Share |

IONIAN GATE: Άρχισαν τα παρατράγουδα για τον Απελευθερωτή της Κεφαλονιάς Α. Παρίση

Επιτέλους ο Γνήσιος (!) όρισε αντιδημάρχους και πιάνει… δουλειά. Καθυστερημένα, φυσικά, αφού για έναν μαχητή της Κεφαλονιάς, για έναν πολιτικό με όραμα για το νησί του, για έναν αυτοαποκαλούμενο απελευθερωτή της Κεφαλονιάς, είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να τον προσπερνούν οι εξελίξεις,να μην έχει ένα πλάνο για το πώς θα λειτουργήσει το νησί, ποιες θα είναι οι ενέργειές του.

ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ 1ο

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Κεφαλονιάς, λοιπόν, ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι και οι αρμοδιότές τους. Ορισμός και καθήκοντα Αντιδημάρχων
(ΕΔΩ)

μόνο που… διαβάζοντας προσεκτικά τις αρμοδιότήτές του κάθε Αντιδήμαρχου και ανατρέχοντας παράλληλα για επιβεβαίωση στον Καλλικράτη, διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης πήρε αμορδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή και τις μεταβίβασε στον Βασίλη Ρουχωτά.

Οι αρμοδιότητες του κ. Βασίλη Ρουχωτά αναλυτικά:

Με απόφασή του ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς μεταβίβασε στον Αντιδήμαρχο κ. Ρουχωτά Βασίλειο μεταξύ άλλων και τις εξής αρμοδιότητες:

ε) Την ευθύνη του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών. Συγκεκριμένα:

- Τον καθορισμό των υπεραστικών γραμμών λεωφορείων, της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος κάθε λεωφορειακής γραμμής Κ.Τ.Ε.Λ. εντός του νησιού καθώς και ο καθορισμός των προδιαγραφών των στάσεων και των στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικών και υπεραστικών γραμμών.

- Τον καθορισμό του ελάχιστου αριθμού των υποχρεωτικών δρομολογίων κοινών, ταχέων και υπερταχέων του Κ.Τ.Ε.Λ. και η κατανομή αυτών ανά 24ωρο, μετά από εισήγηση του Κ.Τ.Ε.Λ. καθώς και ο καθορισμός του ύψους κομίστρου στα όρια ευθύνης κάθε Κ.Τ.Ε.Λ.

- Τον καθορισμό κομίστρων υπεραστικών φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ρυθμίσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 2963/2001.

- Την ανάκληση άδειας κυκλοφορίας υπεραστικού λεωφορείου από τον κύκλο εργασίας μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.
Αυτές οι αρμοδιότητες αναφέρονται όντως στο άρθρο 204 του Νόμου για τον Καλλικράτη

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΙ

ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Άρθρο 204

Αρμοδιότητες νησιωτικών δήμων

Στους δήμους των περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίου μεταφέρονται, πλέον των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται στο άρθρο 94, οι εξής αρμοδιότητες των καταργούμενων οικείων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων:

……..

Δ. Από τους Τομείς Μεταφορών και Επικοινωνιών:

1. Ο καθορισμός των υπεραστικών γραμμών λεωφορείων, της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος κάθε λεωφορειακής γραμμής Κ.Τ.Ε.Λ. εντός του νησιού, καθώς και ο καθορισμός των προδιαγραφών των στάσεων και των στεγάστρων αναμονής επιβατών αστικών και υπεραστικών γραμμών.

2. Ο καθορισμός του ελάχιστου αριθμού των υποχρεωτικών δρομολογίων κοινών, ταχέων και υπερταχέων του Κ.Τ.Ε.Λ. και η κατανομή αυτών ανά 24ωρο, μετά από εισήγηση του Κ.Τ.Ε.Λ., καθώς και ο καθορισμός του ύψους κομίστρου στα όρια ευθύνης κάθε Κ.Τ.Ε.Λ..

3. Ο καθορισμός κομίστρων υπεραστικών φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ρυθμίσεις της παρ. 1 του άρθρου 10 του ν. 2963/2001.

4. Η ανάκληση άδειας κυκλοφορίας υπεραστικού λεωφορείου από τον κύκλο εργασίας μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.5. Η συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Μόνο που λίγο πιο κάτω, ο Καλλικράτης αυτο-ανατρέπεται :

Άρθρο 206 – Τρόπος άσκησης αρμοδιοτήτων

1. Η έναρξη άσκησης των πρόσθετων αρμοδιοτήτων, που απονέμονται στους δήμους, με το άρθρο 204, πραγματοποιείται από 1ης Ιανουαρίου 2013. Μέχρι 31.12.2012 οι αρμοδιότητες του άρθρου 204 ασκούνται από την περιφέρεια.

Ο καθένας ας κρίνει μόνος του την απόφαση του κ. Παρίση.

ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ 2ο

Διαβάζοντας, όμως, προσεκτικά διαπιστώσαμε πως ο κ. Παρίσης στις αρμοδιότητες που ανέθεσε στον κ. Ρουχωτά ( στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως ο κ. Ρουχωτάς είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ) ανέθεσε εκτός των άλλων και την εξής αρμοδιότητα:

β) Την παρακολούθηση της μελέτης, σχεδιασμού, ένταξης και εκτέλεσης έργων τεχνικής υποδομής με αυτοχρηματοδότηση του Δήμου συνολικής αξίας άνω των 60.000€ και την εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών για τα έργα αυτά.

Ενώ πιο κάτω στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Παρίσης με τις αρμοδιότητες και τον ορισμό των αντιδημάρχων, διαπιστώσαμε πως στον Αντιδήμαρχο κ. Βαγιωνίτη Γεράσιμο ( δημοτική ενότητα Πυλάρου)
ανέθεσε εκτός των άλλων και την εξής αρμοδιότητα:

β) Την ευθύνη σχεδιασμού, ένταξης και εκτέλεσης έργων τεχνικής υποδομής συνολικής αξίας έως 6.000€ (άρθρο 173 ΔΚΚ όπως αυτό ισχύει) με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας για τις δημοτικές ενότητες Παλικής, Σάμης, Πυλαρέων και Ερίσου.

Ποιος ο λόγος που ο κ. Παρίσης δεν ανέθεσε την επίβλεψη όλων των έργων στον κ. Ρουχωτά;
Ποιος ο λόγος που ο κ. Παρίσης αναθέτει αρμοδιότητες στον κ. Βαγιωνίτη, εντός του χώρου δράσης του κ. Ρουχωτά;

Μην ξεχνάμε πως ο κ. Ρουχωτάς έχει έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον κ. Παρίση για το κτήριο της τ. Τράπεζας της Ελλάδος ( νυν Δημαρχείο Κεφαλονιάς).
Φαίνεται καθαρά πως στα πλάνα του κ. Παρίση δεν υπολογίζεται ο »φίλος» του κ. Ρουχωτάς, γι’αυτό και όρισε στον τελευταίο τον κ. Βαγιωνίτη σε ρόλο νταβατζή.
Το μήνυμα του απελευθερωτή μας είναι σαφές, όποιος πάει κόντρα στις πεποιθήσεις του, στα σχέδιά του είναι απέναντι σε αυτόν και στην παρέα του.
Αυτό είναι το μήνυμα της (νέας) δημοκρατίας άλλωστε!!!

ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ 3ο

Στην δημοτική ενότητα Σάμης, όρισε Αντιδήμαρχο τον κ. Κουνάδη Σπυρίδωνα, ένα άτομο το οποίο έχει αφιερώσει την ζωή του στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας της Σάμης, μιας και είναι μόνιμος κάτοικος Αργοστολίου(!).

Μα καλά κ. Παρίση μας κοροϊδεύεται; Πώς μπορεί ένα άτομο το οποίο ζει μόνιμα στο Αργοστόλι να εγγυηθεί για τα προβλήματα της Σάμης;

Η κίνηση αυτή είναι κίνηση απελπισίας και ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ κ. Παρίση, μιας και η φαρέτρα σας άρχισε να αδειάζει πριν καν αρχίσει ο πόλεμος.
Εκτός αν ορίσατε Αντιδημάρχους είτε δεχόμενος πιέσεις, είτε με σκοπό να τους κάνετε ό,τι θέλετε για να περνάτε τις αποφάσεις σας χωρίς να ρωτάτε κανέναν. Νωπό είναι άλλωστε το παράδειγμα με το τ. κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο χωρίς να πάρετε την έγκριση του Δ.Σ του Δήμου Κεφαλονιάς το μετατρέψατε στο νέο Δημαρχείο του νησιού μας, εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία σας.

Δεν σας ψήφισε ο κεφαλονίτικος λαός για να εκπληρώνετε τις επιθυμίες σας, αλλά για να επιλύετε τα προβλήματά του.

ΠΗΓΗ: ionian gate

 

ΣΗΜ."Ι": Βρε, τι προσέχει ο κόσμος. ή τους το σφύριξε κανένα πουλάκι; Ο κ.Βασ. Ρουχωτάς δεν εναντιώθηκε στον κ.Παρίση , για το "νέο δημαρχείο".  Σε αυτούς που το σκέφτηκαν εναντιώθηκε. Κακώς εχόντων των πραγμάτων, δεν θα μείνει για πολύ αντιδήμαρχος , χάρις στην ένσταση Κοτσιλίνη.