Share |

H Ένωση Αγρ. Συνεταιρισμών και οι άλλοι

Είμασταν οι μόνοι χτες που γράψαμε πως προπηλακίστηκε ο υπάλληλος διευθυντής της ένωσης.

Τι έγραψαν οι άλλοι; Οι πολλοί δεν πήραν είδηση το θέμα. (Εμείς έτυχε να περνάμε από εκεί, επειδή λάβαμε επιστολή, ως αγρότες που είμαστε!).

Το έγκυρο kefaloniapress.gr έγραψε αυτά:

"Ο   διευθυντής της Ένωσης  κ. Σπ. Θεοτοκάτος, –όπως ισχυρίζονται οι παραγωγοί- ουρλιάζοντας  και υβρίζοντας με σκαιό τρόπο («παλιογιδάρηδες πάρτε τώρα τα χαρτιά σας» και άλλα ακατανόμαστα) σε έξαλλη κατάσταση, πέταξε από το παράθυρο της Ενωσης , φακέλους και άλλα χαρτιά, στον δρόμο και στις σκάλες των γραφείων!!  Ο δρόμος γέμισε φακέλους και ο αέρας πήρε τα χαρτιά ίσα με του Αριστοφάνη το καφενείο".

Έγραψε και αυτό:

"Αυτά μαθαίνει και η Ευα Βολταίρα (πρ. αντιπρόεδρος της Ένωσης, η οποία εδώ και καιρό έχει έρθει σε ρήξη με το Διοικητικό Συμβούλιο) και δηλώνει ότι « στο διοικητικό συμβούλιο κάποιοι νιώθουν ιδιαίτερη έλξη με το Δικαστικό Μέγαρο»..Και μη χειρότερα.."

Πριν βάλουμε την ανακοίνωση της ΕΑΣ, θέλουμε να πούμε στο φιλοθεάμον κοινό, πως η κ. Βολταίρα ήταν υποψήφια με τον κ. Κουρή και τώρα είναι σύμβουλος του επί αγροτικών θεμάτων. Ίσως, λόγω αυτών των συμβουλών, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έχει έρθει σε ρήξη με την Ένωση.

Για να καταλάβουν οι αναγνώστες τι σημαίνει η φράση "πρ. αντιπρόεδρος της Ένωσης, η οποία εδώ και καιρό έχει έρθει σε ρήξη με το Διοικητικό Συμβούλιο", ας δώσουμε κάποιες πληροφορίες και ας κάνουμε μερικές ερωτήσεις. Και ως συνήθως, δεν περιμένουμε απαντήσεις. Αλλά θα πούμε στους ερωτώντες, οι οποίοι δηλώνουν θαυμαστές και οπαδοί διαφόρετικών ιδεολογιών και κομμάτων,  πως οι αναγνώστες του ithacanet δεν είναι βλάκες. (Εμείς είμαστε). Από μικρό και από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια (Κι εμείς δεν είμαστε μικροί).

Απαντείστε στις εύκολες ερωτήσεις που σας κάνουμε, για να μη βρίσκεστε εκτεθειμένοι και ο υποψιασμένος κόσμος, αρχίσει να υποψιάζεται κι εσάς.

Η κ. Βολταίρα, εκτός από Α/πρόεδρος στην Ένωση ήταν και Πρόεδρος στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό, στον οποίο ο πατέρας της ήταν διαχειριστής της αποθήκης. Επίσης, ο γιος της εργαζόταν στο κατάστημα της Ένωσης.Η κ. Βολταίρα έχασε τις εκλογές στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό και ο πατέρας της διαγράφτηκε από το Συνεταιρισμό. Ο δε γιος δεν εργάζεται πια στην Ένωση και η κ. Βολταίρα έπαψε να είναι και α/πρόεδρος της Ένωσης, μετά από μια Γενική Συνέλευση.

Αυτά ξέρουμε, εμείς οι "αγρότες". Αλλά έχουμε απορίες. Ο πολίτης και ο αγρότης, για να είναι σφαιρικά ενημερωμένος και για να μπορεί να δώσει την ανάλογη βαρύτητα στην ποιότητα του τοπικού πολιτικού μας κόσμου, πρέπει να ξέρει.

Ερωτήσεις:

1. Να μας πει το νέο Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού, γιατί διαγράφτηκε από μέλος ο πατέρας της "συμβούλου" και αν τα υλικά του συνεταιρισμού πουλιόνται φτηνότερα, μετά την αλλαγή διοίκησης, και γιατί. 

2. Να μας πει το Δ.Σ. της Ένωσης τους λόγους που οδήγησαν σε αποχώρηση από το Δ.Σ. την κ. Βολταίρα και

3. Τους λόγους, για τους οποίους δεν είναι πια υπάλληλος ο γιος της.

4. Η Ένωση να αφήσει τα παλαιοκομματικά παιχνίδια ανακοινώσεων και να εξηγήσει ευθέως τι εννοεί, όταν λέει "δήθεν παραγωγών" και μιλά για "επίθεση αυτή, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους κρυφούς και φανερούς «υποστηρικτές» ";

Με ημίμετρα και με υπονοούμενα φτάσαμε ως εδώ. Αν ΟΛΟΙ ήξεραν τι έχει συμβεί, κάποιοι δεν θα τολμούσαν να βουν από το αυγό τους και όχι να κάνουν και τους τιμητές.

Όταν, μάλιστα, χρησιμοποιείται βία κατά απλών υπαλλήλων, χάρις στη σιωπή σας, είστε συνένοχοι, κ.κ. της Ένωσης. "Συγκαλύπτετε" αυτό που έχετε απέναντι σας.Σας "κρατάνε" αλλού;

 

Σημ.: Θυμάμαι τις έγκριτες καταγγελίες του kefaloniapress, για "αλλεπάλληλες απογραφές" στην αποθήκη της Ένωσης.

Να το κάνουμε και αυτό ερώτηση; Με τι είχαν σχέση αυτές οι απογραφές και τι προέκυψε από αυτές;

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 Εγκληματική απρόκλητη επίθεση εναντίον  του προσωπικού και των γραφείων της

 Ενωσης  Αγροτικών  Συνεταιρισμών

 

ToΔιοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ομόφωνα καταδικάζει με αποτροπιασμό την εγκληματική – τραμπούκικη - επίθεση ελάχιστης μειοψηφίας (18-20 ατόμων) δήθεν όλων παραγωγών, που έλαβε χώρα την Παρασκευή (1.7.11) το πρωί εναντίον του προσωπικού και των γραφείων της Ενωσης στην λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον προπηλακισμό των υπαλλήλων της, τον σοβαρό τραυματισμό του Γενικού Διευθυντή της  και την καταστροφή αρχείων και οικονομικών φακέλων της Ενωσης.

 

Επισημαίνει ότι, η επίθεση αυτή έλαβε χώρα την ώρα που ο κ. Πρόεδρος και ο κ. Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης συμμετείχαν σε προγραμματισμένη  σύσκεψη, στη Θεσσαλία, των ΕΝΩΣΕΩΝ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ.

 

Τονίζει ότι η επίθεση αυτή, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους κρυφούς και φανερούς «υποστηρικτές» και «υποστηρικτές» της  κοινοπραξίας «ΕΝΩΣΗΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ  –  ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.» και έχει σχέση με την μηδαμινή ανταπόκριση των Κεφαλλήνων και Θιακών αγροτών στην πρόσκληση να προσέλθουν και να υποβάλλουν ξανά τις αιτήσεις τους στην «ξενόφερτη» αυτή ΕΝΩΣΗ.  Αποκλειστικός δε, στόχος ήταν η ακύρωση, με την καταστροφή, του έργου που η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης έχει επιτυχώς ολοκληρώσει.

 

Η καταδικασμένη πολιτικά συμπεριφορά αυτή δεν θα μείνει και ατιμώρητη. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης καλεί κάθε αρμόδιο φορέα να καταδικάσει και αυτός την άνανδρη, εγκληματική, – τραμπούκικη - αυτή επίθεση ενάντια στο προσωπικό και στην περιουσία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

 

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών χαιρετίζει την τεράστια πλειοψηφία των Κεφαλλήνων και Θιακών αγροτών και κτηνοτρόφων που δεν παραπλανήθηκαν και δεν παρασύρθηκαν από τα κελεύσματα των ντόπιων προαγωγών.   Αντίθετα, με την σταθερή και αταλάντευτη στήριξή τους προς την Ένωση συντέλεσαν ώστε να  πέσει στο κενό η συντονισμένη προσπάθεια των εχθρών της Ενωσης για τον «τελειωμό» της.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ενωσης  Αγροτικών  Συνεταιρισμών

Κεφαλληνίας  &  Ιθάκης

 

Ανδρέας  Π.  Καλαφάτης

Πρόεδρος

 

ΥΓ. Ας αφήσουμε τις μικρές ή μεγάλες πολιτικές, τις σπουδαίες ιδεολογίες, τα ωραία κόμματα και τα παχιά λόγια  και ας μιλήσουμε για ανθρώπους. Για το ποιον και το είναι μας.

Σας γράφουμε από netcafe της Αθήνας. Ο Λουκάνικος είναι καλά και τον είδαμε. Στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζουν να μινάρουν: "Η αμφισβήτηση είναι το σπέρμα του νέου κόσμου".