Share |

Υπάρχουν έμμισθοι παραγωγοί "αντιστασιακών ειδήσεων";

Τις τελευταίες μέρες διαλέξαμε τρεις "ειδήσεις", από πολλές άλλες, οι οποίες ενισχύουν τη δική μας "συνομωσιολογική θεωρία".

- "Ένα παιδί 7 χρονών αυτοκτόνησε, όταν είδε τον πατέρα του να συλλαμβάνεται για χρέος 1.500 ευρώ".

- "500 μέλη της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στα Χανιά αποχώρησαν, ομαδικά, καταγγέλοντας τον Σαμαρά".

-  "Υπήρχαν διαστημόπλοια πριν 12.000 ή 25.000 χρόνια". 

Αυτή μας η επιλογή ειδήσεων είναι συνέχεια μιας επιλογής που κάμαμε πριν λίγες μέρες, για να ενισχύσουμε την άποψη μας ότι "υπάρχει συνομωσία".

- "Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος".

- "Μία επιστολή ασφαλισμένου, που πάει φυλακή".

- "Βρέθηκαν ναρκωτικά στο κτήριο του ΚΚΕ στον Περισσό".

Οι τρεις "ειδήσεις" είναι ψευδείς και οι άλλες τρεις "μεταχρονολογημένες".

Η απελευθέρωση του Άκη, η επιστολή του ασφαλισμένου και οι 500 αποχωρήσεις αφορούν το παρελθόν και επανέρχονται ως σημερινή είδηση. (Ο Άκης είναι φυλακή, ο ασφαλισμένος έχει αθωωθεί και οι 500 αποχωρήσεις συνέβησαν, όταν αποχώρησαν οι οπαδοί - συμπατριώτες της Ντόρας μετά την εκλογή στην ηγεσία του Σαμαρά.

Οι άλλες τρεις είναι αποκύημα φαντασίας των αρθρογράφων (Στην περίπτωση των διαστημοπλοίων, χρησιμοποιήθηκε, ως επιστημονική απόδειξη, απόσπασμα ταινίας επιστημονικής φαντασίας).

Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι προέρχονται από πηγές, οι οποίες, λιγότερο ή περισσότερο, δηλώνουν "αντιστασιακές". Είναι "ειδήσεις" που σκοπό έχουν να "καταγγείλουν" τη σημερινή κατάσταση εξουσίας και να "αποκαλύψουν" ότι μας κρύβει το ιδιωτικό - κρατικό πλέγμα εξουσίας.

Έρχονται να συμπληρώσουν τις ψευδείς "ειδήσεις", που παράγονται από ιδιωτικά και κρατικά κόμματα και ΜΜΕ (δεν υπάρχει λάθος στη διατύπωση μας).

Σήμερα, οι κύριες πηγές πληροφόρησης του λαού είναι αυτές που προσφέρονται δωρεάν: το διαδίκτυο και η ραδιοτηλεόραση. Ελάχιστοι αγοράζουν τα μέσα "ενημέρωσης", εφημερίδες και περιοδικά, τα οποία έχουν κάποιο αντίτιμο.

Το "χειρότερο" είναι ότι αυτές οι "ειδήσεις" γίνονται κοινό χτήμα, από την αναπαραγωγή και διάδοση τους από πλήθος αναγνωστών τους. Οι οποίοι, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, δηλώνουν ή είναι "αντιστασιακοί".

 

Με τέτοιου είδους "πληροφόρηση", είναι άξιο απορίας γιατί μόνο το 30% του πληθυσμού πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Η απουσία "κριτικής σκέψης" και νοητικών εργαλείων για την αξιολόγηση και την επιλογή του τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο είναι, πια, γενικευμένη κατάσταση.

Η αναξιοπιστία και τα στεγανά που έχουν διαμορφωθεί στο πλαίσιο άσκησης μιας ολιγαρχικής διακυβέρνησης των πάντων είναι φυσικό να οδηγούν στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης. Επειδή σε πολύ κόσμο γίνεται φανερό ότι και οι "εναλλακτικές πηγές" δεν είναι αξιόπιστες, το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του διαδικτύου δεν ασχολείται με την πολιτική, μήτε καν με την απελπισία του και καταφεύγει στα μικρά, γοητευτικά και ανώδυνα, που θα του προσφέρουν την ψευδαίσθηση μιας καλής ζωής, κόντρα σε όσα τον απελπίζουν. Λειτουργεί ο ψυχολογικός κανόνας της "φυγής" από ότι μας ενοχλεί και μας πιέζει και η αναζήτηση "καταφυγίων" στην ιδιωτική σφαίρα. Έχουμε οικειοθελή εγκλεισμό σε μια ζωή με υποκατάστατα ή τη δημιουργία ενός υποκατατάστατου ζωής. Πρώτες σε αναζήτηση και μέγιστο καταφύγιο οι πορνογραφικές ιστοσελίδες, στη θέση του πραγματικού έρωτα ή του sex της μιας βραδιάς.

 

Εμείς, συνομωσιολογώντας, θα πούμε ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Βολεύουν τη διαιώνιση μιας ολιγαρχικής εξουσίας. Γιατί η εξουσία που βολεύεται με αυτά να μην έχει φροντίσει για τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση  και αναπαραγωγή τους; Κάθε διαδικασία αποβλάκωσης του λαού είναι χρήσιμη και ξεκινά από τη νηπιακή ηλικία, χάρις στη γονική μέριμνα. Δηλ. Χάρις σε μας;.

Έχει μεγάλη σημασία το να ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι πληρωμένος και ποιος βλάκας;

Και τα δύο κάνουν καλά τη δουλειά τους.

 

 

ΥΓ.   Όλο και συχνότερα, συναντάμε ανθρώπους των οποίων η περιουσία προσημειώνεται, ανθρώπους που βάλανε στον τραπεζικό λογαριασμό τους την αμοιβή του προμηθευτή και τους την πήραν, που καλούνται για ανάκριση, που συλλαμβάνονται ή περιμένουν τη σύλληψη, την κατάσχεση και την καταστροφή. Περιμένουν το μοιραίο, με τρόπο απελπισμένο και παθητικό, δίχως να ελπίζουν σε τίποτα. Και λέμε ότι "τους συναντάμε", την ίδια ώρα που και αυτοί "συναντούν εμάς", με το ίδιο πρόβλημα.

Βλακεία είναι και αυτός ο τρόπος.

Και με τους βολεμένους ή πληρωμένους ηλίθιους, που μας βρίζουν γιατί δεν κάνουμε τίποτα, η βλακεία οδηγεί στην καθήλωση, στο μούδιασμα και την αδράνεια. Στην έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας.

Το μεγάλο μας έγκλημα είναι ότι χρωστάμε (από υπαιτιότητα των κρατούντων).

Νομίζετε ότι οι γράφοντες έχουμε αποφύγει τη βλακεία . Ψάχνουμε αυτόν που θα μας σώσει. Περιμένουμε τον Αρτέμη Σώρρα με τα λεφτά. (Και κάνουμε και άλλα πράγματα).

 

 

(για την εικόνα, ευθύνεται ο Δον ΨΥΧΩΤΗΣ. Για την τοποθέτηση της εδώ, εμείς)