Share |

Συνάντηση Δημάρχου με Επαγγελματικούς Συλλόγους και ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Μετά τον "ντόρο", που ξαφνικά σηκώθηκε για τα βεβαιωμένα στην εφορία δημοτικά τέλη, έγινε συνάντηση του Δημάρχου, με τους 2 εμπορικούς συλλόγους, που εδρεύουν στο Αργοστόλι. 

Να υπενθυμίσουμε, πως σε ανυπόγραφο δημοσίευμα του kefaloniapress.gr και  σε πρωτοσέλιδο του "Ημερήσιου" κατηγορήθηκε ο τελευταίος δήμαρχος Αργστολίου, πως λίγο πριν φύγει έστειλε να "βεβαιωθούν" στη ΔΟΥ τα χρέη των επαγγελματιών, με αποτέλεσμα , αυτοί να μην μπορούν να λάβουν "φορολογική ενημερότητα". 

Όπως ήταν φυσικό, ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί, στα πλαίσια του νόμου και των δυνατοτήτων του, ώστε , με ρυθμίσεις και αλληλοκατανόηση, να αντιμετωπιστεί το θέμα και να δίδονται φορολογικές ενημερότητες. 

Όπως, επίσης, ήταν φυσικό, δεν κατηγόρησε τον κ. Τσιλιμιδό, επειδή εφάρμοσε το νόμο, όπως ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. 

Εμείς να σημειώσουμε, πως τα χρέη προς τους δήμους βεβαιώνονται εδώ και δεκαετίες. Στα πλαίσια του Δήμου, υπάρχει "Επιτροπή φορολογικών ρυθμίσεων", στην οποία προσφεύγουν οι οφειλέτες και ρυθμίζει τα χρέη, με τρόπο που προσδιορίζει ο νόμος (24 δόσεις, μείωση των προστίμων κλπ). 

 

---------------------------------

 

Και θα ρωτήσει κάποιος, προς τι όλος αυτός ο θόρυβος τώρα, για κάτι που γινόταν χρόνια; 

Στην Κεφαλονιά και στο περιβάλλον πολιτικών προσώπων και κομμάτων, υπάρχει ένα παραπολιτικό - επιχειρηματικό παρασκήνιο, με καλές προσβάσεις στα ΜΜΕ, το οποίο κάνει τα διάφορα παιχνίδια του για ίδιο όφελος

Αυτοί οι "πονηρούληδες", χρόνια τώρα, διοχετεύουν κρίσεις, ειδήσεις κλπ που στοχεύουν κατά συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίοι τους ενοχλούν, χρησιμοποιώντας βολικά μέσα, που είναι έτοιμα να αναπαράγουν κείμενα τους, δίχως κριτικό έλεγχο. Τα "Μέσα" αυτά πολύ καλά κάνουν, γιατί αλλιώς δεν θα μαθαίναμε για τα παιχνίδια και τους στόχους τους. (Στην επόμενη ανάρτηση θα δείτε ένα ακόμα "ουδέτερο σχόλιο" . Και πριν λίγες μέρες, δείτε στο ithacanet.gr,  το ψέμα Μιχαλάτου κατά Βαγγ. Κεκάτου).

------------ 

Το Ithacanet.gr δεν είναι εδώ για να παίζει. Είναι για να αποκαλύπτει, ενίοτε ρισκάροντας την αξιοπιστία του. Έχουμε πόλεμο με τη διαφθορά από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και το έχουμε δείξει

------------

Έτσι και τώρα, το θέμα άνοιξε, κυριολεκτικά από το πουθενά, στο kefaloniapress.gr: 

Mετά από μια ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου "Η ΚΡΑΝΗ", για την κρίση στην αγορά, βγήκε τα πρώτα σχόλια. 

Έκπληκτοι καταστηματάρχες , κυρίως επιχειρηματίες καφετεριών του Λιθόστρωτου, της Πλατείας, της Λεωφ. Ριζοσπαστών, της Παραλιακής, πήγαν αμέριμνοι στην εφορία να ζητήσουν φορολογικές ενημερότητες και έπαθαν σοκ!...Ο πρ. Δήμαρχος Αργοστολίου, Γιώργο Τσιλιμιδός (φωτο) φρόντισε φεύγοντας, να αφήσει ένα - δυο "δωράκια" στον νέο Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση : Μια αγορά σε κατάσταση σοκ και αγανακτισμένους πολίτες που απαιτούν λύσεις -εδώ και τώρα- από τον Αλέξανδρο Παρίση...Το πρέπον θα ήταν πριν καταφύγει στην εφορία ο πρ. Δήμαρχος Αργοστολίου , να συνεννοηθεί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κεφαλονιάς για το πώς θα χειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Η τυχόν πρόθεση του Γιώργου Τσιλιμιδού να «τιμωρήσει» τον νικητή των δημοτικών εκλογών Αλέξανδρο Παρίση, δυστυχώς κατέληξε στην «τιμωρία» μεγάλης μερίδας επιχειρηματιών της πόλης".

 

Και συνεχίζει το σχόλιο: 

"Να περιμένουμε κάποια κίνηση από τον Εμπορικό Σύλλογο της Κράνης; Πάντως μας έκανε εντύπωση η χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση -μανιφέστο της ΚΡΑΝΗΣ. Γραμμένη σε μια ξύλινη γλώσσα επί γενικών προβλημάτων και διεκδικησεων, δεν έχει καν αποδέχτη! Δεν απευθύνεται σε κανέναν αρμόδιο! Και επι πλέον δεν διαβάσαμε ούτε μια λέξη για το συγκεκριμένο τοπικό πρόβλημα. Μήπως δεν τους αφορά; Δεν είναι στις αρμοδιότητές τους; Δεν το πήραν χαμπάρι; Μήπως συμφωνούν με την ενέργεια του πρ. Δήμαρχου; Πάντως, καφετέριες , bar και εστιατόρια του Αργοστολίου είναι μέλη της "Κράνης" και έχουν ψηφίσει στον Σύλλογο. Ηρθε η ώρα να "ανταποδώσει" και ο Σύλλογος τα οφειλόμενα στα μέλη του. Να κινηθεί. Να δράσει.. Να στηρίξει.

Και υπογράφει : 
O Εμποράκος

 

--------------

(Θάχε πολύ πλάκα, αν είχε τα κότσια ο "εμποράκος" να υπογράψει με το όνομα του, κάτω από αυτόν τον χαρακτηρισμό). 

Ποιος ήταν ο στόχος;

 Να θυμίσουμε πως ο Τσιλιμιδός "στήριξε" Παρίση και δεν είχε κάποιο σοβαρό λόγο να "αφήσει δώρα" στον κ. Παρίση. (πρώτο ψέμα) 

Το κείμενο αποκρύπτει το γεγονός πως η "βεβαίωση χρεών στη ΔΟΥ, γίνεται από χρόνια και είναι υποχρέωση του Δήμαρχου, αλλιώς τα πληρώνει από την τσέπη του! (δεύτερο ψέμα) 

Επίσης, το κείμενο αποκρύπτει το γεγονός πως ΟΛΟΙ οι δήμαρχοι Κεφαλονιάς βεβαίωσαν τα χ΄ρεη στην ΔΟΥ, προφανώς γιατί δεν μπορούσαν να κάμουν αλλιώς. (τρίτο ψέμα) 

Στο τέλος, το κείμενο ρωτά την ΚΡΑΝΗ, με χαρακτηρισμούς, μάλλον απαξιωτικούς, για αυτήν. 

Γιατί την ΚΡΑΝΗ; Μα, γιατί ο Πρόεδρος της θέλει να πάει για πρόεδρος στο Επιμελητήριο! 

Γιατί δε ρώτησαν το Επιμελητήριο; Τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο; Το Σύλλογο Παλικής, Πόρου κλπ; 

Είδαν την ανακοίνωση της ΚΡΑΝΗΣ και είπαν ευκαιρία, να κάμουμε μαγκιές. 

Τώρα, άμα πω πως ο "εμποράκος" , τόγραψε γιατί στήριξε Παρίση και θέλει να στηρίξει Θεόφιλο στο Επιμελητήριο, θα γίνω κακός; Αυτός ήταν ο σκοπός των ψεμάτων τους. Επίθεση στον Στ. Σπαθή και στήριξη Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Άμα πω ότι Παρίσης και Μιχαλάτος έχουν τον ίδιο συστηματικά ψευδόμενο "επικοινωνιολόγο", θα γίνω πιο κακός; 

Πώς το είπε ο κ. Κ. Ζαπάντης; "Όταν είσαι μπλεγμένος στον ιστό της αράχνης, θα σε φάει η αράχνη". 

Πώς το είπε ο δικός μας ανωνυμογράφος , από τα Βλαχάτα; "Ο κούκος δεν φτιάχνει δική του φωλιά. Αφήνει τα αυγά του σε ξένες φωλιές, πετώντας τα αυγά των άλλων πουλιών, που με τόσο κόπο έκαμαν". 

Καλά πάμε. Θάχουμε δουλειά.

Διαβάζετε και διαδίδετε το ithacanet.gr Δεν κοστίζει, δεν παχαίνει.  

 

ΥΓ: Υπάρχει δήμαρχος, που δεν τα έχει βεβαιώσει; Αν τον ξέρουν, ας τον αναφέρουν και με στοιχεία. (Ζητώντας στοιχεία, θέλω να προλάβω κάποιους να αναφέρουν π.χ. τον κ. Μιχαλάτο, σαν δήμαρχο που "δεν τα βεβαίωσε" , ενώ το έχει κάμει. Απόδειξη, παρακαλώ. Π.χ. έγγραφη δήλωση των αρμοδίων υπηρεσιών. (Για το καλό τους το γράφουμε. Μη γίνουν ξανά ρεζίλι).

Ή να ρωτήσω τον κ. Βαγγ. Κεκάτο; 

Χο Χο Χο

 

(φοτό: Χρήστος Αγραφιώτης)