Share |

Υπομονή: Έρχονται άσπρες μέρες...

...χιονίζει.

  • Ο καιρός παίζει ανάμεσα στη βροχή, το χαλάζι και το χιόνι, ανάλογα με τα κέφια του. Όποτε γουστάρει, ρίχνει και λίγο ήλιο. Όλα τάχουμε απόψε.
  • Ως την κορφή της Ευμορφίας, πάνω από τα Διλινάτα, τόστρωσε. Αν συνεχιστεί το κρύο μέσα στη νύχτα, θα το δούμε το πρωί πιο καλά. Η ΕΜΥ εξακολουθεί να δίνει μόνο βροχές.
  • Αν περιμένατε άλλο τρόπο, για να δείτε άσπρη μέρα, ατυχήσατε. Κι άστε την κυβέρνηση να λέει. Όταν οι τραπεζίτες συμβουλεύουν τους πελάτες τους, δεν το κάνουν για να κοροϊδέψουν πολίτες. Όταν η κ.Λούκα Κατσέλη, ο κ.Σπ.Μοσχόπουλος και η λοιποί υπηρέτες των τοκογλύφων, μας λένε πως με τις μονομερείς ανθρωποθυσίες, θα βγούμε από την κρίση, απλώς, μας κοροϊδεύουν, ενώ ξέρουν. Ιδού τι λένε οι τραπεζίτες - δανειστές μας: 

Τη χρεοκοπία της Ελλάδας, με κατάληξη σε haircut επί του κρατικού χρέους, προβλέπει η Citigroup σε note προς τους πελάτες της σχετικά με τα ρίσκα που συνεχίζονται και το 2011.

Ειδικότερα, και όπως επισημαίνει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Citigroup προειδοποίησε ότι η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση είναι «βασικό ρίσκο».

Σε note σε πελάτες της, η Citigroup αναφέρει ότι «σύμφωνα με την άποψή μας, η κρίση θα προχωρήσει πέρα από την Ελλάδα και την Ιρλανδία, και θα συμπεριλάβει την Πορτογαλία. Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, καταλήγοντας σε haircut του κρατικού της χρέους».

  • Κάποια πράγματα είναι όμοια σε όλον τον κόσμο. Δείτε την αξιοπρέπεια και τη βία σε ένα, από εξαιρετικό βίντεο. (Θα πρέπει να το σταματάτε, για να διαβάσετε τους υπότιτλους).
  • Ντομινίκ Στρος-Καν: “Αν εσείς ή κι εγώ ήμασταν Έλληνες πολίτες, ίσως να διαμαρτυρόμασταν με τον ίδιο τρόπο επειδή οι άνθρωποι το βρίσκουν άδικο. Από την άλλη, οι περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, πρέπει να το κάνουν. Οι δεκαετίες κακοδιαχείρισης πρέπει να αντιμετωπιστούν με επανορθωτικές κινήσεις μέσα σε μερικά χρόνια", πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ".
  • Άντε γαμήσου, Ντομινίκ.

"O σκοπός στην εποχή μας χάθηκε, Άκανθε. Δεν ξέρουμε πια ούτε μας απασχολεί να μάθουμε γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε. Έχουμε απλώς προγραμματιστεί να ενεργούμε. Σπαταλάμε τη ζωή μας κυνηγώντας να αποκτήσουμε τα μέσα, αλλά όταν τα αποκτάμε δεν σκοπό. Τελικός σκοπός μας είναι η απόκτηση των μέσων έλεγε ο OCTAVIO PAZ."

από ένα εξαιρετικό blog, που δεν λειτουργεί πια, http://akanthoss.blogspot.com/

  • Κάποιες φορές, δεν είναι σίγουρο πως θα δούμε άσπρη μέρα, αν χιονίσει. Μπορεί να δούμε κι αυτό να φτάνει ως εδώ. Η φοτό είναι πραγματική.

  • Μην είσαι ηλίθιος, άκανθε. Όταν έχεις δίκιο κανείς δεν το θυμάται. Κι όταν έχεις άδικο, κανείς δεν το ξεχνά.
  • Όταν μιλά ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, να προσέχετε τι λέει. Είναι ο βασικός εμπνευστής όσων ζούμε σήμερα. Ο νονός της διεθνούς των τοκογλύφων. Ο άνθρωπος, που πήρε από την αφάνεια τον >Φρίντμαν και τις τερατώδεις ιδέες του και τις κατέστησε κυρίαρχες.
  • Μην ασχοληθείτε τόσο με την αφορμή, όσο με το τι λέει σε μια συνέντευξη, με θέμα τις διαρροές στα wikileaks. Θαυμάστε τον κυνισμό και την περιφρόνηση του νικητή προς όλους εμάς. 
  • Ποιοι  είναι το "εμείς"  ; Ο ίδιος το έχει "προβλέψει" - σχεδιάσει, από το 1995. "Ο καπιταλισμός στον 21ο αιώνα μπορεί να ζήσει, με το 20% του πληθυσμού της γης".  "Εμείς" είμαστε το υπόλοιπο. Όποιος νομίζει πως θα ανήκει στο 20%, μπορεί να αλλάξει πλευρό και να συνεχίσει να κοιμάται, κάνοντας εισητήρια στις αίθουσες που παίζεται το έργο "οι καταλληλότεροι μιλούν και λένε σοφά πράγματα".  Συγνώμη, που σας ξύπνησα.
  • Μπρεζίνσκι for ever, όσο ασχολούμαστε με τους υπαλλήλους του:
  • «Μπορεί κάποια πράγματα να μας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση, αλλά βασικά, η δουλειά θα συνεχιστεί ως συνήθως» τονίζει, ενώ σημειώνει ότι οι συνομιλίες αυτές ουσιαστικά «αποκάλυψαν τη συνέπεια όσων οι ΗΠΑ δήλωναν δημόσια».
  • «Η Αμερική βασίζεται σε ασταθείς συνεταίρους σε ολόκληρη την ιστορία της»(Μας έχει σε εκτίμηση)
  • "Η Κίνα ήταν ανέκαθεν ένα έθνος με πίστη στις ικανότητές της, ενώ νιώθουμε ότι οι δυνάμεις της είναι εναντίον μας».
  • «Οι περισσότεροι Αμερικάνοι έχουν σχεδόν παντελή άγνοια για τον κόσμο. Είναι αδαείς. Αυτή είναι μια μη υγιής κατάσταση σε μια χώρα στην οποία η εξωτερική πολιτική πρέπει να έχει την έγκριση του κόσμου για να ακολουθηθεί».
  • Αυτά βρήκαμε στο tvxs.

"...«ΔΕΝ κάνω μηνύσεις, δεν μισώ…» δηλώνει ο κ. Χατζηδάκης κι από ‘δω αρχίζουν οι υποψίες μας, οι απορίες και τα (ρητορικά μας) ερωτήματα. Τόση ανωτερότητα (και δεν είδαμε «ανώτερο» έργο επί υπουργίας του), τόσο ήθος (και δεν του φαίνονταν), τέτοιο ύφος (και δεν το περιμέναμε), ανεξικακία λανθάνουσα σε μια τρομαγμένη ψυχή που είδε τον… Χάρο και τον πήρε αψήφιστα;
ΤΙ συνέβη το είδαμε, τι συμβαίνει το βλέπουμε και οι απορίες μεγαλώνουν. Για τη σπουδή του να συγχωρήσει τους δράστες. Για την ανοχή του σε «έργα» τραμπούκων. Μόλις η τρομάρα υποχώρησε και πήγε η ψυχή στον τόπο της, ο εγκέφαλος συνήλθε απ’ τη διάσειση, σκέψη του πήγε στους «άλλους». Στους «ομοιοπαθείς» του που γίναν’ υπουργοί και βουλευτές. Με την κακοποίηση εξαργυρωμένη σε σταυρούς και τη διαπόμπευση να μη φρενάρει τις φιλοδοξίες τους. Κι αυτός το ίδιο! Ο σημερινός Χατζηδάκης της «άφεσης αμαρτιών» αυριανός θριαμβευτής των εκλογών. Με το σταυρό του μαρτυρίου χθες, φορτωμένος με «σταυρουδάκια» αύριο και η ζωή συνεχίζεται.
ΜΕ το «επάγγελμα» ελκυστικό όσο ποτέ να μαγνητίζει τους επαγγελματίες του Κοινοβουλίου, διαλέγεις και παίρνεις. Πολιτικός με τα προνόμιά του ή πολίτης που δικαίου; Με το ματωμένο πρόσωπο «εφαλτήριο», με τον… Βαραββά συγχωρεμένο και τη στραπατσαρισμένη ψυχή απτόητη για κοινοβουλευτικούς «αγώνες». Αυτό προτιμά ο πολιτικός και η πολιτική θα παραμένει… πόρνη..."

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη

...έχε το νου σου στο παιδί...

υπάρχει ελπίδα.

Αφού δηλώσουμε πως αποκηρύσσουμε τον ξυλοδαρμό και τη βία, μετά βδελυγμίας, από όπου και αν προέρχεται, για χαλάρωση, ΜΙΚΡΟΣ ΦΩΚΙΩΝ

Οι ασφαλίτες και οι αδέσποτες μπουνιές

Μεγάλη η πανελλαδική και εκπρόθεσμη απεργία για να μπλοκαριστεί από το εργατικό κίνημα ένα νομοσχέδιο που είχε ήδη ψηφιστεί την προηγούμενη μέρα.

Θα μου πεις ότι η απεργία είχε προγραμματιστεί από καιρό. Που να αλλάζεις τώρα τον προγραμματισμό των απεργών και να τους πεις ότι θα απεργήσουμε πριν την ψήφιση του νόμου, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας (όπου οι απεργοί θα έχουν κυκλώσει την βουλή και όσοι θα ψήφιζαν ναι δεν θα τολμούσαν να βγουν από τον ναό της Δντκρατίας) και για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να πέσει. Ή το κίνημα ή τα μέτρα.

Προφανώς οι εργατοπατέρες είχαν κανονίσει τίποτα δουλειές και δεν μπορούσαν να οργανώσουν απεργίες.

Ας κάνουμε υπομονή και η ΓΣΕΕ με μπροστάρη τον μεγάλο αγωνιστή Παναγόπουλο θα τσακίσει την κυβέρνηση με την επόμενη 24ωρη απεργία που θα οργανωθεί για την επομένη της ψήφισης των επόμενων μέτρων.

Η διαδήλωση ήταν μεγάλη. Ο αριθμός αυτών που συμμετείχαν όμως διαφέρει ανάλογα με τον άνθρωπο που μετράει.

Άλλοι μιλούν για 70 χιλιάδες, άλλοι για 40 χιλιάδες και η αστυνομία μιλάει για 14 χιλιάδες.

Μην νομίζετε ότι η αστυνομία δεν ξέρει να μετράει. Απλά μέτρησε τους ασφαλίτες που έκαναν τις προβοκάτσιες και τους ασφαλίτες που χτυπούσαν διαδηλωτές.

Το νέο σύνθημα των αναρχικών πλέον έχει αλλάξει. Έχει γίνει Κουκουλοφόροι, γουρούνια, δολοφόνοι ή Μπάτσοι γουρούνια κουκουλοφόροι.

Έπεσε αρκετό ξύλο. Αστυνομικοί ασφαλίτες χτυπούσαν διαδηλωτές, αναρχικοί χτυπούσαν αστυνομικούς, μεσήλικες διαδηλωτές χτυπούσαν τον Χατζηδάκη και η οργή όπου νάναι θα χτυπήσει κόκκινο.

Αυτός ο Χατζηδάκης τελικά είναι η απόλυτη απόδειξη ότι οι πολιτικοί μας ζούνε σε έναν άλλο κόσμο. Χωρίς προβλήματα, γεμάτο μίζες και άνευ της απαίσιας μυρωδιάς του λαού.

Και καθώς φαίνεται δεν παρακολουθεί και ειδήσεις. Αλλιώς θα έβλεπε τι έπαθε στην Αγγλία η Καμίλα και ο δικός της και δεν θα βολτάριζε αμέριμνος ανάμεσα σε ανθρώπους που τους πνίγει η αδικία και η οργή.

Εκτός και αν είχε πάρει τις μετρητοίς αυτό που είχε πει ο Γιωργάκης, ότι θα τους πάρουν με τις πέτρες. Και αφού δεν είδε πέτρες τριγύρω προχώρησε αμέριμνος. Αλλά έλα που εκτός από τις πέτρες υπάρχουν και οι μπουνιές.

Προσοχή κυκλοφορούν αδέσποτες μπουνιές και ασφαλίτες.

Το ωραίο είναι η εξήγηση που έδωσε ο Αντώνης Σφουγγαράκης και η νέα Νέα Δημοκρατία. Ήταν προβοκάτσια λέει επειδή η ΝΔ έχει αντιμνημονιακή πολιτική.

Αντώνη κάτσε σε παρακαλώ. Μην λιποθυμήσεις με αυτό που θα μάθεις. Οι πολίτες δεν θεωρούν μόνο τον νεκροθάφτη Γιωργάκη ως υπεύθυνο. Αλλά όλους αυτούς που με τον τρόπο τους βοήθησαν στην εκτέλεση της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Το φτύσιμο δεν είναι ψιχάλες. Φτύσιμο είναι.

Τώρα αρχίζει ο κόσμος να καταλαβαίνει που πάμε. Μόλις καταλάβει ότι θα τον έχουν φέρει στην απόλυτη απόγνωση χωρίς να υπάρχει κάποια ελπίδα βελτίωσης της ζωής του, όταν καταλάβει ότι του πήραν στην αρχή τα μέτρα για να μην χάσει την δουλειά του και τον μισθό του και στην συνέχεια του πήραν και την δουλειά και τον μισθό, όταν καταλάβει ότι το δούλεμα συνεχίζεται και η απόλυτη χρεοκοπία του θα είναι γεγονός… τότε δεν θα έχουν που να σταθούν.

Όλοι. Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι – παπαγαλάκια, οι έχοντες και κατέχοντες.

Δύσκολα τα πράγματα. Ο Παπακωνσταντίνου μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα επανέλθουμε στην δραχμή και ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις.

Έτσι εξηγείται η τεράστια ουρά που είδα μπροστά σε μια τράπεζα. Γιατί πλέον έχουμε καταφέρει να κατανοούμε τι εννοεί ο υπουργός. Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λέει.

Μικρός Φωκίων