Share |

Συναδελφική Κομπανία: Ζητείται γη και ενδιαφέρον

Η Συναδελφική Κομπανία με τη βοήθεια της οργάνωσης του Αιγίλοπα[1] ξεκίνησε την καλλιέργεια, διάσωση και διάδοση τοπικών σπόρων.

Ο πρώτος πυρήνας βρίσκεται στα Φαρακλάτα. Η Συναδελφική Εκκλησία της Ευαγγελίστριας - Αγίου Δημητρίου παραχώρησε το πρώτο κομμάτι γης, για τη δημιουργία του πρώτου Συναδελφικού Αγροκτήματος. Η δραστηριότητα σήμερα αναπτύσσεται σε τέσσερις διαθέσιμες εκτάσεις και αφορά  είκοσι τοπικές ποικιλίες(Φαρακλάτα, Ραζάτα, Αργοστόλι και Κοριάνα).

Ιδιαίτερος σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να συνδέσει την καλλιέργεια με τους ανθρώπους, που έχουν περιέλθει σε κατάσταση φτώχιας και ανεργίας.  

 

Αυτή τη στιγμή η Κομπανία ζητά συνεργασία και κατάλληλο χώρο για δύο τοπικές ποικιλίες ντομάτας

Επίσης, για λίγες ακόμα μέρες θα έχει διαθέσιμα φυτά από ποικιλίες, που δεν έχουν φυτευθεί ακόμα, όπως καρπούζια, πεπόνια, μελιτζάνες. 

Τα χωράφια και οι κήποι με τοπικές ποικιλίες πρέπει να βρίσκονται σε ικανή απόσταση από άλλες ομοειδείς καλλιέργειες, ώστε να αποφεύγεται η αλλοίωση των παλιών χαρακτηριστικών. Οι παραδοσιακές ποικιλίες είναι πολύτιμες, επειδή διαφυλάσσουν γεύσεις και αρώματα που δεν μπορούν να μας προσφέρουν τα σημερινά υβρίδια.  Είναι η απάντηση στη γενετική διάβρωση. 

Όσοι μπορούν να βοηθήσουν, ας επικοινωνήσουν στο email: ithacanet.gr@gmail.com και στο κινητό 6932457089 

Οι σπόροι και τα φυτά διακινούνται δωρεάν. Η κοινωνία του δώρου είναι ανάγκη και τρόπος ζωής. 

 




[1]
http://www.aegilops.gr/