Share |

Τα έργα των "Καλυτερότερων"(2)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΗΓΕΤΙΚΟΝ:

Όταν, δηλώνοντας Ηγέτης, αποφάσισα να δώσω δείγματα από έργα - κουφάρια των "καταλληλότερων" που επιστρέφουν για να μας "σώσουν", δεν περίμενα πού θα με βγάλει αυτή η επιλογή. Ξύπνησαν μνήμες και άνοιξαν πληγές. Για να ειπωθούν όλα, χρειάζεται το βιβλίο μιας ζωής.

Τόχουμε ξαναγράψει: Κάποιοι για να επιπλεύσουν, εμείς πρέπει να ξεχάσουμε τι έκαμαν, τι στηρίζουν, τι υπηρετούν. Μας θέλουν δίχως μνήμη.

Την ίδια ώρα, το φοβισμένο καθεστώς διαδίδει ότι ήμουν συνένοχος. Εντάξει. Μας θύμωσαν και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Οι Ηγέτες απαντούν στις προκλήσεις. Θα απαντήσουμε κι εμείς, με εκείνο τον μοναδικό τρόπο που απαντούν οι πραγματικοί και όχι κατασκευασμένοι Ηγέτες. ( Άμα δείτε απάντηση στα όσα γράφουμε, να μας το πείτε.  Τους προκαλούμε και τους περιμένουμε).

Και να μη ξεχνάμε: Ο πραγματικός Ηγέτης είναι ο λαός. Αυτός είναι η Μετριοφροσύνη της Δημοκρατίας και η Μεγαλοφυία της Τριανταφυλλιάς(οι "καταλληλότεροι" ας ψάξουν να βρουν τι σημαίνουν αυτά). .

Οι πραγματικοί Ηγέτες ξέρουν από αυτοκριτική. Δεν ξέρουν τίποτα από Αλαζονεία. Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι παίζαμε τους ελεύθερους πολίτες, δίχως να γνωρίζουμε πώς παίζεται το παιχνίδι της Πολιτικής και του Χρήματος. Δεν ξέραμε αυτό που μάθαμε, όταν έπεσε η Lehmann Brothers και μαζί της έπεσε η τελευταία αξιοπρεπής εργασία μας: Το καφεπαντοπωλείο του χωριού. Δεν ξέραμε πώς είναι δυνατόν με την κατάρρευση μιας τράπεζας να καταρρέουν οι δουλειές και η αξιοπρέπεια εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν ξέραμε ότι το χρήμα, αυτός ο αντιπρόσωπος της ανάγκης μας, το εργαλείο κάθε συναλλαγής μας, η βάση της οικονομίας και της ζωής μας, ήταν και είναι μονοπωλιακή ιδιοκτησία. Λευτεριά και Ευημερία δεν μπορούν να υπάρξουν, όσο το χρήμα βρίσκεται στα ανεξέλεγκτα χέρια των Τραπεζιτών.

Έχουμε , όμως, δικαιολογία: Με τρόπο συστηματικό και οργανωμένο, ΟΛΑ τα κόμματα αποκρύπτουν από το λαό αυτό το γεγονός.

Βάζουμε άνω τελεία και μπαίνουμε στην παρουσίαση ενός ακόμα έργου αυτών που δήλωσαν "Έχουμε την αποδεδειγμένη  Γνώση, Ικανότητα, Εμπειρία...". (Φυσικά, αφορά τρία και όχι μόνο ένα ψηφοδέλτιο).

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ.

Η Διοίκηση μιας επιχείρησης, πόσο μάλλον δημόσιας, και η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι διαδικασία ανεύθυνων προσώπων. Και μια Εταιρεία δεν είναι δυνατόν να βουλιάζει, χωρίς απόδοση διοικητικών ή άλλων ευθυνών. Μιχαλάτος, Γεωργάτος, Κουρής (και μερικοί άλλοι) ήταν τα μόνιμα πρόσωπα στο Δ.Σ. της τελευταίας περιόδου μιας εταιρείας, που έκλεισε με χρέη και δίχως να αποδοθεί λογαριασμός. Και, φυσικά, πίσω από τα πρόσωπα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

(Το έργο παίχτηκε, με παραλλαγές και με άλλα πρόσωπα, σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό το λόγο, το σημερινό μας άρθρο θα έχει "διεθνή" καρριέρα, για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι).

Ας τους ψηφίσουμε, λοιπόν, και για τούτο το σπουδαίο έργο, που υποτίθεται θα έφερνε την "Ανάπτυξη" στην Κεφαλονιά. 

Κανονικά, δεν πρέπει να γράψουμε τίποτε άλλο, αφού και η "Ανάπτυξη" δεν ήρθε και η "Αναπτυξιακή" (τρομάρα της) κατέρρευσε παταγωδώς.

Θα σταχυολογήσουμε μόνο κάποια περιστατικά.

Η Συγκυβέρνηση δεν είναι τωρινό καθεστώς. Η "Αναπτυξιακή" συγκυβερνήθηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής της, από αυτούς που συγκυβερνούν την  Ελλάδα και, τώρα, έχουν αποφασίσει να αλληλοψηφιστούν, "για το καλό της Κεφαλονιάς".

"Αναπτυξιακή" Εταιρεία, με δύο λόγια: Εταιρεία σκανδάλων, ανοησίας και υψηλών αμοιβών.

(Ας μιλήσει και ο σεβαστός συμπολίτης που για λίγους μήνες ανέλαβε άμισθος Πρόεδρος κι έφυγε τρέχοντας, όταν η συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία- ΝΔ στην κυβέρνηση) του ζήτησαν να κάμει κάτι που δεν έπρεπε. Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. (Ή είναι μόνο για λίγους). Ας πάψουν να εκμεταλλεύονται την εν σιωπή Αξιοπρέπεια. Μας οδηγούν στην  εν τάφω Ζωή).

 

1. Σκάνδαλα.

Δεν τα ξέρουμε ΟΛΑ. Θα σας πούμε για κάποια που σκόνταψαν πάνω μας ή είδαν το φως της δημοσιότητας.

α) Ντοκυμαντέρ "Ο Πολιτισμός της Ελιάς".

Το άρθρο της εποχής αναφέρεται και σε σκανδαλώδη τιμολόγια συνεστιάσεων, ...με 50 κουνέλια. Για την ιστορία, τις καταγγελίες έκαμε στο τότε νομαρχιακό Συμβούλιο ο Δ. Λυκούδης.

Μετά από τις καταγγελίες το δικαστήριο με όρισε πραγματογνώμονα για την υπόθεση του ντοκυμαντέρ. Για τις άλλες καταγγελίες δεν γνωρίζουμε κάτι. Ας απαντήσει η "δικαιοσύνη".

Σήμερα, θα δούμε γιατί οι "γοργές διαδικασίες της δικαιοσύνης" δεν οδήγησαν πουθενά.

Παραγωγός - χρηματοδότης του έργου ήταν η "Αναπτυξιακή" - Νομαρχία και σκηνοθέτης ο ...τάδε.

Όρος στη σύμβαση: Τα "πνευματικά" δικαιώματα ανήκαν στον σκηνοθέτη και απαγορευόταν η δημόσια προβολή, χωρίς τη συγκατάθεση του σκηνοθέτη! Το φιλμ, που πληρώθηκε από τη Νομαρχία - "Αναπτυξιακή" για την "προβολή της Κεφαλονιάς", δεν προβάλλεται δημόσια. Δεν το έχουν δει αυτοί που έπρεπε να το δουν.

Στην ερώτηση μας "γιατί υπογράψατε τέτοιο όρο στη σύμβαση;", λάβαμε την απάντηση: "Έτσι συνηθίζεται".

Μπορεί όλοι εμείς να νομίζουμε ότι τα δικαιώματα ανήκουν στην εταιρεία - παραγωγό που πληρώνει, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τους ηλίθιους του Χόλυγουντ ή του Μπόλυγουντ. Εδώ είναι Ελλάδα(το ίδιο έργο πρέπει να έχει παιχτεί και σε άλλα μέρης της φιλτάτης πατρίδας). 

Τι νόημα είχε να πληρώσουμε κάτι, που δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε;

Με όσα έγγραφα μου παρέδωσε η δικαιοσύνη και η "Αναπτυξιακή", διεπίστωσα ότι η υποχρέωση για καινούργιο κινηματογραφικό υλικό και λήψεις δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Μία σύμβαση που υπογράφτηκε άνοιξη και παραδόθηκε καλοκαίρι είχε εικόνες από ...μάζεμα ελιάς.

Για να συνεχίσω την έρευνα και να στοιχειοθετήσω το πόρισμα μου, έπρεπε να έχω συμπληρωματικά στοιχεία. Ζήτησα, ως όργανο δικαιοσύνης πλέον, το φάκελο της υπόθεσης από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Μου απάντησαν ότι είναι αδύνατον να μου δώσουν το φάκελο, γιατί είναι κλειδωμένος στα υπόγεια του υπουργείου,... λόγω chlofen! Εκείνα τα χρόνια είχε δημοσιευθεί ότι στα υπόγεια του Υπουργείου είχαν βρεθεί βαρέλια με το καρκινογόνο και απαγορευμένο chlofen. (Δεν γνωρίζω αν και σήμερα τα βαρέλια είναι κλειδωμένα στο υπόγειο του υπουργείου).

Κατόπιν τούτου, επέστρεψα στη δικαιοσύνη ανολοκλήρωτο τον φάκελο, λόγω αντικειμενικής αδυναμίας συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων.

 

β) Μία διαδικασία πρόσληψης.

Εδώ είναι που χαρακώνομαι. Σκέφτηκα να μη το γράψω, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να με κατηγορούν για "συνένοχο" στα εγκλήματα τους. Η "λάσπη" και η συκοφαντία είναι χαρακτηριστικό των κρατούντων από το λαιμό το λαό και από τα γκέμια την εξουσία. Ιδού η αμοιβή της "συνενοχής" μου:

Στην εποχή των "γαλάζιων" συνεντεύξεων, προκηρύσσονται θέσεις λογιστή και γραμματέα στην "Αναπτυξιακή".

Ως πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ και με μεγάλη προϋπηρεσία, καταθέτω αίτηση πρόσληψης. Διεκδικητής της θέσης και μία κοπέλα, απόφοιτος ΤΕΙ και με μικρότερη υπηρεσία. Στην αντικειμενική μοριοδότηση, βαθμολογούμαι πρώτος.

Στη "γαλάζια" συνέντευξη( Κουρής, Λευκαδίτης και ο τότε Πρόεδρος της "Αναπτυξιακής"), κόβομαι. Το τελευταίο το έχω από πληροφορίες και διαρροές, γιατί η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Δεν θα πέρναγε η εισήγηση(Το μη ηθικό, πολιτικά, έχει και τα όρια του).

Η προκήρυξη της θέσης ακυρώθηκε, λόγω λανθασμένης διατύπωσης. Το ίδιο λάθος στη διατύπωση είχε και η προκήρυξη της θέσης γραμματέα, αλλά αυτή ολοκληρώθηκε κανονικά.

(Δεν θέλω να γράψω τι θα προέκυπτε, αν, έστω και για λίγο, γινόμουν λογιστής αυτής της εταιρείας. Δεν έγινα).

 

γ) Συμπληρωματικά στα δικά μου, βρήκα στο διαδίκτυο:

Τι γίνεται με τα δυο σκάνδαλα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη της Κεφαλονιάς?

 

δ) Πώς γίνεται ή πώς σκοπεύουν να κάμουν την "εκκαθάριση":

Νομοθετική ρύθμιση για την εκκαθάριση των Αναπτυξιακών Εταιρειών εξετάζει το υπουργείο.

Συναγερμός στην Περιφερειακή Eνότητα για την απώλεια του σκληρού δίσκου της Aναπτυξιακής.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει "εκκαθάριση" και διαγραφή ευθυνών είναι η νομοθετική ρύθμιση. Οι συγκυβερνώντες το έχουν ξανακάμει. Θα είναι άδικο να μη το κάμουν και για τα παιδιά τους.

 

Οι κρίσεις δικές σας. Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

 

2. Η ανοησία.

Αυτή την ιστορία, την έχουμε ξαναγράψει. Να εκληφθεί, όμως, ως ψυχαγωγικό πρόγραμμα, αλλά και ως σημαντικό στοιχείο της ικανότητας αυτών που μας διοίκησαν, μας διοικούν και θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν.

Φθινόπωρο του 1999, τελειώνει ο 20ος αιώνας και ο πλανήτης ετοιμάζεται να γιορτάσει τον ερχομό του 21ου αιώνα.

Η φαεινή ιδέα του τότε Νομάρχη και Προέδρου της "Αναπτυξιακής" είναι να εορτάσουμε τον ερχομό του νέου αιώνα, φέρνοντας στην Κεφαλονιά ...τη Φιλαρμονική της Βιέννης!!!

Υπογράφτηκε με κάποιον ατζέντη σύμβαση και δόθηκε και προκαταβολή (νομίζω 5 εκατομμύρια της αλήστου μνήμης δραχμής). Οι διαδικασίες μπήκαν στο Δ.Σ. της "Αναπτυξιακής" με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μη τυχόν και χαθεί το κελεπούρι.

Μετά τις πρώτες υπογραφές, ο Νομάρχης "ανακάλυψε" ότι δεν πρόκειται για την πασίγνωστη "Φιλαρμονική της Βιέννης", αλλά για κάποια άλλη φιλαρμονική!!!

Υποτίθεται ότι η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, εκατέρωθεν. Οι μεν ζήτησαν επιστροφή  της προκαταβολής και οι δε ζήτησαν όλο το ποσό της σύμβασης, λόγω αθέτησης συμφωνίας! 

Αν εσείς μάθατε κάτι για αυτό, να μας το πείτε. Μιλάμε για δημόσιο χρήμα και για δημόσιους οργανισμούς.

Ας βάλουμε, τώρα, την ταφόπλακα στις ικανότητες των καταλληλότερων:

Καλά, όλος ο πλανήτης γνωρίζει, δωρεάν, αυτό που δεν γνώριζε ο νομάρχης κι έπρεπε να πληρώσει για να το μάθει!!!

Κάθε Πρωτοχρονιά, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης υποδέχεται τον καινούργιο χρόνο, προσφέροντας σε εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές μια πανδαισία εικόνας και ήχου. Από τη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, το οποίο είχε δωρίσει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας. Από το 1939 και ανελλιπώς από το 1945. 

 

Τι δεν καταλαβαίνετε;

 

Η Ομερτά είναι χαρακτηριστικό της Μαφίας. Η Σιωπή και η αλληλοκάλυψη είναι χαρακτηριστικό του πολυκέφαλου τοπικού και κεντρικού συστήματος εξουσίας. Η Σιωπή είναι Συνενοχή.

Δεν μας αφορά ούτε το ένα ούτε το άλλο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ, λοιπόν.

(Με τον Μάκη Δημητράτο, που δεν δηλώνει "ηγέτης" ή "καταλληλότερος". Με τον Μάκη, γιατί στην πραγματικότητα, αυτός είναι με εμάς. Ένας από μας. Εμείς, απλώς, σας λέμε τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Εσείς να πράξετε κατά συνείδηση. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσα από τα "αναπάντητα ερωτήματα" θα απαντηθούν, αν οι Ριζοσπάστες γίνουν τοπική κυβέρνηση).

Σιγά - σιγά, γίνεται φανερό ποιοι είναι οι καταλληλότεροι να αυτοκυβερνηθούν.

(Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ. Για "να δεις τι σού 'χω για μετά")

Όσο για μένα: συνένοχο στη οικονομική, ηθική, πολιτισμική και εθνική εξόντωση του λαού (που συμπεριλαμβάνει και τη δική μας εκτέλεση) δεν θα μ' έχετε.

 

ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον

στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε

αφού η ιστορία σας ανήκει

σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

.........

Μένω μονάχος στο παρόν μου

να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται 

κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου

συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε...