Share |

Ionian Press: ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

... χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Στο Μαϊάμι ο Αντι-δήμαρχος επί του Τουρισμού κ. Κεκκάτος.. Για να πάρει μέρος σε “Εκθεση Κορυαζιέρας”! Στην Εκθεση συμμετέχουν κάποιοι δήμοι (ελάχιστοι) και Λιμενικά Ταμεία...
Και φυσικά, ο κ. Κεκκάτος δεν ξεκίνησε να πάει από μόνος του... Υπάρχει σίγουρα απόφαση του Δημάρχου.. Ενώ δεν γνωρίζουμε ποιοι άλλοι από το Δήμο Κεφαλονιάς τον συνοδεύουν.

Η απόφαση όμως του Δημάρχου, από μόνη της δεν έχει καμιά αξία. Γιατί, για να μετακινηθεί ο οποιοσδήποτε αξιωματούχος του Δήμου, χρειάζεται απαραιτήτως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου! Κάτι τέτοιο ομως δεν έγινε και αναμένεται οξύτατη αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης.Εκτός βέβαια και αν τα έξοδα του ταξιδιού καλύπτονται από....χορηγούς (σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της νέας Δημοτικής Αρχής)! Αλλά και πάλι  θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων το Δημοτικό Συμβούλιο!

Κατά τα άλλα, παραπονούνται για την “κριτική διάθεση’ με την οποία τους αντιμετωπίζει η εφημερίδα μας!

Μα, απ’ ότι διαπιστώνουν και οι ίδιοι, μα δίνουνε αφορμές! Και μάλιστα “καραμπινάτες”!..

 

Διαβάστε το ρεπορταζ από το Ομογενειακό ΚΑΛΑΜΙ και θα καταλάβετε περισσότερα

 

Στο Μαϊάμι Φλόριδας γιά ολιγοήμερες διακοπές ο υπουργός Διαμαντίδης, ο υφυπ. Νικητιάδης και αρκετοί ''υπηρεσιακοί παράγοντες''
(Διαχρονική συνήθεια: Αναμένεται να ''υποφέρουν'' από την πολυμελή ελληνική αποστολή, μπαρ, πισίνες, νυχτερινά κέντρα, παραλία, εστιατόρια και τα ''σχετικά'' μεταμεσονύχτια)

Επίσημα και τυπικά, γιά να συμμετάσχουν σε ''έκθεση κρουαζιέρας'' (Cruise Shipping, Miami Beach Convention Center), 14-17 Mαρτίου 2011.
Στην καλύτερη περίπτωση, μόνο η παρουσία του πρόεδρου του ΕΟΤ στην έκθεση, θα ήταν αρκετή.

Η πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και...οι διοικήσεις ελληνικών λιμανιών!) στην πολυήμερη αποστολή της (θα αφιχθεί στο Μαϊάμι 12 Μαρτίου βράδυ, θα αναχωρήσει γιά Αθήνα στις 18), ''θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων''. Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο γιά τα νησιά της... Καριβαϊκής.

H έκθεση επίσημα αρχίζει 14 Μαρτίου '11. Συμμετέχουν 67 εταιρίες και αρκετές χώρες... Ναι, να συμμετάσχει η Ελλάδα, αλλά γιατί η προκλητική υπουργική πολυμελής αποστολή; Ποιά η σκοπιμότητα, ποιά τα οφέλη;...

Μία εβδομάδα θα μείνει στο Μαϊάμι ο υπουργός Θαλλασίων ΥποΘέσεων Γ. Διαμαντίδης. Τρεις ημέρες Νέα Υόρκη, μία Κόλπος Τάμπα, δύο Μαϊάμι, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης (και μετά Μόσχα). Υπουργός και υφυπουργός Πολιτισμού πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ήταν στο Βερολίνο, όπου συμμετείχαν σε διεθνή τουριστική έκθεση... Συνολικά 7 οι συνοδοί του υπουργού και του υφυπουργού, χώρια οι δημοσιογράφοι. Περίπου 35 άτομα οι αποστολές ΕΟΤ, Δήμων και Λιμενικών Αρχών της Ελλάδας.

Η αντιπροσωπεία θα καταλύσει στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Fontainebleau, Miami Beach (το προτίμησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα), όπου οι τιμές γιά απλό δωμάτιο αρχίζουν από 430 δολάρια την βραδυά.
Στην υπόθεση του ταξιδιού, τα υπουργεία Πολιτισμού και Θαλάσσιων Υποθέσεων, έπραξαν από μόνα τους, χωρίς συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών. Απλά ζήτησαν από τους διπλωμάτες μικροεξυπηρετήσεις σε τοπικό επίπεδο.
Σε conference με θέμα ''Where in the World?'' -Τετάρτη απόγευμα, 16 Μαρτίου- θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης. Συνολικά σε ένα τριήμερο, σε conference θα μιλήσουν 35-40 αντιπρόσωποι χωρών και επιχειρήσεων. 'Ενας από αυτούς και ο υφυπουργός (και δεν θα είναι ο ''κεντρικός ομιλητής στην έκθεση'', όπως ανεπίσημα διαδίδει γιά λόγους εντυπωσιασμού).

Η συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αποστολής έχει προγραμματιστεί γιά 12:30 μεσημέρι, Τετάρτη, 16 Μαρτίου (Press Conference Room D229/230)...

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης ζήτησε να ενοικιαστεί και... τηλεοπτικό (τοπικό) συνεργείο στην Φλόριδα, γιά 16-17 Μαρτίου. Θα αρχίσει την προβολή της... Ελλάδας, σε δεξίωση στο σπίτι Ομογενή, την Κυριακή το βράδυ, 13 Μαρτίου

M' ένα ελληνικό ''περίπτερο'' (αριθμός 1287) συμμετέχουν:

Greek National Tourism Organization, Hellenic Assn. of Travel & Tourism, Municipality of Chania, Municipality of Island of Cephalonia, Port Authority of Herakleion (Crete), Port Authority of Igoumenitsa, Port Authority of Kavala, Port Authority of Piraeus, Port Authority of Santorini, Port Authority of Volos, Port Authority of Thessaloniki...

Σ.Σ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (Τελικά ο Υπουργός δεν πήγε Μαϊάμι αλλά..Νέα Υόρκη- άγνωστο γιατι)..

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ε, ο αντιδήμαρχος κ. Κεκκάτος έχει μεταβει στοΜαϊάμι, επί κεφαλής της αποστολής του Δήμου Κεφαλονιάς..

Και μεις φυσικά, ρωτάμε; Υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αυτή τη μετάβαση του κ.Κεκκάτου  στις ΗΠΑ; Ποιοί άλλοι τον συνοδεύουν; Και φυσικάτο τρίτο και αυτονόητο ερώτημα; Ποιος καλύπτει τα έξοδα του ταξιδιού;

(στη φωτογραφία το ξενοδοχείο στο οποίο έχει καταλύσει  η ελληνική αντιπροσωπεία )

ΠΗΓΗ

ΣΗΜ. "Ι": Για το ταξίδι αυτό και τα πολυτελή του έξοδα, έχουν καταθέσει ερώτηση βουλευτές της ΝΔ!!! Μάλλον, τα έξοδα πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης της ταλαίπωρης χώρας.

Η ερώτηση
Για το συγκεκριμένο ζήτημα σε ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή, αναφέρονται τα εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,
Ο τουρισμός, και η εμπορική ναυτιλία, αποτελούν τους δύο σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής Οικονομίας, όπου οφείλουμε να δώσουμε κάθε δυνατή έμφαση, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ειδικότερα, ο τομέας του θαλασσίου τουρισμού και της κρουαζιέρας μπορεί -και πρέπει- να αποτελέσει πεδίο πρώτης προτεραιότητας, όταν μάλιστα τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική ενδέχεται να οδηγήσουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πατρίδα μας.

Ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει με σωστά σχεδιασμένη πολιτική και όχι με πρόσκαιρα επικοινωνιακά τρικ. Γιατί δεν είναι δυνατό να μιλάμε για κρουαζιέρα τη στιγμή που η ελληνική σημαία μέρα με την ημέρα απαξιώνεται. Τη στιγμή που οι υποδομές μας είναι ανεπαρκείς και μη ανταγωνιστικές.

Αν ήθελε πραγματικά η Κυβέρνηση να ενισχύσει τον θαλάσσιο τουρισμό, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στην πλήρη, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς άρση του καμποτάζ. Όσο δεν το κάνει αυτό, η οικονομία θα συνεχίσει να χάνει έσοδα και οι ανταγωνίστριες χώρες να διεκδικούν και να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την παγκόσμια αγορά. Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα.

Και δυστυχώς, αντί να εργασθεί για την πραγματική ανάπτυξη, περιορίζεται σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ταξίδια, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει διευκρινίσει το σχέδιο και την στρατηγική της για τον ελληνικό τουρισμό.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το πολυδάπανο ταξίδι και η συμμετοχή στην 8η Έκθεση Τουρισμού και Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι, πολυάριθμης ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τρεις (!) υπουργούς της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη, τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
- Σε ποιόν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό εντάσσεται το συγκεκριμένο ταξίδι της Ελληνικής αποστολής;

- Πόσα και ποια είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Μαϊάμι;

- Ποιο είναι το συνολικό κόστος της και ποιος το επιβαρύνεται;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Πλακιωτάκης»