Share |

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ: Ο πρώτος ψεύτης του τόπου

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

Να διαβάζετε προσεκτικά, τη βροχή των απαντήσεων.

Οι ουσία των ερωτήσεων παραμένει αναπάντητη. Εμείς ξέρουμε, αλλά, επειδή είμαστε μεγαλόψυχοι, αφήνουμε άλλους να μιλήσουν πρώτα.

Μικρή ανακεφαλαίωση: Το θέμα μας δεν ήταν μόνο η "αποχέτευση της Σκάλας", θέμα που άρχισε να ξετυλίγεται. Δεν αρκεί αυτό για τον τίτλο του "πρώτου ψεύτη".

κ. Παρίση, αν τη Δευτέρα, η απογραφή που θα καταθέσετε για έγκριση, δεν συμφωνεί με τα 43 εκ, που ανακοινώσατε, συμφωνείτε να σας απονείμουμε τον τίτλο του "πρώτου ψεύτη του νησιού";

Ήδη, η "δική σας απογραφή", κ. Παρίση,  έχει μειωθεί κατά 5.900.000 ευρώ, λόγω της "αποχέτευσης της Σκάλας".  

Εμείς, επειδή είμαστε καλόκαρδοι και για να σας δυσκολέψουμε την κατάκτηση του τίτλου, σας κάνουμε δώρο, τα 5.900.000 ευρώ.

Άρα, πάμε σε μια "δική σας απογραφή" στα 37 εκ , περίπου. (Στρογγυλεμένη αφαίρεση, με τα λίγα μαθηματικά που ξέρουμε: 43-6=37).

Αν η απογραφή που θα καταθέσετε τη Δευτέρα για έγκριση δεν συμφωνεί με τα 37 εκ, να σας απονείμουμε τον τίτλο του "πρώτου ψεύτη του νησιού";

Μια ακόμα απορία: Τι είδους μαθηματικά και τι είδους συμβούλους χρησιμοποιήσατε, για να ανακαλύψετε τα 43 εκ  , χρέος;

Ρωτάμε, γιατί θέλουμε να απονείμουμε και σ' αυτούς αναμνηστικά μετάλλια και θα ζητήσουμε και βράβευση από τη Μαθηματική Εταιρεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ορκωτών και Μη Λογιστών.

Επιπλέον, θα εισηγηθούμε να μας εκπροσωπήσουν και στην Μαθηματική Ολυμπιάδα, αλλά και σε κάθε άλλο διαγωνισμό , που χρειάζεται ιδιαίτερες μαθηματικές και νοητικές ικανότητες.

Θα προτείνουμε να συσταθεί και διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ώστε να εξεταστεί λεπτομερώς, η επιστημονικότητα των μεθόδων που εφαρμόζει ο Δήμος Κεφαλλονιάς στις απογραφές, στην απλή αριθμητική (πρόσθεση και αφαίρεση)  και στη λογιστική αποτίμηση στοιχείων χρέους. Μετά την επιστημονική εξέταση, θα ζητήσουμε , η μέθοδος να πάρει το όνομα σας: "Λογιστική Μέθοδος Παρίση". Έκτος κι αν μας πείτε το όνομα του εμπνευστή των αριθμών. Δεν είναι σωστό να αδικούμε κάποιον,  με τόσο σημαντικό έργο. Η ιστορία πρέπει να γράψει.

Τέλος, και για την ιστορία, θα θέλαμε να ξέρουμε όλοι αυτοί οι μαθηματικοί, επικοινωνιακοί και οικονομικοί  σύμβουλοι , πόσο στοιχίζουν στο φουκαρά τον πολίτη;

KΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ.

ΥΓ. Μια φορά, που έκαμα ένα παρόμοιο λάθος, σαν άνθρωπος που είμαι, ένα κοριτσάκι 12 χρονών, τότε, μου είχε πει και με πλήγωσε , θανάσιμα:

"Μα, πόσα κιλά μαλάκας είστε, κύριε Γιάννη, και κάνετε λάθος  12 + 5,9 εκατομμύρια (ας πούμε) , μόνο  σε μια  πρόσθεση;"

Παρηγορήθηκα που με είπε "κύριε Γιάννη". Δεν έχω το θάρρος και τον αυθορμητισμό του κοριτσιού, για να θέσω σε οποιονδήποτε κύριο ή κυρία, το ίδιο ερώτημα: "μα, πόσα κιλά μαλάκας είστε...κυρία μου;". Πάντα μου άρεσε αυτή η ερώτηση, αλλά θα μου μείνει αχρησιμοποίητη.

Βρε, Ανουσάκη, κάτι τύπους που βρίσκεις να στηρίζεις!!!

Και μη ξεχνάτε "...φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας"(Θουκιδίδης).

 

Δον ΨΥΧΩΤΗΣ: γύρω γύρω Κυριακή και στη μέση η Δευτέρα

(Ο ίδιος και στα σκίτσα)