Share |

Του Οσίου Μνημονίου του "κουκουλοφόρου", δύο "μηνύματα"

Χτες ήταν μια μέρα αλλιώτικη. Μια μέρα οργής, αποκάλυψης και ηλιθιότητας πρακτόρων.

Καλά το είπε ο φίλος μας:

Και της ελληνικής  συμπεριλαμβανομένης.
 
 
Τα μηνύματα ήταν πεντακάθαρα και τραγικά. Ο θυμός θα πολλαπλασιαστεί.
 
1. Οι πλατείες, παραλίγο να ρίξουν μια κυβέρνηση και οδήγησαν σε συμφωνία, έστω και στιγμιαία, το κομματικό κατεστημένο.
Δεν ήταν η "απειλή" για τη μη χορήγηση της δόσης του δανείου, που οδήγησε σε τέτοιου είδους "εθνικές"  και κομματικές συναινέσεις.
Και τίποτα να μην κάνει η Ελλάδα, από όσα απαιτούν οι τοκογλύφοι, τη δόση θα τη δώσουν για να μην καταρρεύσει το ετοιμόρροπο χρηματοπιστωτικό σύστημα και μαζί τους ολόκληρο το ολιγαρχικό πολιτικό τους σύστημα.
 
Την γενικευμένη οργή, που δεν χαρίζεται σε κανέναν φοβήθηκαν. Εκείνο το "είστε όλοι ίδιοι" τρομάζει. Και δεν έχουν δει τίποτα ακόμα.
 
Δεν μας απασχολεί η αθέτηση της "υπόσχεσης" του πρωθυπουργού για "οικουμενική κυβέρνηση". Ας τον εξετάσει γιατρός. 
 
Δεν ήταν αυτό το θέμα της χτεσινής μέρας.
Είναι ο φόβος τους μπροστά στην οργή και στο υπεράνω κάθε είδους κόμματος και ιδεολογίας αίτημα:
Άμεση δημοκρατία, τώρα.
Είναι ένα αίτημα λογικό, απλό και κατανοητό και από τη γιαγιά μου, που δεν έμαθε ποτέ γράμματα και δεν ξέρει από πολιτική. Ξέρει, όμως, από ζωή.
 
Δεν τους σώζει ο έλεγχος πάνω στα ΜΜΕ.
Ο κόσμος στους δρόμους οδήγησε στην κατάρρευση κάθε υπολλείμματος αξιοπιστίας  αυτού που λέγεται κομματικό σύστημα.
Είδαμε και το είδος της "αντιπολίτευσης" του Σαμαρά! Είδαμε τις μεγάλες διαφορές ενός αμερικανοσπουδασμένου  "πατριώτη", έτοιμου να "επαναδιαπραγματευθεί"  το μνημόνιο.
Εμείς, πάντως, θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση της ζωής μας και του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε.
 
Κι από κοντά, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν εκλογές!!!
Λες και θα αλλάξει κάτι. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Και τελευταία, προβάλλονται, σαν "αξιοπρεπείς" πολιτικές  καταστάσεις, από τα ΜΜΕ. "Καλύτερα ΚΚΕ, παρά "πλατεία", που δεν πιστεύουν στη βουλή, τα ΜΜΕ και θέλουν να καταργήσουν την ολιγαρχία μας". Τουλάχιστον, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει πλατεία.
 
Ποιος τους είπε πως θέλουμε "εκπρόσωπο"; Ποιος τους είπε πως τα παιδιά των ανελεύθερων κομματικών σωλήνων είναι καλύτεροι από τον καθένα μας για "εκπρόσωπος; Ποιος τους είπε πως θέλουμε "εκπρόσωπο"; Τη ζωή μας θέλουμε να ορίζουμε, με τον δικό μας λάθος τρόπο.  
 
Τίποτα δεν τους σώζει. Άμεση δημοκρατία, τώρα. Αλλαγή του Συντάγματος. Τους νόμους να φτιάχνει ο λαός.
 
 
2. Υπάρχει και ένα άλλο "μήνυμα" από τη χτεσινή μέρα:
Οι κουκουλοφόροι αποκαλύφθηκε, πέρα από κάθε αμφιβολία, πως είναι μίσθαρνα όργανα του καθεστώτος. Του πιο μαύρου παρακράτους, που λέγεται "κράτος".
Ακόμα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ αναγκάστηκαν να παραδεχτούν αυτό που εδώ και πολύ καιρό  φωνάζουν οι άνθρωποι που βγαίνουν στο δρόμο. 
Η δύναμη του μεγάλου πλήθους,  της μεγάλης κοινότητας των ανθρώπων είναι αυτή που αποκάλυψε τους πράκτορες και εξουδετέρωσε την προβοκατόρικη  βία. 
 
Όμως, τώρα, τίθεται ένα τεράστιο ηθικό και ποινικό ζήτημα:
 
Καθεστωτικά όργανα, με κουκούλες, κατέστρεφαν περιουσίες, έκαιγαν μαγαζιά, έσπαζαν αυτοκίνητα και έκαψαν ανθρώπους, όπως στη Μαρφίν ή τα Εξάρχεια. Δεν ήταν μόνη της η "επίσημη" βία. Υπήρχε και αυτή, η καθοδηγούμενη προβοκατόρικη  και παρακρατική βία, η εκπορευόμενη από τα πιο σκοτεινά δωμάτια του ολιγαρχικού μας πολιτεύματος.
 
Ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά;
Δεν μπορεί το καθεστώς, ο Χρυσοχοϊδης, ο Παπουτσής, ο Μαρκογιαννάκης και όλοι οι άλλοι πολιτικοί υπηρέτες των τραπεζιτών να παριστάνουν τους ανήξερους και τους μαλάκες.
Υπάρχει ένοχος και είναι όλοι αυτοί που έδιναν το πολιτικό πράσινο φως.
Κατέστρεφαν, επί χρόνια, τις ζωές και τις περιουσίες ανυποψίαστων ανθρώπων, καλυμμένοι πίσω από μαύρες κουκούλες.
 
Ο Χρυσοχοϊδης, ο Παπουτσής και όλοι οι άλλοι πετυχημένοι υπουργοί "δημόσιας αταξίας". Και, φυσικά, δεν τα έκαναν όλα αυτά, από δική τους πρωτοβουλία. Ήταν επιλογή κομματικών ηγεσιών τα όσα ζούμε πολλά χρόνια τώρα σε τούτη τη χώρα.
Και δεν αποτελεί δικαιολογία και άλλοθι, το γεγονός πως έβρισκαν για παρέα στις καταστροφές κάτι βαρεμένα παιδιά.
Οι καταστροφές ήταν σχέδιο της αστυνομίας, οι προκλήσεις ήταν προσχεδιασμένες. Όπως και χτες, για να σπάσει ο "τσαμπουκάς" και το φρόνημα των πολιτών, που έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία.
 
Οι υπερασπιστές της ιδιωτικοποίησης πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί, για καταστροφή ιδιωτικής  περιουσίας και για τη δολοφονία ανθρώπων. Και όχι μόνο για κλοπή και εθνική προδοσία.
 
 
(Υπάρχει και ένα τρίτο μήνυμα, αλλά αυτό θα αντιμετωπιστεί, χωριστά και με ιδιαίτερη προσοχή. Δεν είναι μόνο οι "γνωστοί" κουκουλοφόροι. Υπάρχουν και εκείνοι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και το παίζουν "κίνημα", διαιρώντας. Αυτό σε επόμενη ανάρτηση, σύντομα).
 
ΥΓ.
Δείτε το βιντεάκι και , για το θέμα μας, δείτε το τέλος του