Share |

Στώμεν μετά φόβου!

Κάποιος είπε « τρομάζω με το  ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα».

Ο Μανώλης Γλέζος απάντησε «Να φοβάσαι τη μονοδιάστατη σκέψη. Γεννά την προκατάληψη που ζητά επιβεβαίωση στην παρουσία του δυνάστη» (συνθετική διασκευήστο απόσπασμα από τις Ικέτιδες του Ευριπίδη και τη ρήση του Θωμά Ακινάτη που απεύθυνε στον Μάρτιν Σουλτς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Μανώλης Γλέζος στις 7/7/2015).

Ερμηνεία του απερίφραστου ΟΧΙ των Ελλήνων πολιτών σε μια ασαφή ερώτηση. Παρά τον σχεδιασμό που στόχευε σε αντίθετο αποτέλεσμα. Παρά το κρεσέντο τρομοκρατίας συνειδήσεων. Παρά την οικονομική ασφυξία. Παρά την κούραση μετά από τουλάχιστον έξι χρόνια ψυχολογικής βίας και συναισθηματικής πίεσης. Παρά…παρά…παρά…

Η γενιά του ορθολογισμού( ο κάποιος), δεν αναγνωρίζει την πίστη ως το άυλο υλικό που φτιάχνει ιδιοσυγκρασίες. Αισθάνεται δέος μπροστά στη δύναμη που έχει η ψυχή. Μένει άναυδος όταν πραγματοποιείται η δική του ευχή. Δυσπιστεί γιατί το αποτέλεσμα δεν ταιριάζει στην ερμηνεία του κόσμου, όπως τη διδάχτηκε.

Η γενιά της ελπίδας (Γλέζος), έχει πράξει με σημαία την πίστη. Η πίστη οδήγησε τα βήματα της, πίστευαν αυτό που έκαναν και έλπιζαν να πραγματοποιήσουν τον πόθο τους.

Ένιωσα την καρδιά μου να πλημμυρίζει αγάπη για τους ανθρώπους που είπαν ΟΧΙ. Οι ίδιοι ερμηνεύουν την ψήφο τους με διάφορους τρόπους. Είναι ο τρόπος τους να κατανοήσουν το μήνυμα που στέλνει ο εσωτερικός εαυτός τους στο μυαλό. Αποδεκτό. Το πνεύμα έχει συνεργατική διάθεση απέναντι στα μέρη του ανθρώπου.

Ένιωσα την καρδιά μου να πλημμυρίζει αγάπη και για εκείνους που ψήφισαν ΝΑΙ. Είναι ο δικός τους τρόπος να κατανοούν τα μηνύματα που ανταλλάσσονται στον αόρατο εαυτό τους.  

Ένιωσα την καρδιά μου να χρωματίζει την αγάπη με ελπίδα. Πίστευα, πιστεύω, ότι η ψυχή του ανθρώπου έχει αστείρευτη θεραπευτική δύναμη, επουλώνει κάθε τραύμα.

Για μένα, για πολλούς από εμάς, το δημοψήφισμα έχει μια άλλη ανάγνωση. Κάθε προσπάθεια απογύμνωσης του ανθρώπου από τα αόρατα κομμάτια που συνθέτουν την ύπαρξη του πέφτει στο κενό. Ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερα από το υλικό σώμα, τη σάρκα που καταλαμβάνει χώρο. Είναι η μορφοποίηση της ζωής με έναν τρόπο. Ίσως, κάποιες γενιές χάσουν τη σύνδεση με τον αόρατο εαυτό τους. Δεν είναι χαμένες γενιές, είναι αναγκαίο να συμβεί. Όπως τα μικρά παιδιά αρρωσταίνουν για να αποκτήσουν αντισώματα ώστε να έχουν όπλα ενάντια στις μελλοντικές ασθένειες, έτσι, περιστασιακά μπλοκάρεται η επαφή με την ψυχή μας. Αλλά η σύγχυση είναι για λίγο, πολύ λίγο.

Νιώθω δέος μπροστά στη Ζωή.

 

 

 

Γιατί τα πάντα με Σοφία εποίησε!

Μαρία Μαγδαληνή

(Αμαρτωλή  Ομάδα "Δίκτυο Ιθάκη"- ithacanet.gr)

 

(στην εικόνα ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)

 

ΣΣ: Η Μαρία Μαγδαληνή προσπερνά τις πολιτικές αναγνώσεις των γεγονότων. Υπάρχουν άλλοι, ικανότεροι στην ερμηνεία τους. Στέκεται στην όψη των πραγμάτων που αφορά στην  απαξίωσης του ανταγωνισμού σαν αυτοπροσδιορισμό του Ανθρώπου και φυσικά της δράσης του, που συμβαίνει κατά την επεξεργασία των γεγονότων από το νου. Αποδέχεται μόνο τη συνεργατική φύση του είδους μας και πιστεύει ότι θα αναδειχτεί ως το ειδοποιό χαρακτηριστικό του Νέου Ανθρώπου. Οτιδήποτε άλλο εναντιώνεται στην ουσία της Δημιουργίας. Την άνευ όρων Αγάπη

Σχόλια

"...Ένιωσα την καρδιά μου να χρωματίζει την αγάπη με ελπίδα. Πίστευα, πιστεύω, ότι η ψυχή του ανθρώπου έχει αστείρευτη θεραπευτική δύναμη, επουλώνει κάθε τραύμα..."
Αυτη η ωραια ρησι σου αποδιδει, με πιο συγκεκριμενο τροπο, την ρησι του φωτεινου/σκοτεινου Ηρακλειτου: Ψυχης πειρατα ιων ουκ αν εξευροιο, πασαν επιπορευομενος οδον. Ουτω βαθυν λογον εχει.
Να 'σαι παντα καλα, να φωτιζηις με τον ωραιο σου λογο.