρα που ο Γκαίμπελς παντρεύεται τη Μαφία.
  • Απολαύστε τη συνέχεια όσων γράψαμε χτες το πρωί, στο "Πολιτική ...Μεγάλης Ομορφιάς":

Θυμίζουμε:  Την Τετάρτη, το ψηφοδέλτιο του Μιχαλάτου ανακοινώνει "ψήφο κατά συνείδηση".

Την Πέμπτη το πρωί, "ανεξάρτητο" έντυπο γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων γράφει: "60 από τους 64 του Μιχαλάτου, στο πλευρό του Παρίση".

Την Πέμπτη το απόγεμα, ο Παρίσης εκδίδει ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον κ. Μιχαλάτο και το ψηφοδέλτιο του ...για τη στήριξη που του προσφέρουν.

Λίγο μετά, ο Μιχαλάτος βγάζει ανακοίνωση , στην οποία διαψεύδει "δημοσιεύματα" και όχι τον κ. Παρίση!

Αυτά γράψαμε , χτες. Η συνέχεια:

Σε διαμαρτυρίες υποψηφίων του, για τον τρόπο που έκαμε τη διάψευση, η απάντηση του Μιχαλάτου είναι: "Δε βγάζω άλλη ανακοίνωση".

Παρασκευή απόγευμα, στη συγκέντρωση του, ο Παρίσης ευχαριστεί, για μια ακόμα φορά, τον Μιχαλάτο ...για τη στήριξη του. Η ομιλία Παρίση έγινε με παρουσία του Μιχαλάτου και μερικών συμβούλων του (διακρίναμε Παυλάτο Παν., Κουκουλέτσο Θωμά, Πουσναρά και άλλα στελέχη και συγγενείς του ψηφοδέλτιου Μιχαλάτου).

Φυσικά, δεν βγαίνει άλλη ανακοίνωση εκ μέρους του Μιχαλάτου, που να διαψεύδει τον Παρίση και τα όσα ο ίδιος άκουσε να λέει, περί στήριξης. Τούτη τη φορά δεν θα μπορούσε να κρυφτεί πίσω από τη φράση "παραπλανητικά δημοσιεύματα", αφού ήταν αυτήκοος μάρτυρας των όσων είπε ο κ.Παρίσης.

Είναι προφανές πως ο κ.Μιχαλάτος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση της πλειοψηφίας των υποψηφίων του και στηρίζει Παρίση. (Θυμηθείτε, πως την άλλη μέρα των εκλογών πήγε Αθήνα, για προσωπικές δουλειές). 

  • Όποιος νομίζει πως τελειώσαμε με την μεγάλη  πολιτική κάνει λάθος. Εδώ εμπλέκεται και η "χάρη μας".
  • Δημοσίευμα μας, με τίτλο "δεν τους βγαίνει", αναπαράγεται από blogs της Κέρκυρας, τυπώνεται και μοιράζεται στο διαδίκτυο με emails και στους δρόμους, χέρι - χέρι, κυρίως από νέους, οι οποίοι καλούν τον κόσμο να ψηφίσουν Τρεπεκλή (ΝΔ) και ΜΠεριάτο (ΠΑΣΟΚ), για να μην περάσουν οι εκπρόσωποι της διαφθοράς και της διαπλοκής! 
  • Απάντηση από Κέρκυρα δεν έχει δοθεί στο δημοσίευμα μας.
  • Προσπάθεια "ανασκευής", κάνοντας το άσπρο - μαύρο, γίνεται με κείμενο στα κεφαλονίτικα blogs , που στήριξαν ...Φόρτε!
  • Γράφτηκε πρώτα στα "πολιτικά μεζεδάκια" και αναπαράχθηκε από άλλα. Το μόνο ""φορτικό" blog που δεν το δημοσίευσε είναι αυτό του υποψήφιου του Φόρτε, Σπ.Παγώνη. (Για να μην "καρφωθούν").
  • Απόπειρα μας να αφήσουμε μικρό σχόλιο απέτυχε, γιατί απλούστατα ...δεν το δημοσίευσαν.
  • Μία παρένθεση, εδώ: Και άλλοι φίλοι του ithacanet προσπάθησαν να κάνουν σχόλια σε blogs , που στήριζαν , ταυτόχρονα Φόρτε και Μιχαλάτο, αλλά δεν δημοσιεύτηκαν. Η "πεμπτουσία του διαλόγου και της δημοκρατίας", όπως έχει αποκληθεί η λειτουργία των blogs, καταργείται, όταν προτεραιότητα έχουν οι πολιτικές μικροσκοπιμότητες. Η ολοκλήρωση αυτής της πρακτικής ήταν η μη δημοσίευση σχολίου μας ...στο blog των αναρχικών Κεφαλονιάς!!! 
  • Όλα αυτά δείχνουν πως κάτι πολύ - πολύ "σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας". Στο βασίλειο της Δημοκρατίας, όπου και οι "αναρχικοί" γίνονται εξουσιαστές.

Αν νομίσατε πως τελειώσαμε, κάνετε λάθος. Ίσως, να αφήσουμε σχόλιο-απάντηση στις "υπόγειες διαδρομές", μόλις έχουμε όρεξη και χρόνο, στο liston place της Κέρκυρας, όπου, μέχρι τώρα, δεν μας έχουν λογοκρίνει!

  • Η μοναδική μετεκλογική και προεκλογική εμφάνιση του Φόρτε στο μεσοβδόμαδο, γίνεται στο μοναδικό έντυπο που στήριξε ταυτόχρονα Παρίση, Φόρτε και Μιχαλάτο.
  • Και για να τελειώνουμε με τα μισόλογα και τα υπονοούμενα :
  • Όπως ο κ. Μιχαλάτος "μετέφρασε" την" ψήφο κατά συνείδηση"  σε "στήριξη Παρίση", με τον ωραίο τρόπο που περιγράψαμε, έτσι κι ο Φόρτες μεταφράζει το «όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά» στο  "η μάχη της Κυριακής θα κριθεί στην ελεύθερη ή όχι έκφραση των πολιτών". Και ταυτόχρονα , επιτίθεται στο ψηφοδέλτιο Μπεριάτου, χάρις στις κοτσάνες που πέταγε ο Βαλλιανάτος σε όλη την προεκλογική περίοδο: "Η αλαζονεία είναι πολύ κακός σύμβουλος στην πολιτική". (Σε αυτό έχει δίκιο).
  • Πώς ο άνθρωπος να ψηφίσει Μπεριάτο, μετά από όσα του έσουρε ο Βαλλιανάτος;
  • Το μήνυμα και το μέσο ταυτίζονται. Οι "επικοινωνιολόγοι", (γκαιμπελικοί και μη), ξέρουν τι θα πει μέσο και τι μήνυμα.
  • Κάποιοι, λοιπόν, θα πάνε στην κάλπη "με ή χωρίς ελεύθερη βούληση". Μεταφράστε το , εσείς.
  • Εμείς, πάντως, δεν θα πάμε στην κάλπη, διότι δεν μας αφήνουν να πάμε αυτοί που έφτιαξαν το μενού των εκλογών. Δεν μας αφήνουν να πάμε αυτοί που εμπόδισαν, πολίτες, χωρίς κομματική διασύνδεση και χρήμα να είναι υποψήφιοι. 
  • Αυτό , τώρα, είναι "ελεύθερη" ή "ανελεύθερη" βούληση;  Να ρωτήσουμε τους πολιτικούς μας, όλοι ειδικοί αναλυτές λέξεων και νοημάτων. Ούτε ο Μπαμπινιώτης τους φτάνει.
  • Ξέρουν να βάζουν υπογραφή σε κείμενα και να τα αναιρούν στην πράξη. (Λέγε με Μιχαλάτο).
  • Ο κ. Καλούδης στην Κέρκυρα, ψηφίζει Σπύρου και Αυλωνίτη. Για το τι ψηφίζει ο κ. Φόρτες στην Κεφαλονιά, βγάλτε μόνοι σας το συμπέρασμα.
  • Είμαστε όλοι μας μεγάλα παιδιά. Και ο Μάκης.
  • "Κύκλοι Φόρτε" διαδίδουν πως "ο Κοτσιλίνης αθέτησε συμφωνία στήριξης του Φόρτε". 
  • Δεν ξέρουμε, ούτε μας ενδιαφέρει να μάθουμε , αν ισχύουν όλα αυτά. Μπορούμε να καταλάβουμε, όμως, πως αυτές οι "διαρροές" μπορούν να γίνουν μια καλή δικαιολογία για το τι πρέπει να κάνουν όσοι "συλλογίζονται λεύτερα".
  • Δεν είμαστε "αριστεροί" ή "δεξιοί". Είμαστε έλληνες, είμαστε πατριώτες, είμαστε δημοκράτες και, κυρίως, είμαστε άνθρωποι.

(κουραστήκαμε. Τα υπόλοιπα, μετά το μεσημέρι. Ναι. υπάρχουν κι άλλα).

(Σκίτσο : Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)