Share |

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου: Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

 

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου

 

Μέλος  Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς

 

Σήμερα που η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο στρέφεται γύρω από την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη μικρής κλίμακας και την αναθεώρηση της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), η κυβέρνηση καταργεί ουσιαστικά το Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ στο Αργοστόλι, αντί να επενδύσει σε αυτό, αναβαθμίζοντάς το.

 

Σήμερα που η ιδιαιτερότητα τής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα απαιτεί την περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων, η κυβέρνηση καταργεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι, αντί να το μετατρέψει σε πυλώνα στήριξης της αποκέντρωσης και της αειφόρου ανάπτυξης.

 

Σήμερα που η κοινωνία για να επιβιώσει έχει άμεση ανάγκη από την πληροφορία και την επικοινωνία, η κυβέρνηση επιλέγει ουσιαστικά, την κατάργηση του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Λευκάδα, αντί να το στηρίξει και να το αναβαθμίσει.

 

Πρόκειται για επιθετική «χειρουργική» πολιτική τής κυβέρνησης. Σίγουρα δεν ασχολήθηκαν με την Πρόληψη του προβλήματος. Μπορούν όμως να επιστρατεύσουν καίριες αντιμετωπίσεις χρηματοδότησης, για την ανάνηψη του «χρόνια ασθενή» που λέγεται Παιδεία, με σεβασμό στους φοιτητές και στους διδάσκοντες, με παράλληλη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και,  κυρίως, με ανθρώπινο πρόσωπο.