Share |

Την πατήσαμε και χάσαμε τη μπάλα

Ο άνθρωπος που διατηρεί κάτι από την έμφυτη εξυπνάδα του, είναι αυτός που δεν βλέπει "ειδήσεις". Είτε αυτές είναι ειδήσεις των επίσημων ολιγαρχικών καναλιών και εφημερίδων είτε είναι του διαδικτύου και των "αντιστεκόμενων" στο καθεστώς.

Ακόμα κι εμείς, που παριστάνουμε τους έξυπνους και τους ψαγμένους, μπορούμε να την πατήσουμε.

Μας έδωσαν μια φωτογραφία πως είναι από το σεισμό και ήταν ...από αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Μας εντυπωσίασε μία είδηση και τη γλιτώσαμε, βάζοντας μόνο θαυμαστικά σε ότι μας εξέπληξε:

Εδώ βρίσκονται όσες ελληνικές διαδικτυακές πύλες την έκαμαν θέμα.

Και καμία δεν πρόσεξε ότι η πηγή είναι μια σατιρική ιστοσελίδα και πως καμία ιστορία που δημοσιεύουν δεν είναι αληθινή.

 

Την πατήσαμε στα προηγούμενα, αλλά αποφύγαμε πολλά άλλα.

Αποφύγαμε αυτό που έγινε σημαία "αντίστασης" και σκάνδαλο στα όρια της εθνικής προδοσίας:

"Τους σεισμούς στην Κεφαλονιά δημιούργησαν οι έρευνες των Νορβηγών για πετρέλαιο".

Και προς "απόδειξη" προβάλλεται ένα βίντεο, το οποίο δεν αποδεικνύει τίποτα. Και μας λένε να σπεύσουμε να το φυλάξουμε, γιατί είναι τόσο επικίνδυνο, που θα το εξαφανίσουν!

Κι από κοντά κι ο Χαρδαβέλλας. Πάντα με ένα βίντεο, οι "αποδείξεις". Που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και βουβό.

Βεβαίως, κατόπιν όλων αυτών, η Κυβέρνηση "αναστατώθηκε". Εμείς "αναστατωνόμαστε" από 3,8 ρίχτερ" και η Κυβέρνηση παθαίνει πανικό από τις αποκαλύψεις. Όσο αναστατωνόμαστε εμείς από τα 3,8, άλλο τόσο πανικοβλήθηκε η κυβέρνηση από προπαγάνδα και ειδήσεις, που , μάλλον, τη στηρίζουν.

Και, επίσης, βεβαίως, η ιστοσελίδα που αποκάλυψε το φοβερό ντοκουμέντο "έπεσε" :

Ρε σεις τώρα το πήρα χαμπάρι , ο lobbystas.gr έπεσε μετά την είδηση με το άρθρο ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ?

Και ξανά βεβαίως, ο lobbystas εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του. Όπως και το βίντεο.

Κι άλλα κι άλλα...

Και, βεβαίως, οι επιστήμονες, σεισμολόγοι κ.ά. το διαψεύδουν:  Ουδεμία σχέση ο σεισμός με έρευνες.

Υπάρχουν, βεβαίως, και 55 κορυφαίοι επιστήμονες που προβλέπουν σεισμό 9 ρίχτερ.

Και υπάρχουν και εκείνοι που το διαψεύδουν. (Προσωπικά, είμαι με τους δεύτερους, καθότι εμείς από σεισμόπληκτοι γίναμε σεισμολόγοι. Το δικαιούμαστε).

Μια ακόμα σεισμική θεωρία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής:

"Πριν από ένα σεισμό τα σύννεφα αλλάζουν χρώμα".

Από δω και πέρα: Όλοι με τα κεφάλια ψηλά (Αφού δεν μπορούμε να πετάξουμε στα σύννεφα, ας κοιτάμε τα σύννεφα).

Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με το καλοκαίρι. Τι θα γίνουμε χωρίς σύννεφα;

Ίσως και για αυτό το λόγο, έχουν επιλέξει να μας ψεκάζουν. Δημιουργούν τεχνητή νέφωση, ώστε να μπορούμε να προβλέπουμε τους σεισμούς και το καλοκαίρι. Μελετώντας την αλλαγή του χρώματος των ψεκασμών.

(Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ: Καλά, εμάς μας ψεκάζουν. Ο Σαμαράς και ο Ομπάμα παίρνουν αντιψεκαστικά χάπια;)

 

Βεβαίως, δεν το βρήκαμε πουθενά, αλλά μας το είπαν, τηλεφωνικά: Το  ΗΑΑRP προκάλεσε το σεισμό.

 

Και ο Μπρεζίνσκι είναι βέβαιος: "Οι bloggers καταστρέφουν την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ". Τέτοια μαλακία δεν την είπε, ακόμα κι αν αντέξεις να διαβάσεις το άρθρο, που έχει αυτό τον τίτλο.  (Αρκεστείτε στους τίτλους, για να μη χάσετε κι εσείς τη μπάλα). Αυτό που είναι σίγουρο, "καταστρέφουν την κριτική σκέψη των αναγνωστών". Μας ψεκάζουν ανοησία.

Εμείς, πάντως, διασωθήκαμε από τις επιστημονικές αναλύσεις περί σεισμών, με μια ντρίπλα, που θα τη ζήλευαν μαζί οι Μέσι και Ροναλντίνιο:

Ως ότου η επιστήμη, η οικονομική δραστηριότητα και η τεχνολογία γίνουν διάφανες και περάσουν κάτω από δημοκρατικό έλεγχο, δηλαδή κάτω από τον έλεγχο του Δήμου:

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΤΥΧΗ ΟΡΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.

Διαβάσαμε, μετά και αυτό, και νιώσαμε δικαιωμένοι:

Ο δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης, μελετώντας 45 σημαντικές έρευνες διεπίστωσε ότι οι 14 είχαν λάθος συμπεράσματα ή ήταν πολύ αισιόδοξες.

Πάμε σε μία "άσχετη" με σεισμούς "είδηση":

Ανακάλυψαν μυστικό σταθμό του μετρό στο Παλιό Ψυχικό. Και από χέρι σε χέρι, η είδηση διαδίδεται.  Χωρίς να μπουν στον κόπο να δουν ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κάνει πλάκα.

 

Μετά από όλα αυτά, θα πρέπει να αθωώσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες που πίστεψαν και τα δεκάδες ιστολόγια που αναμετέδωσαν την είδηση ότι στην Κεφαλονιά "γδέρνουμε" οικονομικά τους φαντάρους, που ήρθαν να μας βοηθήσουν;

ΟΧΙ. Η βλακεία έχει τα όρια της. Όταν μία παγκόσμια ειδησεογραφική δύναμη, όπως το  Yahoo, την αναπαράγει, όταν ανάμεσα σε αυτούς που την πίστεψαν, την αποδέχτηκαν και την διέδωσαν, είδαμε να συμπεριλαμβάνονται "αντιστασιακοί", που θέλουν να μας σώσουν φτιάχνοντας κόμματα και αποκόμματα, πάει πολύ μακριά η δική μας "συγχώρεση". Ας απευθυνθούν στο Θεό. 

Αρκετά μας πάτησε ο σεισμός. Καμία χάρη σε αυτούς που θέλουν να μας πατήσουν ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά , είτε από βλακεία είτε συνειδητά. Όταν, μάλιστα, παριστάνουν τους αντικειμενικούς και πολύξερους.

 

Και, μια και την πατήσαμε, κλείνουμε με μια πατούσα. Κλείνουμε απότομα, γιατί αν το συνεχίσουμε, θα γράφουμε για όλη την υπόλοιπη ζωή μας:

"Στην Κίνα τρώνε ανθρώπινο κρέας τουρσί". 37.000 το πίστεψαν και το διέδωσαν.

Τελικά, η βλακεία είναι παγκόσμια υπόθεση. (Για να παρηγορηθούμε το λέμε;)

Βεβαίως, η "πατούσα" είναι γερμανικό προϊόν. Προϊόν "τέχνης". Αν έτσι αντιλαμβάνονται την τέχνη στη Γερμανία, μπορείτε να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται άλλα πράγματα .

Περί γερμανικής ορέξεως ουδείς λόγος. Μόνο που κάποιες φορές, η όρεξη τους τρώει ανθρώπους (π.χ.  στην Ελλάδα).