Share |

Τα κροκοδείλια δάκρυα για τη νεκρή παιδεία

warning: Creating default object from empty value in /home1/ithaca/public_html/sites/all/modules/openpublish_core/theme_helpers/node-article.tpl.inc on line 48.

Τους είδατε; Παριστάνουν τους "αγανακτισμένους" πολίτες και κάνουν συμβούλια και συσκέψεις, για το κλείσιμο του ΤΕΙ!  Σαν αυτά, που κάνουν, μετά από κάθε επεισόδιο στα γήπεδα.

"Έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση αυτών που τον διόρισαν", ο κ. Πρόεδρος.  Τι θα πεί αυτό; "Παραιτούμαι, ρεεεεεεεεεε". Αυτό να πει και να φύγει , βρίζοντας. Δεν ήξερε που πάει, όταν έγλυφε για να τον διορίσουν; ¨Αμα , όμως,  γράφεις αρλουμπολογίες , κάθε Κυριακή στην Ελευθεροτυπία, πώς να ξεχωρίσεις τη διαφορά του "παραιτούμαι" και "θέτω στη διάθεση σας".

 

Ο κ.Μοσχόπουλος δεν παραιτείται. "Θα κάμει ό,τι μπορεί". Στο μνημόνιο που ψήφισες κύριε Μοσχόπουλε, γράφει αυτά που υλοποιεί η κ. Διαμαντοπούλου - Bilderberg.

 

Και ο "μαχητής δήμαρχος", κ. Παρίσης,  "θα αγωνιστεί". Με τον τρόπο που "αγωνίστηκε" κατά της ΕΔΕΛ.

Υποσχέθηκε δημόσια στο λαό πως θα παραδώσει τα κλειδιά του δήμου στην ΕΔΕΛ και ακόμα να τα δώσει. (Εμείς του θυμίζουμε τι έχει πει και οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Επικοινωνιακό τρυκ ήταν;)

Να παραδώσετε όλοι "τα κλειδιά", αν πράγματι σέβεστε τον εαυτό σας.

Όμως, δεν τον σέβεστε. Είσαστε μέρος του συστήματος, που έφερε την αθλιότητα και συνεχίζει την εξαθλίωση.  ΟΛΟΙ. Γι' αυτό αρκείστε σε δηλώσεις "αγανάκτησης", σε συμβούλια και διαβούλια.

 

Κι εκείνο το ΚΚΕ, από κοντά. Ζητά "κρατική εκπαίδευση", για να τη διοικεί ο Παπανδρέου και το εκάστοτε κόμμα. Ευχαριστημένο, που απομόνωσε τους "προβοκάτορες", έκαμε χτες την καθιερωμένη του παρέλαση, μπροστά σε ανοιχτά καταστήματα και με ήσυχη τη συνείδηση, τώρα,  θα αγωνιστεί και για το ΤΕΙ. 

(Σημ. "Ι": Μια παρέα από προβοκάτορες, που αυτοαποκαλούνται "ξέρετε πώς", συνέβαλε τα μέγιστα στο κλείσιμο της 23ης Φεβρουαρίου, που το αστικό κόμμα του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ , το "θεώρησαν" δικό τους κατόρθωμα. Σας είδαμε και χτες, κύριοι και κυρίες του ΚΚΕ, τι "επιτυχία" είχατε, μετά την απομόνωση των "προβοκατόρων" !  Στην πραγματικότητα δεν σας ενδιαφέρουν οι μεγαλωσύνες της οργανωμένης και ενωτικής δράσης του λαού. Σας τα λέει καλά, ο κ. Π.Πετράτος, ο παλιός σας σύντροφος, που διαγράψατε κατ, εντολήν του τοπικού συστήματος εξουσίας, επειδή είχε γίνει επικίνδυνος για αυτό. Το ίδιο κάνετε και με τους "προβοκάτορες". Ο ρόλος σας είναι να υπονομεύεται τους "προβοκάτορες" , ώστε να μπορεί να λειτουργεί το σύστημα, χάρις στις μικρές κομματικές παρελάσεις σας. Ζήτω οι "προβοκάτορες", αν είναι μια πόλη να παραλύει. --- Ζητάμε συγνώμη, για την εκτενή αναφορά σε αυτή την κομματική ασημαντότητα, αλλά υπηρετούν, με τον τρόπο τους, το σχέδιο της ολιγαρχίας και τους χρωστάμε απάντηση.)

Ακούσατε τον "αντιμνημονιακό" Σαμαρά, χτες; Άλλος σωτήρας αυτός!  "Θα τροποποιήσει το μνημόνιο". Τι είχες Γιάννη; Ό,τι είχα πάντα.

Δεν πάμε από το ένα θέμα στο άλλο, ούτε άσχετα, με το πρόβλημα της παιδείας είναι αυτά. Πρώτα,  αυτά είναι Παιδεία. Η εντιμότητα, η αλήθεια και η αμεροληψία στη δημόσια σφαίρα είναι Παιδεία.  Μέρος του ίδιου προβλήματος είναι όλα και είμαστε ΌΛΟΙ.

 

Όσα "κροκοδείλια δάκρυα" κι αν ρίξετε εσείς, οι στυλοβάτες του συστήματος, είστε απλοί εντολοδόχοι της Λέσχης Bilderberg και της Παγκόσμιας τραπεζικής Τάξης πραγμάτων, που μας κοροϊδεύουν.  Ξέρετε πως δεν πρόκειται να λυθεί το θέμα του ΤΕΙ και κανένα άλλο θέμα και αντί να φύγετε από  τη βουλή, να παραδώσετε τις καρέκλες σας και να πάτε σπίτια σας, αφού αποτύχατε, μένετε για να σητίξετε το ολιγαρχικό και καταδυναστευτικό πολίτευμα, που λέγεται κοινοβουλευτισμός. 

Είστε όμοιοι με την υπουργό σας και τον πρωθυπουργό σας.  Η παρουσία σας στη βουλή νομιμοποιεί αυτούς και τα πραξικοπήματα τους. "Κλαίτε" , τώρα, για να νομίσουμε πως είστε με το μέρος μας.  Ενώ είστε συνένοχοι, στο ίδιο έργο πρωταγωνιστές, κυνικοί  υπηρέτες  εχθρών του λαού.  

 

Θέλουμε σχολεία και πανεπιστήμια, που να διοικούνται, να οργανώνονται και να διαχειρίζονται, από αυτούς που τα έχουν ανάγκη

 

Για να συμβεί αυτό, για να γίνουν τα "θέλω" μας νόμος, τους νόμους πρέπει να τους ψηφίζει ο λαός. Και όχι ο κ. Μοσχόπουλος, ο Παρίσης, ο Παπαδάτος , η Λουκέρη ή ο Καλαφάτης, που κλαίνε με μαύρο δάκρυ, τώρα. 

Το πρόβλημα του ΤΕΙ και της Παιδείας είναι πρόβλημα δημοκρατίας. Και, σήμερα, δεν έχουμε δημοκρατία. Έχουμε κοινοβουλευτισμό στην υπηρεσία της ολιγαρχίας, που θέλει ένα λαό-δουλοπάροικο, απαίδευτο, ανασφάλιστο και χωρίς σύνταξη, μισθό και περίθαλψη.

Θέλουμε τη διοίκηση των σχολείων. Θέλουμε αυτοδιαχείριση της Παιδείας.

Κι ας υποθέσουμε πως η τοπική κοινωνία είχε τη διαχείριση των σχολείων, τι απομένει; Το χρήμα, για να καλύψουμε τα έξοδα λειτουργίας.

Ποιος έχει το χρήμα; Οι τραπεζίτες και μας το δανείζουν, τοκογλυφικά.

Τι απομένει, για να έχουμε παιδεία; Να πάρουμε το χρήμα από τους τραπεζίτες και να το κάνουμε δημόσιο εργαλείο. Για να κάνουμε τη δουλειά μας, βρε αδερφέ.

 

Πιστεύετε πως αυτός που σας γράφει, σήμερα, είναι σε θέση να φέρει πίσω τις κλεμένες μας ζωές, αν δεν ελέγχεται; Αν δεν ανακαλείται; Αν τον αφήσουμε να αποφασίζει, ανεξέλεγκτα και μετά  να κάθεται να "κλαίει";

Δύο προτάσεις θα κάνουμε: Δύο πρέπει να είναι οι κεντρικοί πολιτικοί στόχοι και όσοι πιστοί και χρεοκοπημένοι κάθε είδους, ας ακολουθήσουν.  (Οι υπόλοιποι είναι με το σύστημα, που εξαθλιώνει, επειδή έχουν εξασφαλίσει το κάτι τις τους).

1. Συνταχτική Εθνοσυνέλευση για αλλαγή του Συντάγματος, ώστε να αποφασίζει ο λαός για τους νόμους. (Βλέπε Ελβετικό "Καποδιστριακό" Σύνταγμα).

2. Το χρήμα να γίνει δημόσιο εργαλείο. Η Κεντρική Τράπεζα, που τυπώνει το χρήμα να γίνει ιδιοκτησία των πολιτών. Κάθε πολίτης, άνω των 18, θα έχει για όλη του τη ζωή, μία μη μεταβιβάσιμη μετοχή και θα αποφασίζει για τα της διοίκησης.Στη σωστή Παιδεία, μια και γι΄αυτή μιλάμε σήμερα, το παιδί θα διδάσκεται, μαζί με πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα, πώς να διοικεί μια τράπεζα και τι είναι το χρήμα. Το μάθημα ΧΡΗΜΑ- ΠΙΣΤΗ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ θα μπει στα σχολεία.

 

Αλλιώς, ούτε Παιδεία, ούτε Ζωή θα έχουμε. ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. 

Και για όσους δεν ξέρουν την έννοια του "αυτό-νομος": αυτός που φτιάχνει τους νόμους , μόνος του. Αυτός που σκέφτεται μόνος του. Αυτός που οραματίζεται κοινωνία πολιτών και εκκλησία του δήμου.

(Σημ."Ι": Σκίζουμε από μόρφωση και παιδεία)

 

 Ως τότε , κύριοι και κυρίες:

Κηρύξτε ανεπιθύμητο τον κ. Μοσχόπουλο και κάθε εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ως ότου παραιτηθούν. Αρνηθείτε τους την είσοδο σε κάθε συμβούλιο που κάνετε κι ας ζορίζεται ο Κοτσιλίνης, ο Βαλλιανάτος και οι άλλοι στυλοβάτες της αθλιότητας που ζούμε, οι τραγικοί παρατρεχάμενοι του κόμματος.

Κηρύξτε ανεπιθύμητους,  τον Σαμαρά, το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημ. Αριστερά και τους βουλευτές τους, που δεν έχουν εγκαταλείψει τη βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για όσα συμβαίνουν και νομιμοποιούν, με την παρουσία τους την αθλιότητα, ενώ οι πολίτες σκοτώνονται ΜΟΝΟΙ στους δρόμους.

Κύριοι και κυρίες, δώστε πίσω, τα ρημάδια τα κλειδιά που κρατάτε, αφού είναι άχρηστα και παραιτηθείτε. Ζητείστε κι εσείς, μαζί με πολλούς ακόμα, δημοκρατία , χωρίς ηγέτες και καταλληλότερους. Όλοι οι νόμοι και οι αποφάσεις σε τοπικά, περιφερειακά και  εθνικά δημοψηφίσματα. Στη δική σας κομπορημοσύνη, αλλαζονεία και εγωισμό, πως είστε οι "καταλληλότεροι" και οι "αναντικατάστατοι", στηρίζεται το σύστημα. Εσείς και όσοι νομίζετε πως μπορείτε να με εκπροσωπήσετε , είστε το μόνο πραγματικό εμπόδιο. Γι΄αυτό ορμήσατε σαν τα σκυλιά να κατασπαράξετε το μόνο τοπικό κίνημα, που εφαρμόζει την "άμεση" δημοκρατία. (Σιχαίνομαι τα επίθετα στη λέξη "δημοκρατία". Μία είναι και ότα τα άλλα είναι ψευδεπίγραφες καταστάσεις).

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

(στη φοτό, η κυρία Σοφία Λουκέρη. Αποκλειστική φωτογραφία του kefaloniapress. Παρακολουθεί τη βαθυστόχαστη τροποποίηση της εντιμότητας και του μνημονίου, από τον κ. Σαμαρά, στο Ζάπειο. Αν η φωτογραφία δεν μοιάζει με την άλλη που στολίζει τα άρθρα της, θα φταίει ή ο φωτισμός ή η τεχνική του fotoshop).