Share |

Σκοτώνουν. Έχουμε χούντα και κατοχή

Σαν αμερικάνικη υπερπαραγωγή. Το σκηνικό στημένο μπροστά στις κάμερες για τους τηλεθεατές. 

ΜΑΤ εναντίον "κουκουλοφόρων", που φυσικά δεν θα συλληφθεί κανείς. Φωτιές, μολότωφ, δακρυγόνα, εμπρησμοί , σε πλήρη ανάπτυξη και με ωραία σκηνοθεσία. 

Μουσική υπόκρουση, τα λόγια των έγκριτων:

  "Καταψηφίζουν την εθνική επιλογή"

  "Η βουλή αποφασίζει σωτηρία ή χρεοκοπία"

Τα ΜΑΤ δεν ήταν ποτέ του Παπανδρέου, όπως σήμερα δεν είναι των Παπαδήμου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη.

Είναι οι πραιτωριανοί της παγκόσμιας διακυβέρνησης των τοκογλύφων. 

Άξιος ο μισθός σας μισθοφόροι ξένων δυνάμεων κατοχής. 

 

Πίσω από το σκηνικό, όμως;

Χιλιάδες. Εκατοντάδες χιλιάδες, από το Σύνταγμα ως την Ομόνοια. Από τη Βασ. Σοφίας ως το Μοναστηράκι. Δίχως πανω και λάβαρα. Σαν σε εκδρομή. Σαν μια βόλτα ως το Ζάπειο. 

Και από κοντά τα ΜΑΤ με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά και ρόπαλα, εναντίον φιλήσυχων διαδηλωτών, οικογενειών και ενάντια σε κάθε είδους μικρή ή μεγαλύτερη σύναξη ανθρώπων. 

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Ξέρει αυτή. Έχει μάθει από τον Πρώτο Πόλεμο του Κόλπου , όπου έδειχνε πόλεμο δίχως θύματα. 

Αυτός ο λαός δε βάζει μυαλό. Όλο τον δέρνουν, όλο χημικά του ρίχνουν και όλο στο δρόμο βγαίνει. 

Και πού να δουν τι τους περιμένει από πίσω. 

Στην ταυτόχρονη κατάσταση κατοχής δικτατορίας και πολέμου, ο λαός οργανώνεται. Φτιάχνει την αλληλεγγύη του, την τροφοδοσία του, εξαπολύει μια επίθεση αγάπης και πολιτισμού και μετά... 

Η συνέχεια είναι γνωστή. 

Των ελλήνων οι κοινότητες έχουν αντέξει κάθε είδους βαρβαρότητα και θα λευτερωθούν, όπως πάντα. Ενωμένοι , με τον τρόπο των ελλήνων. Για δημοκρατία και ανθρωπιά, ενάντια στη βαρβαρότητα των άθλιων. 

Σχόλια

Σκοτώνουν κυρίως, την όποια απόπειρα εναλλακτικής σκέψης επι του "πολιτικού" επιβιωτισμού τους,που προσπαθεί εναγωνίως να αναδείξει τις βιωτικές αξίες ζωής.Το πολιτικό αίτημα έχει τεθεί, αρέσει δεν αρέσει, σε αριστερά και δεξιά καθεστωτικά μορφώματα.Τελευταίο τους οχυρό η αντιμνημονιακή συκότιση όπου ο σημαιοφόρος Σαμαράς Αντώνης σύρθηκε στην υπογραφή.Φαντάζεται κανείς οτι δεν άκουσε ποτέ οτι πρέπει να προσέχει να βάζει την υπογραφή του και το...;Ας το ξεκαθαρίσουμε, ξέρουν όλοι που πρέπει να τα βάζουν και τα "δύο" και ιδιαίτερα οι κατ επάγγελμα πολιτικοί. Καιρός είναι και η όποια "μεσαία" διανόηση να αντιληφθεί οτι ο "κόσμος" πλεόν δεν αναμένει ούτε απο αυτούς το δικό τους νέο τίποτα.Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ποιοί σκοτώνουν το σήμερα για να μη γεννηθεί το αύριο.Η νύχτα ξεκίνησε θα βρέχει καθημερινά "σίδερο".Πόλεμο αυτοί, αγάπη εμείς,όχι στο χύμα και τσουβαλάτο,αλλά με αυτογνωσία αλληλοσεβασμό και οργάνωση της ζωής μας.Ας φιάξουμε τα νέα δικά μας "ξύλινα" τείχη όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι,κανείς δεν θυμάται οτι η Αθήνα ξεθεμελιώθηκε πυρπολήθηκε απο τον Ξέρξη. Όλοι όμως είχαν εγκαταλέιψει πρόσκαιρα την πόλη και τον περίμεναν στη Σαλαμίνα.Τη Σαλαμίνα θυμούνται οι διάφοροι παπαρο Ελληνάρες, το σχέδιο ήττας για τη νίκη αφορούσε πολίτες που "ψήφισαν" την πρόταση Θεμιστοκλή.