Share |

Τα ΜΜΕ συνεχίζουν το χαβά τους…

(Θυμίζω, Νο 1 στόχος του Οδυσσέα ήταν ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ, αυτός που διαστρέφει την νόηση, που παραπληροφορεί, το βέλος του Οδυσσέα τον βρήκε-όχι τυχαία- στο λαρύγκι, εκεί που σχηματίζεται η ομιλία, στη πηγή της παραπληροφόρησης, (Ομήρου Οδύσσεια, Ραψωδία ‘Μνηστηροφονία’, στο κείμενο που δημοσίευσα ‘Και τώρα τι; Οδύσσεια’)

Το περασμένο Σάββατο οι Έλληνες «έμαθαν» για μια ακόμη νίκη των ημετέρων δυνάμεων, το επίτευγμα του Βερολίνου: «Καλή αρχή. Έσπασε ο πάγος» (Τα Νέα), «Άνοιξε ρωγμή στο τείχος του Βερολίνου» (Έθνος), «Έπεισε την Μέρκελ η ειλικρίνεια Σαμαρά» (Αυριανή).

Αν βέβαια κάποιος διάβαζε τις επίσημες δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ούτε «καλή αρχή» διαπίστωνε, ούτε κάποια «ρωγμή». Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τις θέσεις που είχε πρωτοδιατυπώσει τον περασμένο Φεβρουάριο: «Συζητήσαμε τα βήματα μαζί, αλλά εξηγήσαμε ότι σε κάθε βήμα περιμένουμε και ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα... Γι' αυτό περιμένουμε από την Ελλάδα ότι θα υλοποιήσει όλα εκείνα τα οποία μας έχει υποσχεθεί. Τα λόγια έχουν ακουστεί και στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να ακολουθήσουν οι πράξεις. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση... Από την άλλη μεριά, όταν λέμε ότι "εκπληρώ τις υποχρεώσεις" σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να περιμένει από τη Γερμανία ότι εμείς δεν θα φθάσουμε σε κάποια συμπεράσματα, χωρίς να έχουμε πραγματικά στοιχεία στα χέρια μας. Και το να έχουμε πραγματικά τα στοιχεία στα χέρια μας, εννοώ και εννοούμε όλοι μας, να έχουμε τη θέση και την έκθεση της τρόικα...».

Πιο σαφής και πιο ωμή δεν μπορούσε να γίνει η κ. Μέρκελ. Παρ' όλα αυτά ο ελληνικός Τύπος διαπίστωσε «ρωγμές και χαλάσματα» στο «γερμανικό τείχος»,  βασιζόμενος σε κάποιο έτσι κι αλλιώς αντικειμενικά απροσδιόριστο «φιλικό κλίμα» που κυριάρχησε στην συνάντηση!!!!

Κανένα Έλεος για τους παπαγάλους εκφραστές της συσκότισης και της συγκάλυψης των εγκληματιών του Ελληνικού έθνους!

Βαλσαμής Γεράσιμος

α/ρχος ε.α.

 

 

ΣΗΜ. : Το πόσο καλή υποδοχή έκαμαν οι γερμανοί στον Σαμαρά μπορεί κάποιος να το δει και εδώ.

(στην εικόνα, ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)