Share |

Το κράτος, η θυγατρική των τραπεζών, ξεκίνησε τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις

Ένας συμπολίτης μας μετέφερε την πληροφορία, που έλαβε από δικαστικό επιμελητή:

  • 170 επιδόσεις κατάσχεσης, ΚΑΤΑΦΕΡΕ να επιδώσει ΕΝΑΣ μόνο δικαστικός επιμελητής στην Κεφαλονιά μόνο την προηγούμενη εβδομάδα!!!!! Όλες για "χρέη" προς το δημόσιο (από ΔΟΥ Αργοστολίου με εντολέα την Α΄ΔΟΥ Πατρών).

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί ένας άγνωστος αριθμός κλητεύσεων για κατασχέσεις, καθώς και για το ποινικό αδίκημα της "αδυναμίας πληρωμής οφειλών". Και ο χορός της απαλλοτρίωσης συνεχίζεται.

Η θυγατρική εταιρεία των τραπεζιτών, που λέγεται "κράτος", έχει οργανωθεί και προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε η διαδικασία να γίνει αποτελεσματική. Με νόμο, ίδρυσε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, στο οποίο θα εκχωρηθεί όλη η διαδικασία είσπραξης οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για το αντίστοιχο των Εισπραχτικών Εταιρειών, που δρουν για λογαριασμό των Τραπεζών. Από το καλοκαίρι, η θυγατρική, που λέγεται "κράτος", έχει περάσει νόμο, με τον οποίο οι κατασχέσεις μπορούν να γίνονται Κυριακές, αργίες και νύχτα, ώστε να μπορεί αιφνιδιαστικά να επεμβαίνει, εξουδετερώνοντας πιθανές αντιδράσεις. Κάποια νύχτα, δηλαδή, θα ξυπνούν εσένα και τα παιδιά σου, για να σε διώξουν από το σπίτι σου. Οι τράπεζες έχουν ιδρύσει θυγατρικές, οι οποίες μαζί με ξένες εταιρείες, είναι έτοιμες να αγοράσουν, για μια μπουκιά ψωμί, την πλειστηριασμένη περιουσία (σε μία από αυτές Πρόεδρος είναι ο σοσιαλιστής και τ. συνδικαλιστής κ. Χρ. Πρωτόπαπας).

 

Το κομματικό σύστημα σιωπά, μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Η αντίληψη που καλλιεργεί -και δια της σιωπής- είναι ότι οι "μπαταχτσήδες πρέπει να πληρώσουν". Το δηλώνει και ο αρμόδιος υφυπουργός: "πρέπει να τηρηθεί η έννομη τάξη". Και η επικρατούσα αντίληψη, μέσα στην κοινωνία, είναι ότι "δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω κι εσύ να μην πληρώνεις και να απαιτείς να μη σε ενοχλούν".

 

Τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτή την κατάσταση;

ΠΟΛΛΑ. Μερικά από αυτά είναι εύκολα. Μια απόφαση χρειάζεται:

1. Οι οφειλέτες κάθε είδους να επικοινωνήσουν με τους ομοίους τους, που οργανώνονται. Ιδιαίτερα, αυτοί που έχουν, ήδη, εμπλακεί σε κλητεύσεις. Μαζί τους, είναι επιθυμητό να προσέλθουν και όσοι έχουν πληγεί ή καταστραφεί, από απολύσεις, ανεργία και χρεοκοπία.

ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ

Η οργάνωση "Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά" έχει συνδεθεί με αντίστοιχα κινήματα και ομάδες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε όποιο νομό, πόλη ή χωριό δεν υπάρχει ομάδα, ακόμα και ένα ή δύο άτομα είναι σημαντικό να δηλώσουν το δικό τους παρόν.

2. Να επικοινωνήσουν με τις ομάδες που έχουν οργανώσει κάποια νομική υποστήριξη, καλώντας και άλλους δικηγόρους να συμμετάσχουν. Στην Κεφαλονιά υπάρχει η "Ένωση Καταναλωτών".

3. Οι συναντήσεις των ανθρώπων που πλήττονται και όλων των άλλων που θα προστρέξουν, ειλικρινώς και ανιδιοτελώς,  θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

4. Απέναντι στην ενεργητική εξαθλίωση και τη σιωπή των εχόντων κάποια καρέκλα στην κεντρική ή τοπική πολιτική σκηνή, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν αποκλείουμε κάνενα τρόπο δράσης, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε εκλογές. Είναι πιο εύκολη η συμμετοχή σε εκλογές, από το να πάρουμε τα όπλα για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και την περιουσία μας. Δεν περιλαμβάνεται στα όνειρα μας, αλλά μην μας υποχρεώνετε, γατί τώρα πια δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.  Θέλουμε δημάρχους, βουλευτές και "εκπροσώπους", που να είναι αποφασισμένοι να μαυρίσουν το ποινικό τους μητρώο, υπερασπιζόμενοι τους συμπολίτες τους. Ως ότου έρθει η λευτεριά. Αν δεν μπορούν ή δεν θέλουν, ας παραμερίσουν να πάνε αυτοί που μπορούν και θέλουν.

5. Καλούνται τα σωματεία όλων των φορέων που εμπλέκονται στις διαδικασίες κατάσχεσης να πάρουν θέση. Δικαστές, δικαστικοί επιμελητές, αστυνομικοί, εφοριακοί, τραπεζικοί και όσοι άλλοι. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Ο σιωπών δοκεί συναινείν.

6. Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί από την κοινή στάση όλων μας είναι να αγαπήσει ο ένας τον άλλο, να πάρει θάρρος ο ένας από τον άλλο, να μην περιέλθει σε κατάθλιψη και να μην αυτοκτονήσει. Στη σκέψη και τους σχεδιασμούς μας, είναι αναγκαίο να υπάρχουν και οι συνεργατικές και αλληλέγγυες πρωτοβουλίες επανεκκίνησης της ζωής μας.

7. Είναι αυτονόητο και προφανές ότι το κρίσιμο σημείο, για την αποτελεσματικότητα των δράσεων, είναι το πλήθος και το μέγεθος των ανθρώπων, που θα συμμετάσχουν ενεργά και με οποιονδήποτε τρόπο.  Οι καιροί δεν μας περιμένουν κι εμείς δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα και από κανέναν.

8. Τα πιο πάνω είναι μέρος των τελευταίων προειδοποιήσεων προς τα κόμματα. Καλούνται οι οφειλέτες, χρεοκοπημένοι, απειλούμενοι και κατεστραμμένοι, που είναι -ακόμα- ενταγμένοι στα κόμματα να ξεκαθαρίσουν, μέσα τους, τι είναι πιο σημαντικό: το ατομικό τους συμφέρον ή το συμφέρον του κόμματος; Του κόμματος, που ως σήμερα, σωπαίνει ή δρά εναντίον τους; Και αν επιλέξουν το πρώτο, ας ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση, πριν αποχωρήσουν. Αν δεν το κάνουν, το πρόβλημα θα παραμείνει δικό τους.

9. Καλούμε όλα τα κινήματα, κόμματα, ομάδες και πρόσωπα, που εξακολουθούν να λένε ότι βρίσκονται στο πλευρό του λαού να ανταποκριθούν σε ένα μεγάλο και ανώνυμο κάλεσμα ενότητας. Συνάντηση και Διάλογος Ενότητας, χωρίς κάθε είδους προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, αρχηγικά, πολιτικά, ιδεολογικά και άλλα. Η Δημοκρατία, ως διαδικασία, είναι ο τρόπος που επιλύει τις όποιες διαφορές, διαφωνίες και αντιθέσεις. Η Δημοκρατία, ως πολίτευμα στο οποίο ο λαός θα αποφασίζει για τους νόμους του, είναι ο τελικός πολιτικός σκοπός. Για να αποσπάσουμε τις ζωές μας και την πατρίδα μας από τα χέρια μιας απάνθρωπης οικονομικής Ολιγαρχίας και των υπηρετών της. 

10. Όλα τα πιο πάνω συνθέτουν την ανάγκη και την επιθυμία δημιουργίας μιας μεγάλης, δυνατής, ανατρεπτικής και δημιουργικής πολιτικής οργάνωσης. Μιας οργάνωσης πολιτών, που αποκαθιστά την ουσία της ελληνικής λέξης "Πολιτική", ως συλλογική διαδικασία πολιτών.

11. ...και τελευταίο:

Προς όσους εξακολουθούν να λένε ότι "όσοι χρωστάνε πρέπει να πληρώσουν" .

Σε σειρά άρθρων της ιστοσελίδας κάποιων "οφειλετών", με διεύθυνση www.ithacanet.gr,  και στις ανακοινώσεις των "Αποφασισμένων  στην Κεφαλονιά", έχει εξηγηθεί το "γιατί δεν χρωστάμε".

Τις απόψεις αυτές έχουν αναγνώσει και έχουν ακούσει σωρεία κομμάτων και στελεχών τους, εντός και εκτός βουλής. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την αλήθεια τους.

Οι συμπολίτες, παρακαλούνται, να πάψουν να είναι ιδεολογικά και πολιτικά θύματα των μεγάλων ψεμάτων, με τα οποία γαλουχηθήκαμε και εξακολουθούν να μας τροφοδοτούν. Από την προσπάθεια απελευθέρωσης της πατρίδας δεν περισσεύει κανείς και ιδιαίτερα, όσοι δεν έχουν συμφέρον από την υποτέλεια.

Το χρέος κράτους, επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι προϊόν μιας παγκόσμιας απάτης. Μετρημένο και μη αμφισβητούμενο, μόνο το 3% του χρέους όλων μας μπορεί να εκληφθεί ως "πραγματικό χρέος". Τόσο, περίπου, είναι το χρήμα που έχει εκδώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το υπόλοιπο είναι δημιούργημα εκ του μηδενός ιδιωτών τραπεζιτών, με τη συνενοχή όλων των κομμάτων. Για την Ελλάδα, τα ποσά αυτά: 22,5 δις είναι το χρήμα που εξέδωσε η ΕΚΤ και άνω των 600 δις είναι το χρέος κράτους και ιδιωτών(για κάποιους το χρέος είναι άνω των 750 δις).

Εμείς θεωρούμε επαχθές και καταχρηστικό και το 3%, διότι οι πολιτικοί της Ε.Ε. έχουν επιτρέψει στην ιδιωτική ΕΚΤ να δίνει ότι χρήμα που εκδίδει σε ιδιώτες, από τους οποίους πρέπει να το δανειζόμαστε(Άρθρο 123 της ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ).

Θεωρούμε λογικό, θεμιτό, ηθικό, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, τη διαγραφή του συνολικού κρατικού χρέους και την εγκαθίδρυση ενός συστήματος δημοκρατικά ελεγχόμενης δημιουργίας άτοκου χρήματος, στη θέση της δημιουργίας χρήματος, δανεισμένου από ιδιώτες.

Για το ποιος ιδιώτης πρέπει να πληρώσει και ποιος όχι, αυτός που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, είναι η γειτονιά, το χωριό και η πόλη. Σε μια πραγματική Δημοκρατία, οι δημοκρατικά εκλεγμένες διοικήσεις των υποκαταστημάτων διαχείρισης χρήματος (τραπεζών) θα γνωρίζουν, καλύτερα από κάθε απρόσωπο κεντρικό φορέα, ποιος πρέπει και πόσο μπορεί να πληρώσει από το ατομικό του χρέος. Για αυτό ζητάμε το πάγωμα -και όχι τη διαγραφή- των χρεών, ως ότου εγκαθιδρύσουμε, όλοι μαζί, τη δημοκρατία στην Ελλάδα.

 

Οι πολίτες και μόνο αυτοί, δηλώνοντας ότι δεν τα γνωρίζουν όλα, είναι οι μόνοι που μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση δημοκρατικής διακυβέρνησης της ελεύθερης και ανεξάρτητης πατρίδας μας.

Ο αγώνας υπέρ βωμών και εστιών είναι ο δίκαιος αγώνας.

 

(Όποιος διαφωνεί, ας γράψει τη διαφωνία του)

 

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

email: ithacanet.gr@gmail.com

Κινητά:

6932457089 (Wind)

6986908643 (Cosmote)

6941639287 (Vodafone)

Kινητό Ένωσης Καταναλωτών Κεφαλονιάς:

6937385812 (wind)

 

(εικόνα: Δον ΨΥΧΩΤΗΣ)