Share |

Στην Ιθάκη, κάνουν πολλοί το χαζό

Τόσο καιρό κάποιοι γράφουν στην Ιθάκη, μιλούν, καταγγέλουν και ζητούν ελέγχους. Αλλά ο Περιφερειάρχης και ο α/περιφερειάρχης έχουν άλλα κριτήρια και άλλα μέτρα και σταθμά, για να κρίνουν τους ανθρώπους. Διαλέγουν, λοιπόν την Ιθάκη για να κόβουν πίτες και φιλοξενούνται σε κότερα έντιμων πολιτικών.

Φάτε τώρα, που το θέμα έχει γίνει πανελλήνιο. Να λογοδοτήσουν οι κ.κ. της Περιφέρειας και κατ' επέκταση η Ν.Δ. για τη συνένοχη στάση τους. Να εξηγήσουν τη σιωπή και την έμπρακτη συμπαράσταση σε κάποιον, για τον οποίο έπρεπε να έχει γίνει έλεγχος από καιρό.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ;;;;
«ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΑΣ «ΕΤΑΞΕΣ ΤΑΞΙΔΙ
ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΣ», ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΙ!!

Σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, την Παρασκευή 1/7 το απόγευμα, γύρω στις 17.00, ο Δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός προσήχθη στο Λιμεναρχείο Ιθάκης επειδή απέπλευσε από το νησί με το σκάφος του ARISE, το οποίο το ΣΔΟΕ έχει ακινητοποιήσει γιατί δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα σε ότι αφορά τον απόπλου του. Ο κ. Κασσιανός που ως γνωστόν δεν τον αγγίζει η οποιαδήποτε νομιμότητα αγνόησε την εντολή του ΣΔΟΕ και απέπλευσε από την Ιθάκη προς Κατάκολο προκειμένου να παραλάβει μαζί και με άλλο σκάφος 30 καλλονές από  ισάριθμες χώρες, εκπρόσωπους της ομορφιάς που θα διαγωνιζόντουσαν για την εκλογή της ΜΙΣΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ το Σάββατο 2/7 το βράδυ, στο νησί της Ιθάκης.
Μόλις ο Δήμαρχος επέστρεψε στο νησί τον περίμεναν Λιμενικοί και διακριτικά τον προσήγαγαν στο Λιμεναρχείο για τα περαιτέρω. Εκεί κατά πληροφορίες του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ απέφυγε όμως το αυτόφωρο μετά από κατά πάσα πιθανότητα άνωθεν και εντός της Περιφέρειας «πολιτική» παρέμβαση. Και εδώ μπαίνουν κάποια ερωτηματικά.
α] Γιατί το ΣΔΟΕ επενέβη μετά από 2-2,5 χρόνια που ο κ. Κασσιανός έχει αυτό το σκάφος και απολάμβανε τις διακοπές του στην γύρω περιοχή;
β] Γιατί οι Λιμενικές Αρχές της Ιθάκης, όλο αυτό το διάστημα δεν έκαναν έλεγχο στο σκάφος, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν διέθετε τα κατάλληλα έγγραφα για να μπορεί να ταξιδεύσει;
γ] Γιατί οι γειτονικές Λιμενικές Αρχές του Αστακού  Αιτωλοακαρνανίας και Σάμης Κεφαλληνίας δεν έκαναν και αυτές έλεγχο, μιας και ο κ. Κασσιανός επισκεπτόταν τακτικά και τα δύο λιμάνια, το μεν του Αστακού για να φεύγει για δουλειές του στη Ρουμανία, αλλά και της Σάμης όπου επισκεπτόταν τους φίλους του συναδέλφους και άλλους πολιτικούς;
δ] Γιατί πριν 1-2 μήνες που καταγγέλθηκε από την ιστοσελίδα μας, ότι «έκλεβε» ρεύμα για μέρες από κολώνα της παραλιακής πλατείας, μόλις 30 μέτρα από το Λιμεναρχείο, δεν επενέβηκαν οι Λιμενικές Αρχές. Αν συνέβαινε το οποιοδήποτε ατύχημα ποιος θα είχε την ευθύνη;
ε] Και αν είναι σωστή η πληροφορία μας για «άνωθεν εντολή», ώστε να αποφύγει το αυτόφωρο….. από που προέρχονταν και γιατί  έγινε αποδεκτή και από ποιους.
στ] Τελικά πότε ένας Δήμαρχος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος!!!!
      Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ρωτήσουμε, γιατί από τον Μάρτιο που καταγγέλθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης, για παράνομες πράξεις η αποφάσεις, από τους Δημοτικούς Συμβούλους Χρ. Σκληρό και Αθ. Λιβιτσάνη, αλλά και από τον πρώην Δήμαρχο Τηλ. Καραβία, αφού τις ανέβασε με προκλητικό τρόπο και διάθεση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιθάκης και με τον τίτλο «ΝΑ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» ακόμα δεν έχουν έρθει στο ΔΣ για συζήτηση και απόφαση, όπως είχε καλεστεί να κάνει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίου. Και μάλιστα σε επαφή που είχαμε με την προϊσταμένη της Διοίκησης, Τμήμα Τοπ. Αυτοδιοίκησης στην Κέρκυρα κ. Στραβοράβδη για την παράβαση αυτή του Δημάρχου και Προέδρου του ΔΣ μας απάντησε να ξαναστείλουμε το αίτημα μιας και η Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί εάν οι όποιες καταγγελίες έχουν απαντηθεί!!!!!
     Ακόμη δεν γνωρίζουμε την τύχη αναφοράς συμπολίτη μας προς τη Εισαγγελία Κεφαλονιάς για καθυστέρηση έκδοσης αδείας καταστήματος, αλλά και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του κλεισίματος άλλου, που λειτουργεί  περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς άδεια.
    Μετά από όλα αυτά ερχόμαστε να ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ, υπάρχουν κάποιοι που καλύπτουν τον Δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό και έξη μήνες τώρα απειλεί, βρίζει, αυθαιρετεί, παρανομεί και μάλιστα να έχει την αυθάδεια να καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους και το ΔΣ να αποδεχτούν δωρεά του 85.000€ για δημόσιες σχέσεις-ακόμη και για τα καύσιμα του σκάφους του, λες και οι άλλοι Δήμαρχοι στην Ελλάδα για θέματα του Δήμου τους, μετακινούνται με σκάφος, ελικόπτερο η ακόμη και με διαστημόπλοιο.
 
     ΥΓ. 1 Όσο για τα παπαγαλάκια του Δημάρχου, που «αγαπούν την Ιθάκη» και θεωρούν όλους όσους αντιπαλεύονται το «καμάρι» τους και τις αυθαιρεσίες-παρανομίες του, «αρρωστημένους εγκεφάλους» τους ευχόμαστε με τη σειρά μας «καλό κατευόδιο», όχι με πολυτελές σκάφος η τζιπ, αλλά με το πλοίο της γραμμής κι ας μην πήγε ακόμη μόνιμα στον Πίσω Αετό, όπως τόσο πολύ επιθυμούν.
    ΥΓ. 2 Όσο για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά με το σκάφος του Δημάρχου μας έκτατων περιστατικών σε νοσοκομεία, καλύτερα να το αποφύγετε!! Για σκέψου να θες να πας μια ώρα αρχύτερα στο ΓΝΝ Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι και να βρεθείς στο αυτόφωρο, μιας και το σκάφος δεν είναι νόμιμο.
    ΥΓ. 3 Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείται το ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΑΞΙ όπου οι ιδιοκτήτες του έχουν περάσει από σαράντα κύματα για να εκδώσουν τις άδειες του και από την άλλη στηρίζεται δύο νέα παιδιά που αποφάσισαν να ζήσουν στο νησί τους - χωρίς να φανταστούν ποτέ ότι τη δουλειά θα τους την «έτρωγε» ενίοτε ο Δήμαρχος με το παράνομο ARISE….. και τα παράνομα ταξίδια του.!!!
Αναρτήθηκε στο www.ithacanews.gr